tuinkamer-optimum-tuinkamercollectie-deluxe
tuinkamer-optimum-tuinkamercollectie-excellent
tuinkamer-optimum-tuinkamercollectie-design
tuinkamer-optimum-tuinkamercollectie-arioso
tuinkamer-optimum-tuinkamercollectie-libero
tuinkamer-optimum-tuinkamercollectie-moveo
tuinkamer-optimum-tuinkamercollectie-moveo-supreme

Spelen met
Zon en Licht

Optimum Collectie

Vraag gratis inspiratieboek aan

Spelen met
Zon en Licht

De Optimum collectie van Metalura

Verwezenlijk uw dromen met de Optimum collectie van Metalura.

Creëer een buitenruimte die naadloos aansluit bij uw levensstijl en de esthetiek van uw woning. Een tuinkamer van Metalura uit de Optimum collectie vormt de perfecte oplossing om uw wensen te realiseren. Tuinkamers uit de Optimum collectie bieden u een overvloed aan voordelen, variërend van elegantie en functionaliteit tot duurzaamheid en comfort. Met keuze uit negen verschillende tuinkamermodellen, levert Metalura u een op maat gemaakte buitenruimte die uw verwachtingen overtreft.

Afspraak maken

Vrijstaand of aan huis

De tuinkamers uit de Optimum collectie kennen ongekend veel mogelijkheden. Zo kunt u deze modellen aan uw woning plaatsen, maar ook een aantal van onze modellen vrijstaand in de tuin. De tuinkamers Libéro, Moveo en Moveo Supreme zijn ook als vrijstaande tuinkamer te plaatsen.

Glazen draai-/vouwsysteem

Aangenaam uit de wind zitten, met uitzicht op de tuin? Het transparante glazen draai-/vouwsysteem van Metalura biedt u een ongekende kwaliteit, gebruiksgemak en flexibiliteit. Het grote voordeel van de Metalura draai-/vouwsystemen is dat de glazen panelen volledig wegklapbaar en in één hoek te parkeren zijn. Zo behoudt u volledig doorzicht op uw tuin en een maximale doorloopruimte.

Onze Optimum tuinkamers zijn naar wens ook uit te breiden met glazen schuifwanden.

Steel-ART

Geef uw tuinkamer een eigentijdse uitstraling met een Steel-ART schuifwand of draai-/vouwsysteem. Steel-ART van Metalura Topkwaliteit aluminium gecombineerd met topdesign voor een industrieel design. De profielen op de glazen panelen zijn van massief aluminium en door en door geboord. Dit zorgt voor een solide constructie en robuuste uitstraling. 

Serre light glas, geïsoleerd glas

Wilt u een duurzame oplossing in glas? Serre light glas van Metalura bestaat uit glazen panelen van geïsoleerd glas (HR++). Serre light glas is beschikbaar als glazen wandsysteem voor uw tuinkamer. Geïsoleerd glas is een waardevolle investering, omdat het bijdraagt aan uw comfort, de energie-efficiëntie, esthetiek en het gebruik van uw tuinkamer.

Solar

Met solardakbedekking van Metalura maakt u van uw tuinkamer een multifunctionele ruimte. Met solardakbedekking kunt u schone, hernieuwbare energie door zonlicht omzetten in elektriciteit.

Solardakbedekking is een moderne en stijlvolle toevoeging aan het ontwerp van uw overkapping. De solarpanelen kunt u tegelijkertijd laten monteren als u voor een tuinkamer van Metalura kiest. Heeft u al een bestaande tuinkamer, dan kunt u daarvan het dak laten vervangen door het duurzame solarsysteem van Metalura.

De Moveo en Moveo Supreme zijn niet uit te breiden met solar. 

Hybride

Natuurlijke elegantie en moderne verfijning komen samen in een harmonieuze combinatie van hout en aluminium. Deze twee materialen vormen in een tuinkamer een perfecte symbiose. Zo ontstaat een unieke hybride ruimte die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Ledverlichting en zonwering

In de tuinkamers uit de Optimum collectie kunt u zonwering naar keuze plaatsen om op elk moment over schaduw en de juiste temperatuur te beschikken.

Wilt u nog meer sfeer in uw tuinkamer? Kies voor ledverlichting naar wens in uw tuinkamer, dimbaar en met afstandsbediening.

Optimum Collectie

Kies uw tuinkamer

Kies hierboven uit een van onze Optimum tuinkamers
Tuinkamer-Optimum-tuinkamercollectie-Design-Metalura-3

Tuinkamer Design

Een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten.

Bekijk
Tuinkamer-Optimum-tuinkamercollectie-Excellent-Metalura-3

Tuinkamer Excellent

Een volwaardige glazen living met een royale glasoverstek.

Bekijk
Tuinkamer-Optimum-tuinkamercollectie-Deluxe-Metalura-3

Tuinkamer De Luxe

Een luxe ruimte met veel glas en licht. Een klasse apart.

Bekijk
Tuinkamer-Optimum-tuinkamercollectie-Arioso-Metalura-3

Tuinkamer Arioso

Een technisch hoogstandje met een kubistische twist.

Bekijk
Tuinkamer-Optimum-tuinkamercollectie-Libero-Metalura-3

Libéro

Smaakvol prieel in een open ruimte binnen of buiten.

Bekijk
Tuinkamer-Optimum-tuinkamercollectie-Moveo-Metalura-3

Tuinkamer Moveo

Minimalistische architectuur en geavanceerd design.

Bekijk
Tuinkamer-Optimum-tuinkamercollectie-Moveo-Supreme-Metalura-3

Tuinkamer Moveo Supreme

Waar buiten en binnen samenkomen.

Bekijk
tuinkamer-optimum-collectie-luzia-metalura

Tuinkamer Luzia

Een buitenpergola met een tijdloos ontwerp.

Bekijk
tuinkamer-optimum-collectie-moveo-move-metalura

Moveo Move

Geavanceerd design en minimalistische architectuur.

Bekijk
Tuinkamer serre light

Serre light glas

Een waardevolle
investering

Serre light glas van Metalura bestaat uit glazen panelen van geïsoleerd glas. Serre light glas is beschikbaar als glazen wandsysteem en als dakbedekking voor uw tuinkamer. Geïsoleerd glas is een waardevolle investering, omdat het bijdraagt aan uw comfort, de energie-efficiëntie, esthetiek en het gebruik van uw tuinkamer. Geïsoleerd glas helpt om de temperatuur in uw tuinkamer beter te reguleren. Het glas voorkomt warmteverlies in de winter en houdt uw tuinkamer koeler in de zomer. Heeft een bestaande tuinkamer? Dan kunt u het huidige glas ook door het Serre light glas van Metalura laten vervangen. Een duurzame oplossing.

Meer informatie

Hybride

Het beste van twee
materialen gecombineerd

Natuurlijke elegantie en moderne verfijning komen samen in de harmonieuze combinatie van hout en aluminium. Deze twee materialen vormen in een tuinkamer of pergola een perfecte symbiose. Zo ontstaat een unieke ruimte die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Hout brengt een gevoel van rust en comfort. Het materiaal is buitengewoon veelzijdig en past perfect bij de natuurlijke omgeving van een tuin. Aluminium zorgt voor een moderne en strakke esthetiek. Aluminium is lichtgewicht metaal, duurzaam, corrosiebestendig en gemakkelijk te onderhouden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer weten
Tuinkamer-optimum-collectie-Hybride-Metalura
Solar dakbedekking Tuinkamer Optimum

Solardakbedekking

Schone, hernieuwbare
energie opwekken

Met solardakbedekking van Metalura maakt u van uw luxe pergola of tuinkamer een multifunctionele ruimte. Met solardakbedekking van Metalura kunt u schone, hernieuwbare energie opwekken door zonlicht om te zetten in elektriciteit. Solardakbedekking is een moderne en stijlvolle toevoeging aan het ontwerp van uw overkapping. De solarpanelen kunt u tegelijkertijd laten monteren als u voor uw tuinkamer kiest. Heeft u al een bestaande pergola en tuinkamer, dan kunt u daarvan het dak laten vervangen door het duurzame solarsysteem van Metalura.

Meer informatie

Lookbook

Recente projecten
elke dag genieten

Elk project dat we realiseren en elke klant die we van dienst zijn, heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we vastleggen in beeld, woord en daad. We zijn trots op wat we voor onze klanten mogen maken en daarmee inspireren we u graag. Bekijk ons lookbook en wellicht vindt u een perfect voorbeeld voor uw persoonlijke situatie.

Ons online lookbook

Laat u inspireren door ons lookbook en geniet. We laten u met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Naar het lookbook

bg_green

Inspiratie

Wij zijn trots op onze klantverhalen

Oud-Beijerland-Metalura2
Klantverhalen

Genieten van een heerlijk buitengevoel

Lees meer
Allure magazine
Inspiratieboek

Vraag nu ons
Gratis inspiratieboek aan

Direct aanvragen

Meer comfort

Volledige flexibiliteit

Glazen wanden met het draai-/vouwsysteem bieden volledige flexibiliteit in de indeling van uw panelen. Dit systeem is door Metalura zelf ontwikkeld en het beste van het beste onder alle glazen wandsystemen. Topkwaliteit gecombineerd met een feilloos werkend systeem voor uw tuinkamer.

Vrijheid

De perfect sluitende glazen panelen zijn volledig wegklapbaar en in één hoek van uw tuinkamer te plaatsen. De glazen draai-/vouwsystemen van Metalura zijn volledig transparant met ruimtebesparende slimfitprofielen en oersterk, gehard veiligheidsglas. Dankzij één enkele, verzonken rail heeft u altijd onbeperkte doorgang in uw tuinkamer. Zo behoudt u volledig zicht op uw tuin. Een ongekend gevoel van vrijheid.

Glazen draai-vouwsysteem en Steel Art
bg_beige
7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design
verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

bg_gray

Metalura legt uit

Instructievideo's

Bij Metalura streven we ernaar om uw buitenbeleving naar een hoger niveau te tillen. Om ervoor te zorgen dat u optimaal gebruik kunt maken van onze producten, hebben we een uitgebreide verzameling instructievideo's samengesteld. Onze instructievideo's zijn bedoeld om u stap voor stap te begeleiden bij het gebruik van onze duurzame producten, zoals onze glazen draai-/vouwsystemen (zo ook Steel-ART draai-/vouwsystemen), tuinkamers en balkonbeglazing.

instuctievideo-storm-metalura

Instructievideo

Wat te doen met storm?

instuctievideo-ventilatiebeugel-metalura

Instructievideo

Hoe gebruikt u de ventilatiebeugel?

instuctievideo-panelen-openen-metalura

Instructievideo

Hoe opent u een paneel?

instuctievideo-glasstrip

Instructievideo

Hoe plaatst u een glasstrip?

instuctievideo-panelen-schuiven-metalura

Instructievideo

Hoe krijgt u een paneel goed door de hoeken?

Bekijk alle instructievideo's

heerlijk genieten

Gratis lunch
in een tuinkamer

Wilt u zelf ervaren hoe het is om in een tuinkamer lekker te genieten en gezellig te eten? Maak dan een afspraak om gratis te komen lunchen in één van de tuinkamers in ons Experience Center. Onder het genot van heerlijke luxe broodjes, ervaart u de sfeer van ruimte en licht, en kunt u direct al uw vragen en wensen bespreken met één van onze adviseurs.

Maak een afspraak
Gratis lunch in tuinkamer Metalura
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Tuinkamer

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Tuinkamer met Optimum Collectie aan de slag gaan.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Glazen-draai-vouwsysteem-Hybride-Metalura
 • Tuinkamers
 • Pergola
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Hybride: combineer het beste van twee werelden

Leestijd: 2 min.
22 april 2024
Harry_Metalura
 • Tuinkamers

Even voorstellen: Harry van Vugt

Leestijd: 2 min.
22 november 2023
Blog-tuinkamer-metalura00
 • Tuinkamers

Geniet van heerlijke zomeravonden in uw tuinkamer

Leestijd: 2 min.
29 juni 2023

Op zoek naar buitenleven inspiratie?

Vraag ons Gratis inspiratieboek aan

allure-voorjaar-2024-s12-metalura Vraag aan!
Privacy Settings