Tuinkamer met glazen schuifwanden
glazen wandsystemen - Metalura
glazen wand tuin
schuifwand voor buiten - Metalura
terrasbeglazing

Glazen wandsysteem

Vraag gratis inspiratieboek aan

Beste keuze van 2024!

Met Metalura glazen wandsystemen bent u flexibel en verzekerd van de beste keuze. Al ruim 15 jaar en ook in 2024. Metalura biedt 4 verschillende systemen, waardoor er altijd een passende oplossing is voor uw project. Daarbij zijn Metalura glazen wandsystemen geschikt om toe te passen in alle typen overkappingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? Maak dan meteen een online afspraak of kom naar onze uitgebreide Experience Center in Alblasserdam.

Afspraak maken

Serre light glas, geïsoleerd glas

Wilt u een duurzame oplossing in glas? Serre light glas van Metalura bestaat uit glazen panelen van geïsoleerd HR++ glas. Serre light glas is beschikbaar als glazen wandsysteem onder uw overkapping of in uw tuinkamer. Geïsoleerd glas is een waardevolle investering, omdat het bijdraagt aan uw comfort, de energie-efficiëntie, esthetiek en het gebruik van uw tuinkamer.

100% maatwerk

Alle glazen wandsystemen van Metalura worden op maat, speciaal voor uw project, gemaakt. Daardoor bent u verzekerd van het best passende systeem; gegarandeerd jarenlang onbezorgd genieten.

Slimme, bewegende onderdelen en profielen

Een glazen wandsysteem werkt pas echt goed en zonder problemen, als alle onderdelen en profielen op elkaar afgestemd zijn. Met Metalura bent u hiervan verzekerd; van het kleinste boutje tot de ingenieuze draai- en schuifprofielen.

Hoogwaardige tochtstrips

Glazen wandsystemen van Metalura zijn altijd voorzien van hoogwaardige tochtstrips, waardoor u gegarandeerd geen last hebt van vervelende tochtkieren.

Beste glaskwaliteit

Het glas dat Metalura voor zijn wandsystemen gebruikt, is van 100% Nederlandse kwaliteit, gecertificeerd volgens de hoogst geldende normen. Eerlijk en duurzaam geproduceerd.

Volglas of Steellook

Zowel de glazen schuifwanden als de glazen draai-/vouwsystemen zijn te verkrijgen in 2 uitvoeringen: Volglas (maximale transparantie) en Steellook (eigentijdse, industriële uitstraling).

Glazen wandsystemen

Kies uw glazen wandsysteem

Kies uit een van onze glazen wandsystemen hierboven
Glazen-draaivouwwanden-Metalura-tabs

Glazen draai-/
vouwsysteem

Een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten.

Bekijk dit systeem
glazen-wandsysteem-glazen-schuifwand-metalura

Glazen schuifwand

Een luxe ruimte met veel glas en licht. Een klasse apart.

Bekijk dit systeem
Steel-art-draaivouwwanden-Metalura-tabs

Steel-ART draai-/
vouwsysteem

Een compact en robuust design voor een open effect.

Bekijk dit systeem
glazen-wandsysteem-steel-art-schuifwand-metalura

Steel-ART schuifwand

Een revolutionair en ruimtelijk design.

Bekijk dit systeem

Lookbook

Recente projecten
elke dag genieten

Elk project dat we realiseren en elke klant die we van dienst zijn, heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we vastleggen in beeld, woord en daad. We zijn trots op wat we voor onze klanten mogen maken en daarmee inspireren we u graag. Bekijk ons lookbook en wellicht vindt u een perfect voorbeeld voor uw persoonlijke situatie.

Ons online lookbook

Laat u inspireren door ons lookbook en geniet. We laten u met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Naar het lookbook

bg_green

Inspiratie

Wij zijn trots op onze klantverhalen

Brasserie-Thijm_Metalura03
algemeen

Genieten van licht en ruimte bij Brasserie Thijm

Lees meer
Allure magazine
Inspiratieboek

Vraag nu ons
Gratis inspiratieboek aan

Direct aanvragen

Tips bij de aankoop van een glazen wandsysteem

Wilt u uw balkon, uw bestaande of nieuwe overkapping voorzien van een glazen wandsysteem, of staat u op het punt een complete tuinkamer aan te schaffen? Dan zult u al snel tot de ontdekking komen dat u kunt kiezen uit verschillende type glazen wandsystemen van verschillende merken en aanbieders.

Van heel goedkoop tot stevig geprijsd.

Maar wat is nu de beste keuze in uw situatie en waar moet u op letten? Download het whitepaper met 10 tips die u helpen om de beste keuze te maken.

Aanvraag GWS Flyer

Adres en Plaats worden automatisch gevuld na invullen Postcode en Huisnummer.

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring en de Algemene Voorwaarden

10 tips bij de aankoop van een glazen wandsysteem

bg_gray
balkonbeglazing-yrseke-metalura

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design
afspraak maken glazen schuifwand

Samen uw wensen bespreken?
Kom langs of maak een afspraak in
ons Experience Center

U bent van harte welkom zonder afspraak. Wilt u zeker zijn van een beschikbare projectadviseur? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan ons Experience Center of voor bij u aan huis.

Maak een afspraak

bg_beige

Veelgestelde vragen

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over glazen wandsystemen en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een glazen wandsysteem van Metalura?

Glazen wandsystemen van Metalura maken uw buitenruimte compleet. De perfect sluitende glazen panelen zijn volledig wegklapbaar en in één hoek te plaatsen en dankzij één enkele, verzonken rail heeft u altijd onbeperkte doorgang als u voor het draai-/vouwsysteem kiest. Metalura biedt u ook glazen schuifwanden. Glazen wandsystemen zijn zowel transparant als in steellook beschikbaar. Glazen wandsystemen met het draai-/vouwsysteem kunt u staand of hangend laten plaatsen in uw overkapping, tuinkamer of buitenverblijf, dit is afhankelijk van de constructie.

Waarom kies ik voor glazen wandsystemen van Metalura?

De glazen wandsystemen van Metalura worden altijd op maat gemaakt en zijn daardoor toepasbaar in iedere situatie. Het glas bestaat uit gehard veiligheidsglas, is 100% transparant en beschikbaar in 8, 10 of 12 mm. Dankzij het slimme systeem kunt u het glazen wandsysteem openvouwen in één minuut en dankzij de verzonken onderrail heeft u bij het draai-/vouwsysteem geen hinder van een opstaande rail. Naast een glazen draai-/vouwsysteem, heeft Metalura ook een glazen schuifwand die ook beschikbaar is in een vijf- of zevenspoor voor een grote overspanning.

Welke glazen wandsystemen heeft Metalura in haar collectie?

Metalura heeft vier typen glazen wandsystemen ontwikkeld en geproduceerd. Meer informatie over onze vier soorten vindt u hier: glazen draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden, Steel-ART-draai-/vouwsysteem en Steel-ART schuifwanden.

Wat zijn de voordelen van het glazen draai-/vouwsysteem?

Het glazen draai-/vouwsysteem bestaat uit 100% transparante panelen met ruimtebesparende slim-fitprofielen. Het systeem is leverbaar in een hangende of staande constructie. Dit is afhankelijk van uw bestaande situatie. Het oersterk, gehard veiligheidsglas doorstaat een zware storm tot en met windkracht 12 en is gemakkelijk en snel te openen. Er is slechts een enkele, verzonken rail nodig voor onbeperkte doorgang. De panelen zijn volledig wegklapbaar en in één hoek te parkeren en de profielen zijn beschikbaar in elke RAL-kleur.

Wat zijn de voordelen van glazen schuifwanden?

Glazen schuifwanden zijn uitermate geschikt als in uw overkapping of buitenverblijf een constructie met het glazen draai-/vouwsysteem niet mogelijk is. Glazen schuifwanden zijn beschikbaar in een vijfspoor en een zevenspoor bij een grote opening in uw overkapping of buitenverblijf. Zo houdt u altijd een vrij gevoel en volledig uitzicht op de omgeving. Het glas is 100% transparant en 10 mm dik en gemakkelijk en snel te openen dankzij een solide schuifsysteem voor soepele geleiding. De glazen schuifwanden zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie en leverbaar in verschillende maten.

Hoe onderhoud ik mijn glazen wandsystemen van Metalura?

Een glazen wandsysteem van Metalura is een duurzaam product en behoeft weinig onderhoud. De glaspanelen kunt u zelf wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel of door een glazenwasser laten wassen. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Metalura komt altijd bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en in te meten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Daarna maken we een 3D ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig en heeft u een goed beeld van hoe uw terras, tuinkamer of buitenverblijf eruit komt te zien. Ook voor vrijblijvend advies komen we, als u dat wenst bij u thuis, om de mogelijkheden te bespreken.

Heb ik een vergunning nodig om een glazen wandsysteem te plaatsen?

Voor een glazen wandsysteem heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Wat kost een glazen wandsysteem van Metalura?

Om een glazen wandsysteem volledig naar wens te realiseren, wordt elk systeem op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een glazen wandsysteem vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

bg_white

Metalura legt uit

Instructievideo's

Bij Metalura streven we ernaar om uw buitenbeleving naar een hoger niveau te tillen. Om ervoor te zorgen dat u optimaal gebruik kunt maken van onze producten, hebben we een uitgebreide verzameling instructievideo's samengesteld. Onze instructievideo's zijn bedoeld om u stap voor stap te begeleiden bij het gebruik van onze duurzame producten, zoals onze glazen draai-/vouwsystemen (zo ook Steel-ART draai-/vouwsystemen), tuinkamers en balkonbeglazing.

instuctievideo-panelen-openen-metalura

Instructievideo

Hoe opent u een paneel?

instuctievideo-storm-metalura

Instructievideo

Wat te doen met storm?

instuctievideo-vastzetbeugel-metalura

Instructievideo

Hoe gebruikt u een vastzetbeugel?

instuctievideo-glasstrip

Instructievideo

Hoe plaatst u een glasstrip?

instuctievideo-panelen-schuiven-metalura

Instructievideo

Hoe krijgt u een paneel goed door de hoeken?

Bekijk alle instructievideo's
bg_gray
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Glazen wandsysteem

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Glazen wandsysteem aan de slag gaan.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

heerhugowaard-metalura_header_01_798x0
 • Glazen wandsystemen

De welbekende glazen draai-/vouwsystemen van Metalura zijn vernieuwd

Leestijd: 2 min.
03 mei 2023
Metalura-kalmthout
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART
 • Inspiratie

In contact met de tuin

Leestijd: 3 min.
10 maart 2022
Metalura-GWS-verschoor
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Echt waar voor je geld met een glazen wandsysteem

Leestijd: 2 min.
14 oktober 2022

Op zoek naar buitenleven inspiratie?

Vraag ons Gratis inspiratieboek aan

allure-voorjaar-2023-s12-metalura Aanvragen