Balkonbeglazing - Metalura
Glazen balkon - Metalura
Balkon afschermen met glas - Metalura
Balkon glaswand - Metalura

Spelen met
Zon en Licht

Spelen met
Zon en Licht

Daarom kiest u voor balkonbeglazing van Metalura

Voordelen

Aangenaam uit de wind en in de zon op uw balkon genieten van het uitzicht? Met balkonbeglazing van Metalura houdt u op uw balkon de warmte vast, dempt u het omgevingsgeluid en kunt u op elk gewenst moment beschut uit de wind zitten. Kaderloos balkonglas is modern, onderhoudsarm en duurzaam.

Metalura biedt u verschillende soorten balkonbeglazing voor een passende oplossing in uw situatie; beglazing op de balustrade van uw balkon, verdiepingshoge beglazing, windscherm of een complete tuinkamer op uw balkon. Met Metalura zit u gegarandeerd comfortabel uit de wind.

Balkonbeglazing is een waardevolle aanvulling op uw interieur en realiseert in vrijwel elke omgeving meer ruimte en meer licht. Balkonbeglazing is een stijlvolle oplossing voor zowel uitkragende als inpandige balkons en voor op uw dakterras.

Afspraak maken

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw balkonbeglazing op maat bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw balkon er uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Daarna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Geluidsreductie

Balkon glas van Metalura beschermt niet alleen tegen wind en regen. Met balkonbeglazing vermindert u ook het omgevingsgeluid, afhankelijk van de glasdikte is het mogelijk om 18 tot 26 decibel te reduceren. Daardoor heeft u minder geluidshinder van het verkeer dat over de weg voorbijkomt.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Bij Metalura werken we uitsluitend met hoogwaardige materialen, een duurzame coating en veiligheidsglas van een Nederlandse leverancier. Onze eigen monteurs monteren het balkonglas bij u op locatie. Dat betekent dat u bij Metalura de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit krijgt. We zijn transparant en u weet altijd waar u aan toe bent.

Ruime keuze in RAL-kleuren

De profielen van uw balkonbeglazing zijn beschikbaar in een zeer breed pallet aan RAL-kleuren. Zo kunt u de kleur van uw profielen afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur.

Gehard veiligheidsglas

Balkonbeglazing van Metalura bestaat uit gehard veiligheidsglas, dat zevenmaal sterker is dan normaal glas. Het balkon glas is in verschillende diktes beschikbaar; 8, 10, 12 en 15 mm. Welke dikte mogelijk is, hangt af van uw wensen en de situatie. Met balkon glas kunt u het omgevingsgeluid aanzienlijk reduceren en balkonbeglazing zorgt er ook voor dat u uit uw woning minder warmte verliest, waardoor u op uw energiekosten bespaart. Uw balkon dichtmaken met glas is dus een uitstekende keuze!

Energiebesparend

Houdt u het balkon glas tijdens koude maanden gesloten, dan vermindert u met balkonbeglazing ook uw energieverbruik. U heeft minder last van warmteverlies, waardoor u uw appartement efficiënter verwarmt en bespaart op uw maandelijkse energiekosten.

Veiligheid

Balkon glas biedt extra veiligheid voor kinderen en huisdieren. Met balkonbeglazing is uw balkonruimte volledig afgesloten zonder licht en ruimte te verliezen. Een garantie voor jarenlang plezier op uw balkon.

Isolerend

Balkonbeglazing heeft een isolerende werking. Tochtproblemen en koudeval behoren daardoor tot het verleden. Wanneer u uw balkon helemaal omsluit, verliest u minder warmte door de ruiten van de balkondeur en de ramen die aan het balkon grenzen. Hierdoor bespaart u op uw maandelijkse energiekosten.

bg_gray

Balkonbeglazing

Kies uw balkonbeglazing

Kies uit een van onze typen balkonbeglazing hierboven
balkonbeglazing-beglazing-op-balustrade-metalura-06

Glazen balustrade balkon

Glazen balustrade buiten is aanpasbaar en te monteren op de bestaande situatie, zodat de wind niet langer van invloed is.

Bekijk deze balkonbeglazing
balkonbeglazing-verdiepingshoge-beglazing-metalura-05

Verdiepingshoge beglazing

Maak met balkonbeglazing van uw balkon een lichte en ruimtelijke balkonkamer waar u het hele jaar aangenaam uit de wind zit.

Bekijk deze balkonbeglazing
balkonbeglazing-tuinkamer-op-balkon-metalura-04

Tuinkamer op een balkon

Vergroot uw balkon met een lichte en comfortabele ruimte waar u in elk seizoen, kan genieten van het buitenleven.

Bekijk deze balkonbeglazing
balkonbeglazing-glazen-windscherm-metalura-04

Glazen windscherm balkon

Geniet van optimaal comfort en elegant design op maat met het glazen windscherm van Metalura voor op uw balkon.

Bekijk deze balkonbeglazing

Lookbook

Recente projecten
elke dag genieten

Elk project dat we realiseren en elke klant die we van dienst zijn, heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we vastleggen in beeld, woord en daad. We zijn trots op wat we voor onze klanten mogen maken en daarmee inspireren we u graag. Bekijk ons lookbook en wellicht vindt u een perfect voorbeeld voor uw persoonlijke situatie.

Naar het lookbook

Projecten balkonbeglazing

Metalura plaatst regelmatig balkonbeglazing bij nieuwbouw appartementencomplexen, zoals hier in Hendrik Ido Ambacht en Maassluis. De bewoners vertellen over hun ervaringen en laten u even binnenkijken.

Balkonbeglazing Beatrixhof

balkonbeglazing-metalura-02
Lees meer

Balkonbeglazing bij Neerlandia Maassluis

balkonbeglazing-maassluis-metalura-10
Lees meer
bg_gray
balkonbeglazing-yrseke-metalura

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

  • 100% maatwerk
  • 10 jaar garantie
  • Montage door eigen vaklieden
  • Persoonlijke aandacht
  • Ontwerp en engineering in eigen huis
  • 100% Nederlands product
  • Duurzaam design

Veilig tot op elke hoogte

Balkonbeglazing van topkwaliteit

Balkonbeglazing met het draai-/vouwsysteem geeft u de volledige flexibiliteit in de indeling van uw panelen. Ook volgt dit systeem de vorm van uw balkon, vierkant, rechthoekig of rond. Het draai-/vouwsysteem is door Metalura zelf ontwikkeld en is het beste van het beste onder alle soorten balkonbeglazing. De perfect sluitende glazen panelen zijn volledig wegklapbaar en in één hoek van uw balkon te plaatsen.

Veilig

De aluminium profielen bestaan uit een feilloos werkend systeem waarmee u de glazen panelen van veiligheidsglas eenvoudig kunt openen en sluiten. Het systeem is uitgebreid getest en veilig in gebruik tot windkracht 12. Metalura kiest altijd voor een windlastberekening zodat uw balkonbeglazing op uw balkon perfect gemonteerd is en u geniet van jarenlang en veilig gebruik.

Meer informatie
Uniek glazen wandsysteem van Metalura
bg_beige
verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

Collectieve plaatsingen

Meerdere balkons
voorzien van glas?

Wilt u binnen uw appartementencomplex gezamenlijk voor balkonbeglazing kiezen? Onze projectadviseurs denken mee in de mogelijkheden en geven u graag advies.

Contact opnemen

Kan ik met mijn balkonbeglazing besparen op mijn energiekosten?

Balkonglas zorgt voor een beschutte buitenruimte als bufferzone tussen de verwarmde woonruimte en de buitentemperatuur, hierdoor kunt u op uw energiekosten besparen. Iedere graad lager op de thermostaat in de woning bespaart u al 7% in uw energieverbruik. Op deze manier zorgen we beter voor onszelf en de planeet.

Zorgt mijn beglazing voor reductie van het omgevingsgeluid?

De dikte van het glas zorgt voor een reductie van het omgevingsgeluid. Dit kan oplopen tot een reductie van 26 decibel. Als voorbeeld: een voorbijrazende trein produceert 80 decibel. Met balkonbeglazing kunt u dit met 33% reduceren. Geluid dat eerst als storend wordt ervaren, ervaart u nu als rustig. Het testrapport kunt u opvragen bij een van onze projectadviseurs.

Welke soorten balkonbeglazing biedt Metalura?

Een balkonbeglazing systeem van Metalura heeft vier typen; glazen balustrade balkon, verdiepingshoge beglazing, tuinkamer op een balkon en glazen windscherm balkon. Binnen deze systemen is er de mogelijkheid om te kiezen voor een balkonbeglazing schuifsysteem of een draai-/vouwsysteem.

Heb ik een vergunning nodig voor een balkonbeglazing?

Als u voor een balkonoverkapping kiest, krijgt u met verschillende partijen te maken. Metalura helpt u hier graag mee. Voor de aanvraag van de omgevingsvergunning bij de gemeente is veelal een constructief rapport vereist, om vast te stellen of aan de veiligheidseisen wordt voldaan. Metalura kan u hierbij helpen. In overleg geven we zo nodig de VvE een uitgebreide presentatie en overleggen met de architect of constructeur van het gebouw. Meer informatie over een balkonbeglazing vergunning leest u hier.

Hoe onderhoud ik mijn balkonbeglazing van Metalura?

Balkonbeglazing van Metalura is een duurzaam product en behoeft weinig onderhoud. De glaspanelen kunt u zelf wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel of door een glazenwasser laten wassen. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken.

Wat zijn de voordelen van balkonbeglazing?

Met balkonbeglazing kunt u op elk moment van uw balkon of terras gebruikmaken. U zit uit de wind, heeft geen last van regen en u kunt uw tuinmeubelen het hele jaar op uw balkon laten staan. Ook bespaart u op uw energiekosten en heeft u minder last van geluidshinder. Kortom, een verbreding van uw woongenot met heel veel voordelen!

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Metalura komt altijd bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en in te meten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Daarna maken we een 3D ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig en heeft u een goed beeld van hoe uw terras of balkon eruit komt te zien. Ook voor vrijblijvend advies komen we, als u dat wenst bij u thuis, om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kost balkonbeglazing per meter van Metalura?

Balkonbeglazing van Metalura maken we volledig op maat, afgestemd op uw wensen. Vandaar dat we bij Metalura op voorhand geen duidelijke balkonbeglazing prijzen kunnen communiceren, maar via het invullen van het offerteformulier wordt er een hele duidelijke prijsindicatie gegeven. Liever persoonlijk contact? Vul dan ons afspraakformulier in en onze projectadviseur zal samen met u de balkonbeglazing kosten voor uw situatie in kaart brengen.

Kan ik balkonbeglazing van Metalura zelf monteren?

Bij Metalura is uw balkonbeglazing op maat en wordt daardoor door onze ervaren montagemeesters voor u gemonteerd. Zo weet u zeker dat uw balkonbeglazing goed is geplaatst en tot windkracht 12 bescherming biedt. Onze projectadviseur vertelt u hierover graag meer.

Hoelang duurt het plaatsen van balkonbeglazing?

In de meeste gevallen monteren onze monteurs de balkonbeglazing binnen één dag. Als er binnen uw appartementencomplex meerdere bewoners voor balkonbeglazing kiezen, zullen de monteurs proberen om de plaatsingen achter elkaar te doen om zo efficient mogelijk te kunnen werken en zo min mogelijk overlast te veroorzaken. We informeren u graag over de mogelijkheden. Bezoek onze balkon werkwijze pagina voor meer informatie.

Hoelang heb ik garantie op balkonbeglazing?

Balkonbeglazing van Metalura wordt voor u in Nederland op maat gemaakt. Op de constructie en spontane ruitbreuk van gehard glas heeft u een lange garantie van 10 jaar. Op de coating heeft u vijf jaar garantie en één jaar op alle bewegende onderdelen. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden.

bg_gray

Metalura legt uit

Instructievideo's

Bij Metalura streven we ernaar om uw buitenbeleving naar een hoger niveau te tillen. Om ervoor te zorgen dat u optimaal gebruik kunt maken van onze producten, hebben we een uitgebreide verzameling instructievideo's samengesteld. Onze instructievideo's zijn bedoeld om u stap voor stap te begeleiden bij het gebruik van onze duurzame producten, zoals onze glazen draai-/vouwsystemen (zo ook Steel-ART draai-/vouwsystemen), tuinkamers en balkonbeglazing.

instuctievideo-glasstrip

Instructievideo

Hoe plaatst u een glasstrip?

instuctievideo-ventilatiebeugel-metalura

Instructievideo

Hoe gebruikt u de ventilatiebeugel?

instuctievideo-panelen-schuiven-metalura

Instructievideo

Hoe krijgt u een paneel goed door de hoeken?

instuctievideo-panelen-openen-metalura

Instructievideo

Hoe opent u een paneel?

instuctievideo-panelen-sluiten-metalura

Instructievideo

Hoe sluit u een paneel?

Bekijk alle instructievideo's
bg_green
Stap4-werkwijze-balkon-toestemming-vergunning

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Balkonbeglazing

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Balkonbeglazing aan de slag gaan.

bg_green

Inspiratie

Wij zijn trots op onze klantverhalen

Beatrixhof40
Klantverhalen

Ik maak van mijn balkon als het ware een serre

Lees meer
Allure magazine
Inspiratieboek

Vraag nu ons
Gratis inspiratieboek aan

Direct aanvragen

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-ontwikkeling

Altijd in ontwikkeling. Metalura blijft innoveren.

Leestijd: 3 min.
06 april 2022
header-polderzicht-metalura.798
  • Glazen wandsystemen

‘Dat hadden we gewoon echt eerder moeten doen’

Leestijd: 2 min.
30 mei 2023
Metalura-Oranje 6
  • Inspiratie

Wonen als een koning

Leestijd: 2 min.
21 april 2022

Op zoek naar balkonbeglazing inspiratie?

Vraag ons Gratis inspiratieboek aan

allure-voorjaar-2024-s12-metalura Aanvragen
Privacy Settings