Glazen draai-/vouwsysteem - Metalura
schuifglas overkapping
glazen schuifpui overkapping

14, 15, 16 maart

Lifestyle Event

Glazen draai-/vouwsysteem

Vraag gratis inspiratieboek aan

14, 15, 16 maart

Lifestyle Event

De Rolls-Royce onder de glazen wandsystemen!

Hét vlaggenschip van Metalura. Ongekende kwaliteit, gebruiksgemak en flexibiliteit. Het grote voordeel van de Metalura draai-/vouwsystemen is dat de glazen panelen volledig wegklapbaar en in één hoek te parkeren zijn. Zo behoudt u volledig doorzicht op uw tuin en een maximale doorloopruimte.

Afspraak maken

Serre light glas, geïsoleerd glas

Wilt u een duurzame oplossing in glas? Serre light glas van Metalura bestaat uit glazen panelen van geïsoleerd HR++ glas. Serre light glas is beschikbaar als glazen wandsysteem onder uw overkapping of in uw tuinkamer. Geïsoleerd glas is een waardevolle investering, omdat het bijdraagt aan uw comfort, de energie-efficiëntie, esthetiek en het gebruik van uw tuinkamer.

Innoverende, speciale onderrail met afwateringssysteem

Eventuele condens aan de binnenzijde en regen aan de buitenzijde wordt zo op een slimme wijze afgevoerd, zonder dat u er op de vloer last van hebt.

Hangend en staand systeem

Metalura draai-/vouwsystemen zijn zowel hangend als staand leverbaar. Een hangend systeem loopt altijd soepeler, maar als uw overkapping hier niet op berekend is, is een staand systeem zeker ook een optie. Zo houdt u altijd de mogelijkheid om voor een draai-/vouwsysteem te kunnen kiezen.

Alle RAL-kleuren

De onder- en bovenprofielen van de Metalura draai-/vouwsysteem zijn verkrijgbaar in elke RAL-kleur. Zo ontstaat er een perfecte match met uw bestaande of nieuwe overkapping.

100% flexibiliteit

Alle panelen van de Metalura draai-/vouwsystemen zijn afzonderlijk van elkaar te openen en te sluiten. Ideaal als u wilt spelen met warmte en windinval. De temperatuur binnen uw overkapping houdt u zo perfect onder controle.

Orkaanbestendig

Zeer onderscheidend is dat de glazen draai-/vouwsystemen volledig doorgetest en orkaanbestendig zijn. In een tijd waar de weersomstandigheden steeds extremer worden, is dit een veilige gedachte.

Glazen draai-/vouwsysteem

Specificaties en opties

Glazen-wandsystemen-draaivouwsysteem-eenvoudige-bediening-metalura

Seaside coating

Optioneel zijn de profielen van seaside coating, waardoor deze extra beschermd zijn tegen zoutinvloeden, zodat oxydatie voorkomen wordt.

Glazen-wandsystemen-draaivouwsysteem-uitbreiden-metalura

Stofborstels bovenrail

Geen last van vuildeeltjes, waardoor het geleidesysteem te allen tijde soepel blijft lopen.

Glazen-wandsystemen-draaivouwsysteem-duurzaam-metalura

Vergrendelingsslot

Netjes weggewerkt in het geleidesysteem, geeft een extra strakke uitstraling.

Glazen-wandsystemen-draaivouwsysteem-keuzevrijheid-metalura

Gehard veiligheidsglas

100% Nederlands product. Geen oneffenheden, olievlekken en trekt niet krom.

afspraak maken tuinhuis met glazen schuifwand

Samen uw wensen bespreken?
Maak een afspraak in ons
Experience Center

Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden passend bij uw situatie.

Maak een afspraak

bg_beige

Lookbook

Recente projecten
elke dag genieten

Elk project dat we realiseren en elke klant die we van dienst zijn, heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we vastleggen in beeld, woord en daad. We zijn trots op wat we voor onze klanten mogen maken en daarmee inspireren we u graag. Bekijk ons lookbook en wellicht vindt u een perfect voorbeeld voor uw persoonlijke situatie.

Ons online lookbook

Laat u inspireren door ons lookbook en geniet. We laten u met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Naar het lookbook

Tips bij de aankoop van een glazen wandsysteem

Wilt u uw balkon, uw bestaande of nieuwe overkapping voorzien van een glazen wandsysteem, of staat u op het punt een complete tuinkamer aan te schaffen? Dan zult u al snel tot de ontdekking komen dat u kunt kiezen uit verschillende type glazen wandsystemen van verschillende merken en aanbieders.

Van heel goedkoop tot stevig geprijsd.

Maar wat is nu de beste keuze in uw situatie en waar moet u op letten? Download het whitepaper met 10 tips die u helpen om de beste keuze te maken.

Aanvraag GWS Flyer

Adres en Plaats worden automatisch gevuld na invullen Postcode en Huisnummer.

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring en de Algemene Voorwaarden

10 tips bij de aankoop van een glazen wandsysteem

bg_beige
Moderne glazen schuifwand terras plaatsen

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

  • 100% maatwerk
  • 10 jaar garantie
  • Montage door eigen vaklieden
  • Persoonlijke aandacht
  • Ontwerp en engineering in eigen huis
  • 100% Nederlands product
  • Duurzaam design
bg_green

Inspiratie

Wij zijn trots op onze klantverhalen

Metalura-GWS-paviljoen03-1
Klantverhalen

Met een glazen draai-/vouwsysteem voorzien van alle comfort en gemak

Lees meer
Allure magazine
Inspiratieboek

Vraag nu ons
Gratis inspiratieboek aan

Direct aanvragen

bg_beige
werkwijze tuinhuis met glazen schuifwand

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Glazen draai-/vouwsysteem

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Glazen wandsysteem aan de slag gaan.

Veelgestelde vragen

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over glazen wandsystemen en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een glazen wandsysteem van Metalura?

Glazen wandsystemen van Metalura maken uw buitenruimte compleet. De perfect sluitende glazen panelen zijn volledig wegklapbaar en in één hoek te plaatsen en dankzij één enkele, verzonken rail heeft u altijd onbeperkte doorgang als u voor het draai-/vouwsysteem kiest. Metalura biedt u ook glazen schuifwanden. Glazen wandsystemen zijn zowel transparant als in steellook beschikbaar. Glazen wandsystemen met het draai-/vouwsysteem kunt u staand of hangend laten plaatsen in uw overkapping, tuinkamer of buitenverblijf, dit is afhankelijk van de constructie.

Waarom kies ik voor glazen wandsystemen van Metalura?

De glazen wandsystemen van Metalura worden altijd op maat gemaakt en zijn daardoor toepasbaar in iedere situatie. Het glas bestaat uit gehard veiligheidsglas, is 100% transparant en beschikbaar in 8, 10 of 12 mm. Dankzij het slimme systeem kunt u het glazen wandsysteem openvouwen in één minuut en dankzij de verzonken onderrail heeft u bij het draai-/vouwsysteem geen hinder van een opstaande rail. Naast een glazen draai-/vouwsysteem, heeft Metalura ook een glazen schuifwand die ook beschikbaar is in een vijf- of zevenspoor voor een grote overspanning.

Welke glazen wandsystemen heeft Metalura in haar collectie?

Metalura heeft vier typen glazen wandsystemen ontwikkeld en geproduceerd. Meer informatie over onze vier soorten vindt u hier: glazen draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden, Steel-ART-draai-/vouwsysteem en Steel-ART schuifwanden.

Wat zijn de voordelen van het glazen draai-/vouwsysteem?

Het glazen draai-/vouwsysteem bestaat uit 100% transparante panelen met ruimtebesparende slim-fitprofielen. Het systeem is leverbaar in een hangende of staande constructie. Dit is afhankelijk van uw bestaande situatie. Het oersterk, gehard veiligheidsglas doorstaat een zware storm tot en met windkracht 12 en is gemakkelijk en snel te openen. Er is slechts een enkele, verzonken rail nodig voor onbeperkte doorgang. De panelen zijn volledig wegklapbaar en in één hoek te parkeren en de profielen zijn beschikbaar in elke RAL-kleur.

Wat zijn de voordelen van glazen schuifwanden?

Glazen schuifwanden zijn uitermate geschikt als in uw overkapping of buitenverblijf een constructie met het glazen draai-/vouwsysteem niet mogelijk is. Glazen schuifwanden zijn beschikbaar in een vijfspoor en een zevenspoor bij een grote opening in uw overkapping of buitenverblijf. Zo houdt u altijd een vrij gevoel en volledig uitzicht op de omgeving. Het glas is 100% transparant en 10 mm dik en gemakkelijk en snel te openen dankzij een solide schuifsysteem voor soepele geleiding. De glazen schuifwanden zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie en leverbaar in verschillende maten.

Hoe onderhoud ik mijn glazen wandsystemen van Metalura?

Een glazen wandsysteem van Metalura is een duurzaam product en behoeft weinig onderhoud. De glaspanelen kunt u zelf wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel of door een glazenwasser laten wassen. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Metalura komt altijd bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en in te meten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Daarna maken we een 3D ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig en heeft u een goed beeld van hoe uw terras, tuinkamer of buitenverblijf eruit komt te zien. Ook voor vrijblijvend advies komen we, als u dat wenst bij u thuis, om de mogelijkheden te bespreken.

Heb ik een vergunning nodig om een glazen wandsysteem te plaatsen?

Voor een glazen wandsysteem heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Wat kost een glazen wandsysteem van Metalura?

Om een glazen wandsysteem volledig naar wens te realiseren, wordt elk systeem op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een glazen wandsysteem vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-Klantverhalen-Draai-vouwsysteem-heerhurgowaard07
#ITEM-FILTER-NAMES#

Een dakterras met een grandioos panorama

Leestijd: 2 min.
13 maart 2023
glazen-wandsysteem-metalura-dec-01
#ITEM-FILTER-NAMES#

Meer comfort met de oplossingen van Metalura

Leestijd: 2 min.
29 december 2022
Ridderkerk-steelart05
#ITEM-FILTER-NAMES#

Degelijk, kwalitatief en hoogstaand

Leestijd: 2 min.
01 mei 2023

Interesse in een Metalura product?

Vrijblijvend een prijsindicatie!

calculatie-offerte-prijsindicatie-metalura Offerte aanvragen