Glazen schuifwand Metalura
Glazen schuifwand Metalura
Glazen schuifwand op maat
Glazen schuifwand op maat Metalura
Glazen schuifwanden overkapping
Glazen schuifwanden overkapping Metalura

14, 15, 16 maart

Lifestyle Event

14, 15, 16 maart

Lifestyle Event

Waarom glazen schuifwanden van Metalura?

Met een glazen schuifwand van Metalura kiest u voor de hoogste kwaliteit en de meest zorgvuldige afwerking tot in het kleinste detail. Glazen schuifwanden en schuifdeuren zijn ideaal om uw terrasoverkapping om te toveren in een tuinkamer, waardoor u 365 dagen per jaar van het buitenleven kunt genieten. Extra veilig, door het 10 mm dik, gehard veiligheidsglas en geschikt voor elk type overkapping, zowel hout als aluminium.

Afspraak maken

Serre light glas, geïsoleerd glas

Wilt u een duurzame oplossing in glas? Serre light glas van Metalura bestaat uit glazen panelen van geïsoleerd HR++ glas. Serre light glas is beschikbaar als glazen wandsysteem onder uw overkapping of in uw tuinkamer. Geïsoleerd glas is een waardevolle investering, omdat het bijdraagt aan uw comfort, de energie-efficiëntie, esthetiek en het gebruik van uw tuinkamer.

Extra breed railspoor

Met het extra brede railspoor is het mogelijk om tot wel 7 glaspanelen van 1 meter aan één kant gesloten te parkeren. Dit zorgt voor een maximale buitenbeleving en doorloopruimte.

Extra grote glaspanelen

Tot wel 280 cm hoog en 100 cm breed. Dit resulteert in minder overlap van de panelen, waardoor Metalura glazen schuifwanden minder gevoelig zijn voor vuil en viezigheid.

Altijd 100% maatwerk

Doordat Metalura altijd maatwerk levert, sluiten de glasprofielen perfect aan, zonder overlap. Dit geeft een extra fraai effect en voorkomt dat het glas vies wordt.

Meenemers standaard

Metalura glazen schuifwanden zijn standaard voorzien van meenemers, waardoor alle glaspanelen in één beweging soepel sluiten of openen.

Speciale onderrail

Net zoals bij de draai-/vouwsystemen is de onderrail voorzien van een innoverend afwateringssysteem. Eventuele condens aan de binnenzijde en regen aan de buitenzijde wordt zo op een slimme wijze afgevoerd, zonder dat u er op de vloer last van hebt.

Glazen schuifwand

Specificaties en opties

glazen-schuifwand-usp-vrij-uitzicht-metalura

Verzonken onderrail

Optioneel kan de onderrail in de ondervloer verzonken worden, zodat iedereen makkelijk in en uit kan stappen, zonder kans op struikelen. Ook ideaal voor rolstoelen en mindervaliden.

glazen-schuifwand-duurzaam-metalura-02

Handgrepen

Worden niet verlijmd, maar door het glas heen geboord. Voorkomt loslaten zoals met gelijmde oplossingen.

glazen-schuifwand-usp-constructie-metalura

Onderrail in kleur

Naar wens kan de onderrail in elke RAL-kleur geleverd worden. Bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de vloer, zodat er een fraai geheel ontstaat.

Glazen schuifwanden op maat

Bij Metalura is het mogelijk om uw glazen schuifwand op maat zelf samen te stellen. U bepaalt zelf wat de afmetingen van de wanden zijn. Wij werken namelijk niet met standaardmaten, maar levert uitsluitend maatwerk. Daarnaast kunt u kiezen uit iedere mogelijke RAL-kleur voor zowel de wanden zelf als de glazen schuifdeur. Naast de standaard glazen schuifwanden kunt u ook kiezen voor glazen schuifwanden met steellook. Een steellook schuifwand is een glazen schuifwand met zwart frame die helemaal aansluit op de industriële trend van nu. U combineert de gewone schuifwand glas bovendien probleemloos met de steellook schuifwanden.

Glazen schuifwanden op maat | Metalura
bg_beige

tip!

Ontdek ook de overige glazen wandsystemen van Metalura

glazenwandsystemen-transparant-draaivouw-16-9-metalura-1

Glazen draai-/vouwsysteem

Open binnen één minuut gemakkelijk alle panelen van uw glazen draai-/vouwsysteem. Dankzij de verzonken onderrail heeft u geen hinder van een opstaande rail in de opening.

Meer informatie

glazenwandsystemen-steelart-draaivouw-16-9-metalura

Steel-ART draai-/vouwsysteem

Geniet van een compact en robuust steellook design met het gemak van een draai-/vouwsysteem. Toepasbaar in elk type overkapping en volledig te openen.

meer informatie

glazenwandsystemen-steelart-schuif-16-9-metalura

Steel-ART schuifwand

Creëer een comfortabele ruimte, die u volledig kunt afsluiten. Steellook glazen schuifwanden zijn niet alleen heel erg mooi, ze kennen een ongekend bedieningsgemak.

meer informatie

hide

hide

hide

hide

hide

hide

afspraak maken tuinhuis met glazen schuifwand

Samen uw wensen bespreken?
Maak een afspraak in ons
Experience Center

Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden passend bij uw situatie.

Maak een afspraak

Glazen schuifwanden plaatsen

Door glazen schuifwanden te plaatsen creëert u een tuinkamer met veel licht, een ruimtelijk gevoel en een moderne uitstraling. Daarnaast kunt u uw buitenplannen probleemloos voortzetten wanneer u glazen schuifwanden laat plaatsen. Met een glazen schuifpui geniet u namelijk, ongeacht het weer, altijd van uw tuin. Metalura levert altijd de glazen schuifwand inclusief montage. Hierdoor hoeft u niet zelf aan de slag. Voordat wij de glazen wanden komen plaatsen, komen wij ze altijd eerst bij u inmeten.

glazen schuifwand plaatsen

Lookbook

Recente projecten
elke dag genieten

Elk project dat we realiseren en elke klant die we van dienst zijn, heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we vastleggen in beeld, woord en daad. We zijn trots op wat we voor onze klanten mogen maken en daarmee inspireren we u graag. Bekijk ons lookbook en wellicht vindt u een perfect voorbeeld voor uw persoonlijke situatie.

Ons online lookbook

Laat u inspireren door ons lookbook en geniet. We laten u met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Naar het lookbook

bg_gray

Veelgestelde vragen

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over glazen wandsystemen en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een glazen schuifwand van Metalura?

Een glazen schuifwand (of ook wel een glazen schuifdeur) van Metalura is uniek en maakt uw buitenruimte compleet. De perfect sluitende glazen schuifwanden vindt u bij ons. De schuifwanden zijn zowel als transparante glazen schuifwand als in een glazen schuifwand steellook beschikbaar. De schuifwanden met glas zijn op maat te laten maken, zodat u deze ook kunt plaatsen in uw bestaande overkapping.

Wat zijn de voordelen van glazen schuifwanden?

Glazen schuifwanden zijn de ideale oplossing voor situaties op plekken waar een constructie met glazen draai- en vouwsystemen niet mogelijk is. Bij Metalura zijn de rails voor de glazen schuifwanden beschikbaar in een vijfspoor of zelfs een zevenspoor voor de grotere overkappingen of buitenverblijven. Hiermee behoudt u een vrij gevoel met een volledig uitzicht op de omgeving. Het glas is 100% transparant en 10 mm dik, met een solide schuifsysteem voor een soepele geleiding. De glazen schuifwanden zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie, want bij Metalura heeft u altijd een glazen schuifwand op maat.

Waarom kies ik voor glazen schuifwanden van Metalura?

Een glazen schuifwand van Metalura wordt altijd op maat gemaakt en is daardoor toepasbaar in iedere situatie. Het glas bestaat uit gehard veiligheidsglas, is 100% transparant en beschikbaar in 8, 10 of 12 mm. Daarnaast zijn de wanden beschikbaar in onderstaande breedtematen:

- Glazen schuifwand 4 meter

- Glazen schuifwand 5 meter

- Glazen schuifwand 6 meter

- Glazen schuifwand 7 meter

- Glazen schuifwand 8 meter 

Dankzij het slimme systeem kunt u het glazen wandsysteem openvouwen in één minuut en dankzij de verzonken onderrail heeft u bij het openschuiven geen hinder van een opstaande rail. Metalura heeft daarnaast ook een glazen schuifwand die beschikbaar is in een vijf- of zevenspoor voor een grote overspanning.

Hoe onderhoud ik mijn glazen schuifwanden van Metalura?

Een glazen schuifwand van Metalura is een duurzaam product en behoeft weinig onderhoud. De glaspanelen kunt u zelf wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel of door een glazenwasser laten wassen. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw glazen schuifwanden te controleren.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Metalura komt altijd bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en in te meten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Daarna maken we een 3D ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig en heeft u een goed beeld van hoe uw glazen schuifwanden eruit komen te zien. Ook voor vrijblijvend advies komen we, als u dat wenst bij u thuis, om de mogelijkheden te bespreken.

Heb ik een vergunning nodig om glazen schuifwanden te plaatsen?

Voor de glazen schuifwanden heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Wat kost een glazen schuifwand van Metalura?

Om een glazen schuifwand volledig naar wens te realiseren, worden alle schuifwanden op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een glazen schuifwand vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

Kan ik de glazen schuifwanden zelf monteren?

De glazen schuifwand montage wordt door onze ervaren montagemeesters voor u uitgevoerd. Zo weet u zeker dat uw beglazing goed is geplaatst en tot windkracht 12 bescherming biedt. Onze projectadviseur vertelt u hier graag meer over.

Tips bij de aankoop van een glazen wandsysteem

Wilt u uw balkon, uw bestaande of nieuwe overkapping voorzien van een glazen wandsysteem, of staat u op het punt een complete tuinkamer aan te schaffen? Dan zult u al snel tot de ontdekking komen dat u kunt kiezen uit verschillende type glazen wandsystemen van verschillende merken en aanbieders.

Van heel goedkoop tot stevig geprijsd.

Maar wat is nu de beste keuze in uw situatie en waar moet u op letten? Download het whitepaper met 10 tips die u helpen om de beste keuze te maken.

Aanvraag GWS Flyer

Adres en Plaats worden automatisch gevuld na invullen Postcode en Huisnummer.

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring en de Algemene Voorwaarden

10 tips bij de aankoop van een glazen wandsysteem

bg_beige
Moderne glazen schuifwand terras plaatsen

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

  • 100% maatwerk
  • 10 jaar garantie
  • Montage door eigen vaklieden
  • Persoonlijke aandacht
  • Ontwerp en engineering in eigen huis
  • 100% Nederlands product
  • Duurzaam design
bg_green

Inspiratie

Wij zijn trots op onze klantverhalen

Metalura-balkonbeglazing-plinck02-1
Klantverhalen

Geluid- en windwering op het balkon

Lees meer
Allure magazine
Inspiratieboek

Vraag nu ons
Gratis inspiratieboek aan

Direct aanvragen

bg_beige
werkwijze tuinhuis met glazen schuifwand

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Glazen schuifwand

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Glazen wandsysteem aan de slag gaan.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-kalmthout
#ITEM-FILTER-NAMES#

In contact met de tuin

Leestijd: 3 min.
10 maart 2022
Metalura-Klantverhalen-Draai-vouwsysteem-heerhurgowaard07
#ITEM-FILTER-NAMES#

Een dakterras met een grandioos panorama

Leestijd: 2 min.
13 maart 2023
Steel-ART-geschiedenis01
#ITEM-FILTER-NAMES#

Steel-ART, topkwaliteit aluminium gecombineerd met topdesign

Leestijd: 4 min.
13 maart 2023

Interesse in een Metalura product?

Vrijblijvend een prijsindicatie!

calculatie-offerte-prijsindicatie-metalura Offerte aanvragen