Serre tuin
Serre tuin Metalura
Aluminium serre
Aluminium serre Metalura
Serre op maat
Serre op maat Metalura

Daarom kiest u voor een serre van Metalura

Voordelen

Een serre (tuinkamer) aan uw huis laten plaatsen? Daarvoor schakelt u Metalura in! Hier geniet u van iedere zonnestraal en komt u heerlijk tot rust. Van wind en neerslag heeft u geen last, waardoor het mogelijk is om het hele jaar door buiten te zitten. Dankzij ons ruime aanbod aan serres met vele opties, stijlen en kleuren creëert u een mooie, comfortabele ruimte met veel glas en licht.

Wij helpen u graag de ideale buiten huiskamer te realiseren waar u zich op uw gemak kunt voelen. Met een serre geniet u van buiten in de warmte van binnen.

Afspraak maken

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw aluminium serre bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw serre er bij u uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. De serre op maat wordt hierna tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Keuze transparant of Steellook glas

Bij Metalura kunt u zelf de wandindeling van uw serre glas bepalen. U heeft keuze uit verschillende glazen wandsystemen. Zo biedt Metalura u transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden of in de unieke Steellook variant (Steel-ART). Vaste wanden van glas, hout of aluminium zijn ook een mogelijkheid. Verder wordt het deurbeslag ook naar wens uitgevoerd.

Alle RAL-kleuren

Bij bijna alle serre modellen heeft u keuze uit 240 RAL-kleuren en DuoTone kleurstelling. Zo kunt u uw aluminium serre afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur. 

10 jaar garantie & service

De serres van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden. Om uw van extra service te voorzien biedt Metalura u ook de keuze voor een serviceabonnement. Hierbij komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw aluminium serre en glazen wandsysteem na te kijken.

Montage door Metalura vaklieden

Serres van Metalura worden door onze ervaren montagemeesters voor u gemonteerd. Zo heeft u de keuze voor een serre aan huis of een vrijstaande serre. Onze monteurs zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de serre professioneel gereinigd. Zo weet u zeker dat uw serre goed is geplaatst. Onze projectadviseur vertelt u hierover graag meer.

Beste kwaliteit aluminium in de markt

Een aluminium serre van Metalura worden geproduceerd van zeer hoogwaardige aluminium profielen. Vanuit de eigen fabriek in Alblasserdam wordt gewerkt met 3,8mm dik aluminium profielen, waardoor de serres extra stevig zijn en een lange levensduur genieten. Daarnaast werkt Metalura ook met het beste serre glas vanuit een Nederlandse leverancier om de kwaliteit van de serre zo hoog mogelijk te houden.

Metalura Tuinkamercollectie

Gebouwd op een rijke historie

Een tuinkamer van Metalura is een mooie, comfortabele ruimte met veel glas en licht, waarbij de grens tussen binnen en buiten vervaagt. De veelzijdige tuinkamer collectie van Metalura biedt u altijd een model afgestemd op uw smaak, mogelijkheden en wensen. Laat u inspireren.

 

Metalura Libéro, optimale vrijheid

Met de Libéro van Metalura ontstaat een unieke plek om te genieten van elke dag. De Libéro is een lichte ruimte met veel glas, inzetbaar voor vele doeleinden. De Metalura Libéro komt tot zijn recht als smaakvol prieel in een open ruimte binnen of buiten. De Libéro is opgebouwd uit duurzaam aluminium en dankzij het doordachte design van de glazen wanden volledig naar wens en per situatie in te delen.

Meer informatie

Serre

Glazen wandsystemen

Onze hoge kwaliteit glazen wandsystemen

Uw veranda, overkapping, tuinhuis of poolhouse wordt met een naadloos systeem van opvouwbare glazen schuifwanden van Metalura nog vele malen nuttiger én aangenamer.

 

Kies uit een van onze glazen wandsystemen hierboven
Glazen-draaivouwwanden-Metalura-tabs

Glazen draai-/
vouwsysteem

Een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten.

Bekijk dit systeem
glazen-wandsysteem-glazen-schuifwand-metalura

Glazen schuifwand

Een luxe ruimte met veel glas en licht. Een klasse apart.

Bekijk dit systeem
00-no_image

Gesegmenteerd glas

Niet meer gebonden aan rechte wanden.

Bekijk dit systeem
00-no_image

Isolatieglas

Met HR++ isolatieglas extra lang genieten van het buitenleven.

Bekijk dit systeem

heerlijk genieten

Gratis lunch
in een tuinkamer

Wilt u zelf ervaren hoe het is om in een tuinkamer lekker te genieten en gezellig te eten? Maak dan een afspraak om gratis te komen lunchen in één van de tuinkamers in ons Experience Center. Onder het genot van heerlijke luxe broodjes, ervaart u de sfeer van ruimte en licht, en kunt u direct al uw vragen en wensen bespreken met één van onze adviseurs.

Maak een afspraak
Gratis lunch in tuinkamer Metalura
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Serre

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Optimum Collectie aan de slag gaan.

Kampen

Serre project

Meer licht in huis en meer ruimte. Dat waren de wensen van de eigenaren van deze Excellent tuinkamer. Zij kozen voor de Excellent tuinkamer vanwege de vele mogelijkheden en het robuuste design wat uitstekend aansloot bij de stijl van de woning. Het resultaat is een sfeervolle en volle buitenruimte die in elk seizoen tot zijn recht komt.

Bekijk meer projecten

Veelgestelde vragen serre

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over een tuinkamer en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een serre van Metalura?

Een serre (ofwel een tuinkamer) bestaat uit een aluminium constructie met een glazen dak of lamellendak en een van de verschillende soorten glazen wandsystemen van Metalura.

Metalura biedt u elf verschillende modellen:Tuinkamer Trendy, Tuinkamer Style, Tuinkamer Modern, Tuinkamer Robuust, Tuinkamer Design, Tuinkamer Excellent, Tuinkamer De Luxe, Tuinkamer Arioso, de Libéro, Tuinkamer MoveoenTuinkamer Moveo Supreme. In hetExperience Centerin Alblasserdam staan alle tuinkamers op ware grootte opgesteld.

Een serre van Metalura is niet geheel geïsoleerd en geldt daardoor niet als een aanbouw. Het heeft wel een isolerende werking, waardoor u op uw maandelijkse energiekosten bespaart. Twijfelt u tussen een serre of tuinkamer? Neem dan contact op met onze specialist!

Wat kost een serre?

Om een serre volledig naar wens te realiseren, wordt elke serre op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of een afspraak in te plannen met onze serre projectadviseur.

In welke kleuren zijn de serres beschikbaar?

Bij bijna alle serre modellen heeft u keuze uit 240 RAL-kleuren en DuoTone kleurstelling. Zo kunt u de serre afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur.

Kan ik zelf de wandindeling bepalen van een serre?

Bij Metalura kunt u zelf de wandindeling van uw serre bepalen. U heeft keuze uit verschillende glazen wandsystemen. Zo biedt Metalura u transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden of in Steel-ART. Vaste wanden van glas, hout of aluminium zijn ook een mogelijkheid. Verder wordt het deurbeslag ook naar wens uitgevoerd.

Wordt mijn serre door Metalura gemonteerd?

Uw aluminium serre op maat wordt door onze eigen montagemeesters bij u thuis gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de serre professioneel gereinigd.

Hoelang heb ik garantie op een serre van Metalura?

De aluminium serre van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden.

Heb je een vergunning nodig voor een serre?

Voor een serre heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Maak dan een afspraak met een van onze projectadviseurs. Ze helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Hoe onderhoud ik mijn serre?

Een serre van Metalura is een duurzaam product, waaraan u weinig onderhoud hoeft te plegen. De aluminium profielen, de glaspanelen en het glazen wandsysteem kunt u wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak een servicespecialist bij u langs om uw aluminium serre en glazen wandsysteem na te kijken.

verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Balkonbeglazing-interview-familie-Borsje-01
  • Balkonbeglazing
  • Inspiratie

Interview met familie Borsje in Capelle aan den IJssel

Leestijd: 2 min.
13 mei 2021
Metalura-kalmthout
  • Glazen wandsystemen
  • Steel-ART
  • Inspiratie

In contact met de tuin

Leestijd: 3 min.
10 maart 2022
Balkonbeglazing-Metalura-Vlaardingen12-1
  • Glazen wandsystemen
  • Inspiratie

Al 12 jaar volop plezier

Leestijd: 2 min.
09 maart 2022

Op zoek naar buitenleven inspiratie?

Vraag ons Gratis inspiratieboek aan

allure-voorjaar-2024-s12-metalura Vraag aan!
Privacy Settings