Vrijstaande tuinkamer
Vrijstaande tuinkamer Metalura

Vrijstaande Tuinkamer

MEER LICHT EN MEER RUIMTE

Vraag gratis inspiratieboek aan

Daarom kiest u voor een vrijstaande tuinkamer van Metalura

Voordelen

Bent u op zoek naar een vrijstaande tuinkamer waar u heerlijk kunt genieten van het buitenleven? Ontdek dan onze verschillende modellen uit de Optimum collectie:Libéro Moveo en Moveo Supreme. De vrijstaande tuinkamers zijn ontwikkeld voor grote overspanningen en dankzij het onderscheidende ontwerp zijn de tuinkamers zowel aan de woning als vrijstaand te plaatsen. Wilt u echt een vrijstaande tuinkamer op maat? Maak dan kennis met het Metalura Art Program. Ontdek meer voordelen van deze blikvangers.

Afspraak maken

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw tuinkamer bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw tuinkamer er bij u uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. De tuinkamer wordt hierna tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Keuze transparant of Steellook glas

Bij Metalura kunt u zelf de wandindeling van uw tuinkamer bepalen. U heeft keuze uit verschillende glazen wandsystemen. Zo biedt Metalura u transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden of in de unieke Steellook variant (Steel-ART). Vaste wanden van glas, hout of aluminium zijn ook een mogelijkheid. Verder wordt het deurbeslag ook naar wens uitgevoerd.

Alle RAL-kleuren

Bij bijna alle tuinkamermodellen heeft u keuze uit 240 RAL-kleuren en DuoTone kleurstelling. Zo kunt u de tuinkamer afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur. 

10 jaar garantie & service

De tuinkamers van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden. Om uw van extra service te voorzien biedt Metalura u ook de keuze voor een serviceabonnement. Hierbij komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw tuinkamer en glazen wandsysteem na te kijken.

Montage door Metalura vaklieden

Een tuinkamer van Metalura wordt door onze ervaren montagemeesters voor u gemonteerd. Zo heeft heeft u de mogelijkheid voor een tuinkamer aan huis of een vrijstaande tuinkamer. Onze monteurs zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de tuinkamer professioneel gereinigd. Zo weet u zeker dat uw tuinkamer goed is geplaatst. Onze projectadviseur vertelt u hierover graag meer.

Beste kwaliteit aluminium in de markt

Een aluminium tuinkamer van Metalura worden geproduceerd van zeer hoogwaardige aluminium profielen. Vanuit de eigen fabriek in Alblasserdam wordt gewerkt met 3,8mm dik aluminium profielen, waardoor de tuinkamers extra stevig zijn en een lange levensduur genieten.

vrijstaande tuinkamer

Opties en accessoires

Vrijstaande tuinkamer 

Tuinkamer-Libero-beglazing-metalura-01

Zijwanden

De zijwanden van een tuinkamer vrijstaand zijn naar eigen wens in te delen. Zo kan voor elke wand gekozen worden voor een aluminium of glazen zijwand (transparant of steellook).

tuinkamer-linea-algemeen-metalura

LED-strook

Een vrijstaande tuinkamer is leverbaar met een geïntegreerde LED-strook. Hierdoor geniet u zowel overdag als ’s avonds van uw buitenruimte. Om nog meer licht te creëren is er de mogelijkheid voor het inbouwen van LED-spots.

Tuinkamer-Libero-veelzijdig-metalura

Hemelwaterafvoer

Een vrijstaande tuinkamer van Metalura heeft een geïntegreerde hemelwaterafvoer. Door de integratie van een uniek gootprofiel dat bestaat uit twee delen is het vanaf de buitenkant niet zichtbaar en netjes afgewerkt.

tuinkamer-linea-algemeen-metalura

Verhoogd terras

Voor een speels effect kan een vrijstaande tuinkamer verhoogd worden geplaatst. Zo ontstaat er een exclusief terras en een symmetrisch effect wat uniek in de markt is.

7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design

VEEL GESTELDE VRAGEN

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over een vrijstaande tuinkamer en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een vrijstaande tuinkamer van Metalura?

Een vrijstaande tuinkamer van Metalura bestaat uit een aluminium constructie met een glazen dak of lamellendak en een van de verschillende soorten glazen wandsystemen van Metalura.

Metalura biedt u verschillende vrijstaande modellen uit de Optimum collectie: de Libéro en de lamellendak tuinkamers Moveo en Moveo Supreme. In het Experience Center in Alblasserdam staan alle tuinkamers op ware grootte voor u gepresenteerd, laar u inspireren.

Wat kost een tuinkamer vrijstaand?

Om een tuinkamer volledig naar wens te realiseren, wordt elke tuinkamer op maat geproduceerd. Hierdoor werkt Metalura niet met een vaste prijs en zijn de kosten voor elke situatie anders. Om een duidelijke prijsindicatie te ontvangen vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of een afspraak in te plannen met onze tuinkamer projectadviseur.

In welke kleuren zijn de vrijstaande tuinkamers beschikbaar?

U kunt het aluminium van de vrijstaande tuinkamer geheel naar eigen smaak een kleur laten geven. Bij zowel de tuinkamer Comfort, Linea als de Libéro en de lamellendak tuinkamers Moveo en Moveo Supreme heeft u keuze uit 240 RAL-kleuren en DuoTone kleurstelling. Zo kunt u het aluminium van de tuinkamer afstemmen op de kleurstelling van uw tuin of terras of in elke andere gewenste kleur.

Kan ik zelf de wandindeling bepalen?

Bij Metalura kunt u zelf de wandindeling van uw vrijstaande tuinkamer bepalen. U heeft keuze uit verschillende glazen wandsystemen. Zo biedt Metalura u transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden of in Steel-ART. Vaste wanden van glas, hout of aluminium zijn ook een mogelijkheid. Verder wordt het deurbeslag ook naar wens uitgevoerd.

Wordt mijn tuinkamer door Metalura gemonteerd?

Uw tuinkamer vrijstaand wordt door onze eigen montagemeesters bij u thuis of op locatie gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de tuinkamer professioneel gereinigd.

Hoelang heb ik garantie op een vrijstaande tuinkamer van Metalura?

De vrijstaande tuinkamers van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden.

Heb ik een vergunning nodig om een tuinkamer vrijstaand te plaatsen?

Voor het laten plaatsen van een vrijstaande tuinkamer heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Hoe onderhoud ik mijn vrijstaande tuinkamer?

Een vrijstaande tuinkamer van Metalura is een duurzaam product, waaraan u weinig onderhoud hoeft te plegen. De aluminium profielen, de glaspanelen en het glazen wandsysteem kunt u wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak een servicespecialist bij u langs om uw tuinkamer en glazen wandsysteem na te kijken.

werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Vrijstaande Tuinkamer

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Vrijstaande Tuinkamer aan de slag gaan.

Bezoek ons Experience Center

De mogelijkheden voor uw eigen woning bespreken? Graag! Bel ons of maak meteen een afspraak voor een persoonlijke rondleiding in ons Experience Center.

Maak een afspraak

Metalura-Experience-Center 03

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Glazen-draai-vouwsysteem-Hybride-Metalura
 • Tuinkamers
 • Terrasoverkapping
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Hybride: combineer het beste van twee werelden

Leestijd: 2 min.
22 april 2024
Harry_Metalura
 • Tuinkamers

Even voorstellen: Harry van Vugt

Leestijd: 2 min.
22 november 2023
De_Luxe-NL01
 • Tuinkamers

Alles is gewoon goed

Leestijd: 2 min.
17 november 2023
Privacy Settings