Glazen windscherm - Metalura
Glazen windscherm terras
Glazen windscherm tuin

Spelen met
Zon en Licht

Spelen met
Zon en Licht

Daarom kiest u voor een glazen windscherm van Metalura

Voordelen

Met een glazen windscherm van Metalura geniet u heerlijk beschut uit de wind van uw tuin of terras. Ideaal geschikt voor grote buitenruimtes en aangelegde terrassen. Met ons windscherm van glas geniet u van optimaal comfort én van elegant design op maat. Functioneel, veilig én ook stijlvol, want dankzij het minimalistische design blijft de visuele impact van het glazen systeem beperkt.

Afspraak maken

Ontwerp

Het ontwerp van glazen windschermen bestaat uit een minimalistisch design en chique profielen. Het resultaat is optimaal comfort met een aansprekende en elegante uitstraling.

Staanders - De aluminium vierkante staanders hebben een diameter van 9 cm en voetplaat van 14 cm. 

Afstand - De te overbruggen afstand tussen de staanders is 1,50 meter glas.

Naadloos

Tussen het glas en de staanders zitten geen naden, omdat het glas in de staanders schuift. Daardoor zijn er geen bevestigingspunten zichtbaar, wat een rustig aanzicht creëert.

Gehard veiligheidsglas

Het glazen windscherm bestaat uit oersterk gehard veiligheidsglas in 8 mm of 10 mm, dat stormbestendig is tot windkracht 12 en geen boven- of onderlijst heeft. Daardoor heeft u altijd vrij uitzicht. Voor meer privacy zijn de glazen windschermen ook beschikbaar in volledig privacy glas. 

Ruime keuze RAL-kleuren

De staanders van de windschermen zijn in alle RAL-kleuren beschikbaar. Zo heeft u altijd een kleur die past bij uw smaak en wensen.

5 Jaar garantie & service

De glazen windschermen van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie, spontane ruitbreuk en coating heeft u 5 jaar garantie en op eventuele bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden. Om uw van extra service te voorzien biedt Metalura u ook de keuze voor een serviceabonnement. Hierbij komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw glazen windschermen na te kijken.

Montage door Metalura vaklieden

De glazen windschermen van Metalura worden door onze ervaren montagemeesters voor u gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering worden de glazen windschermen professioneel gereinigd. Zo weet u zeker dat uw glazen windscherm goed is geplaatst. Onze projectadviseur vertelt u hierover graag meer.

Glazen windscherm

Specificaties en opties

windschermen-vierkante-palen-duurzame-afwerking-metalura

Vaste constructie met fundering

De glazen windschermen van Metalura zijn vaste windschermen. De vierkante staanders hebben een onzichtbare fundering die te plaatsen is met voetplaatfundering. Hierdoor is dit type glazen windscherm ook ideaal voor plaatsing op een muurtje, balkon of vlonder

windschermen-vierkante-palen-staanders-metalura

Naadloos

Tussen het glas en de staanders zitten geen naden, omdat het glas in de staanders schuift. Daardoor zijn er geen bevestigingspunten zichtbaar, wat een rustig aanzicht creëert.

windschermen-vierkante-palen-plaatsing-metalura

Seaside coating

Een zeeklimaat werkt door het zout extra in op het materiaal. Daarom kunnen we uw glazen windscherm behandelen met een seaside coating als u dichtbij de zee woont. Dit is een speciale coating waardoor uw glazen windscherm beter beschermd is en langer meegaat.

windschermen-vierkante-palen-maatwerkoplossing-metalura-01

Beste kwaliteit bevestigingsmateriaal

De bevestigingsmaterialen van Metalura, zoals pluggen en schroeven, zijn gemaakt van roestvast staal (RVS). Hierdoor wordt goede kwaliteit gegarandeerd. 

bg_green

Inspiratie

Wij zijn trots op onze klantverhalen

Metalura-Tuinkamer-dakterras01
Klantverhalen

Drie nieuwe tuinkamers op het dakterras in Kampen

Lees meer
Allure magazine
Inspiratieboek

Vraag nu ons
Gratis inspiratieboek aan

Direct aanvragen

bg_gray
7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design
verkoopadviseur-glazen-windschermen-marco

Samen uw wensen bespreken?
Maak afspraak in ons
Experience Center

Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden passend bij uw situatie.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over glazen windschermen en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Kan ik een windscherm glas bekijken?

Bij het Experience Center van Metalura staan de glazen windschermen buiten in de showtuin op ware grootte gepresenteerd. Daar ziet u niet allleen de schoonheid van een glazen windscherm, maar ervaart u direct hoeveel comfort een glazen windscherm biedt.

Wat maakt een Metalura glazen windscherm uniek?

De glazen windschermen van Metalura zijn een 100% Nederlands product en worden volledig op maat gemaakt, geheel afgestemd op uw persoonlijke situatie. Het veiligheidsglas kan een storm tot windkracht 12 doorstaan en dankzij de verticale aluminium profielen heeft u een maximale transparantie.

Wat kost een glazen windscherm?

Om een glazen windscherm op uw terras volledig naar wens te realiseren, wordt elk systeem op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een glazen windscherm vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of een afspraak te plannen aan huis of in ons Experience center met onze projectadviseur.

Kan ik de glazen windschermen laten monteren?

Metalura monteert de glazen windscherm op uw terras binnen één dag. Metalura heeft hiervoor eigen montageteams die hierin gespecialiseerd zijn.

Zijn glazen windschermen duurzaam?

De glazen windschermen zijn zeer duurzaam in gebruik. De staanders en verbindingen krijgen een volledig poedercoating en zijn daardoor beschermd tegen alle weersomstandigheden. Op windschermen krijgt u 5 jaar garantie. Het glas bestaat uit oersterk gehard veiligheidsglas. Metalura produceert haar producten duurzaam in eigen fabriek te Alblasserdam.

Komt Metalura langs om de maten op te nemen en advies?

Bij Metalura heeft u altijd een glazen windscherm op maat. Voordat uw windscherm glas bij ons in productie gaat, komt er een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw glazen windscherm er bij u uit komt te zien. Daarna wordt uw windscherm tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd. Lees hier meer over onze werkwijze.

Ik woon in de buurt van de zee. Kan ik een windscherm bij de kust plaatsen?

Een zeeklimaat werkt door het zout extra in op het materiaal. Daarom behandelen we uw glazen windscherm met een seaside coating, een speciale coating, waardoor uw glazen windscherm beter beschermd is en langer meegaat.

Is een glazen windscherm van Metalura verrijdbaar of schuifbaar?

Een windscherm glas van Metalura is niet verrijdbaar of schuifbaar. Windschermen met vierkante palen plaatst Metalura met een voetplaatfundering, waardoor een glazen windscherm ook op een muurtje, balkon of vlonders toe te passen is. Voor schuifbare glassystemen wordt verwezen naar een glazen schuifwand of glazen draai-/vouwsysteem.

Kan ik de glazen windschermen van Metalura zelf monteren?

Onze ervaren montagemeesters monteren het glazen wandsysteem voor u. Zo weet u zeker dat uw beglazing goed is geplaatst en tot windkracht 12 bescherming biedt. Onze projectadviseur vertelt u hierover graag meer.

bg_green
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Glazen windscherm

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Glazen windscherm aan de slag gaan.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Comfort-Capelle05
 • Tuinkamers

Een blikvanger eerste klas

Leestijd: 2 min.
01 mei 2023
Glazen-wandsystemen-draaivouw-steelart-duurzaam-metalura
 • Weetjes

Genieten van een schoon glas en aluminium

Leestijd: 2 min.
06 mei 2022
Glazen-draai-vouwsysteem-Hybride-Metalura
 • Tuinkamers
 • Pergola
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Hybride: combineer het beste van twee werelden

Leestijd: 2 min.
22 april 2024
Privacy Settings