Terrasoverkapping op maat
Terrasoverkapping op maat
Terrasoverkapping Optimumcollectie Moveo Supreme
Terrasoverkapping Primis collectie Style
Terrasoverkapping kopen
Terrasoverkapping kopen
Terrasoverkapping Optimum collectie Moveo Supreme
Terrasoverkapping
Terrasoverkapping
Terrasoverkapping Primis collectie Robuust
Terrasoverkapping Primis collectie Trendy

11 t/m 20 juli

Glazen wanden
10-daagse

11 t/m 20 juli

Glazen wanden
10-daagse

Daarom kiest u voor een pergola uit ons aanbod

Voordelen

Met een pergola creëert u een lichte ruimte aan uw woning, waarmee de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Geniet van aangename, lange zomeravonden op uw terras of drink in de eerste ochtendzon beschut uit de wind uw kopje koffie en kom helemaal tot rust. Metalura voorziet u graag van een dergelijke comfortabele buitenruimte aan uw woning die u op elk moment kunt gebruiken. Ontdek de voordelen van ons assortiment!

Een aluminium pergola is een comfortabele aluminium constructie die u op elk moment met glazen wandsystemen kunt uitbreiden naar een luxe tuinkamer. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Afspraak maken

Modellen

Metalura heeft verschillende modellen ontwikkeld; van strak en modern tot robuust of zeer ruimtelijk met grote glaspartijen (Design, Excellent, De Luxe en Arioso). In het Experience Center in Alblasserdam presenteren we u alle modellen op ware grootte. Daar bent u van harte welkom.

Ruime keuze in RAL-kleuren

Een pergola van Metalura is - afhankelijk van uw gewenste model - in alle RAL-kleuren beschikbaar en ook in DuoTone kleurstelling of met een extra seaside coating voor een betere bescherming en langere levensduur.

Uitbreiden naar een pergola met de glazen wandsystemen van Metalura

Uw pergola kunt u met een van de glazen wandsystemen van Metalura uitbreiden naar een tuinkamer. U heeft keuze uit het glazen draai-/vouwsysteem of glazen schuifwanden, in transparant glas of in Steel-ART. Met een van deze glazen wandsystemen maakt u de pergola vrijwel wind- en waterdicht.

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw pergola bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw pergola er bij u uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Hierna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

10 Jaar garantie & service

De pergola's van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden. Om uw van extra service te voorzien biedt Metalura u ook de keuze voor een serviceabonnement. Hierbij komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw pergola na te kijken.

Montage door Metalura vaklieden

Pergola's van Metalura worden door onze ervaren montagemeesters voor u gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de pergola professioneel gereinigd. Zo weet u zeker dat uw pergola goed is geplaatst. Onze projectadviseur vertelt u hierover graag meer.

Beste kwaliteit aluminium op de markt

Een pergola van Metalura wordt geproduceerd met zeer hoogwaardige aluminium profielen. Vanuit de eigen fabriek in Alblasserdam wordt er gewerkt met 3,8 mm dik aluminium profielen, waardoor de pergola extra stevig is en een lange levensduur geniet.

Metalura Pergolacollectie

Gebouwd op een rijke historie

Een pergola van Metalura is een mooie, comfortabele ruimte met veel glas en licht, waarbij de grens tussen binnen en buiten vervaagt. De veelzijdige pergolacollectie van Metalura biedt u altijd een model afgestemd op uw smaak, mogelijkheden en wensen. Laat u inspireren.

Lookbook

Recente projecten
elke dag genieten

Elk project dat we realiseren en elke klant die we van dienst zijn, heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we vastleggen in beeld, woord en daad. We zijn trots op wat we voor onze klanten mogen maken en daarmee inspireren we u graag. Bekijk ons lookbook en wellicht vindt u een perfect voorbeeld voor uw persoonlijke situatie.

Ons online lookbook

Laat u inspireren door ons lookbook en geniet. We laten u met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Naar het lookbook

bg_green

Inspiratie

Wij zijn trots op onze klantverhalen

Balkonbeglazing-klantverhaal02
Klantverhalen

'Nu kunnen we de gehele dag buiten zitten'

Lees meer
Allure magazine
Inspiratieboek

Vraag nu ons
Gratis inspiratieboek aan

Direct aanvragen

metalura legt uit

Van pergola naar tuinkamer

Wist u dat u op elk moment uw pergola naar een tuinkamer kunt uitbouwen om nog meer van het buitenleven te genieten, ongeacht de weersomstandigheden?

Stappenplan

In drie stappen maakt u van uw pergola een comfortabele tuinkamer. Dat kan direct bij de plaatsing van uw pergola, na een jaar of na een langere periode. Wat u zelf wilt.

Ook een bestaande pergola kunt u eenvoudig uitbreiden met één van de verschillende glazen wandsystemen van Metalura.

van-terrasoverkapping-naar-tuinkamer-stap-1-metalura

Stap 1

Een pergola is een aluminium constructie met glas waarmee u een aangename lichte ruimte creëert, vast aan uw woning of vrijstaand in uw tuin.

van-terrasoverkapping-naar-tuinkamer-stap-2-metalura

Stap 2

Met zijwanden in uw pergola heeft u minder hinder van regen en wind en zijn uw meubels beter beschermd tegen de weersinvloeden.

van-terrasoverkapping-naar-tuinkamer-stap-3-metalura

Stap 3

Met een voorwand kunt u de pergola volledig afsluiten. U heeft bij Metalura keuze uit een hoogwaardige glazen schuifwand of het flexibele glazen draai-/vouwsysteem.

van-terrasoverkapping-naar-tuinkamer-variatie-metalura

Variatie op stap 2 en 3

Geef uw pergola een exclusieve uitstraling met Steel-ART. De steellook profielen zijn van massief aluminium, wat zorgt voor een solide constructie en robuuste uitstraling.

bg_beige
7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design

Meer comfort

Volledige flexibiliteit

Glazen wanden met het draai-/vouwsysteem bieden volledige flexibiliteit in de indeling van uw panelen. Dit systeem is door Metalura zelf ontwikkeld en het beste van het beste onder alle glazen wandsystemen. Topkwaliteit gecombineerd met een feilloos werkend systeem voor uw tuinkamer.

Vrijheid

De perfect sluitende glazen panelen zijn volledig wegklapbaar en in één hoek van uw tuinkamer te plaatsen. De glazen draai-/vouwsystemen van Metalura zijn volledig transparant met ruimtebesparende slimfitprofielen en oersterk, gehard veiligheidsglas. Dankzij één enkele, verzonken rail heeft u altijd onbeperkte doorgang in uw tuinkamer. Zo behoudt u volledig zicht op uw tuin. Een ongekend gevoel van vrijheid.

Glazen draai-vouwsysteem en Steel Art
bg_gray
verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

Veelgestelde vragen

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over een pergola en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een pergola van Metalura?

Een pergola (ook wel een veranda of overkapping genoemd) van Metalura is een glazen overkapping of een aluminium overkapping met glas die zich onderscheidt door zijn lichte en ruimtelijke uitstraling. Een pergola is duurzaam in gebruik en maakt het mogelijk om heel het jaar buiten te verblijven. Bij Metalura bent u verzekerd van de beste kwaliteit aluminium en gehard veiligheidsglas.

Wat zijn de opties als ik voor een pergola van Metalura kies?

Kiest u voor een terrasoverkapping van Metalura, dan is deze uit te breiden met diverse opties, zoals;

 • Seaside coating voor extra bescherming (uitermate geschikt bij plaatsing nabij de zee).
 • Ingebouwde LED-spots met een dimmer.
 • Infrarood terrasverwarming voor meer comfort in de koudere maanden.
 • Onderdak- of bovendak zonwering
 • Extra stevig funderingspakket
 • Keuze uit diverse glazen wandsystemen in transparant/mat glas en steellook glas.

Wat kost een pergola?

Een pergola van Metalura maken we volledig op maat, afgestemd op uw wensen. Voor een duidelijke prijsindicatie van uw gewenste pergola vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur. Wij zullen u dan voorzien van de kosten van de door u gewenste pergola.

Kan ik een pergola van Metalura uitbreiden?

Een pergola is gemakkelijk uit te breiden tot een tuinkamer met een van de glazen wandsystemen van Metalura. U heeft keuze uit het glazen draai-/vouwsysteem of glazen schuifwanden, in transparant glas of in Steel-ART. Met een van deze glazen wandsystemen maakt u de pergola vrijwel wind- en waterdicht.

Wordt een pergola door Metalura gemonteerd?

De pergola van Metalura wordt gemonteerd door onze eigen ervaren montagemeesters. We komen de pergola op de met u afgesproken montagedatum plaatsen. Daarna zorgen we voor een professionele reiniging en wordt de pergola schoon bij u opgeleverd.

Hoelang heb ik garantie op een pergola van Metalura?

Uw pergola van Metalura wordt in Nederland op maat voor u gemaakt. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Bekijk onze garantievoorwaarden.

Hoe onderhoud ik mijn pergola?

Een pergola van Metalura is een duurzaam product, waaraan u weinig onderhoud hoeft te plegen. De glaspanelen kunt u wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken. Dit is een veel gekozen optie bij mensen die ook voor één van de glazen wandsystemen hebben gekozen van Metalura.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Voordat uw pergola in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw pergola er bij u uit komt te zien. Daarna wordt uw pergola tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd.

Heb ik een vergunning nodig om een pergola te plaatsen?

Voor een pergola heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

bg_green
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Pergola

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Pergola aan de slag gaan.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-balkonbeglazing-plinck02-1
 • Balkonbeglazing

Geluid- en windwering op het balkon

Leestijd: 2 min.
14 oktober 2022
Steel-ART-geschiedenis01
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Steel-ART, topkwaliteit aluminium gecombineerd met topdesign

Leestijd: 4 min.
13 maart 2023
Johan Slingerland
 • Weetjes

Even voorstellen: Johan Slingerland

Leestijd: 2 min.
24 november 2023
No results are found.
Privacy Settings