Balkonbeglazing - Metalura
Glazen balkon - Metalura
Balkon afschermen met glas - Metalura
Balkon glaswand - Metalura

Balkon overkapping

Vraag gratis inspiratieboek aan

Daarom kiest u voor een balkon overkapping van Metalura

Voordelen

Heeft u een mooi dakterras of ruim balkon en wilt u graag beschut en uit de wind zitten? Een balkon overkapping van Metalura biedt in elk seizoen veel comfort. Met een overkapping op uw balkon of dakterras ontstaat een aansprekende buitenruimte die u zowel in het najaar als in de lente en in de warme zomermaanden volop kunt gebruiken. In de winter maakt u het in de overkapping met een heater ook al snel aangenaam. Metalura inspireert u graag met de vele mogelijkheden van een aluminium balkon overkapping.

Voor een extra duurzame bescherming bij een dakterras of balkon nabij de zee, biedt Metalura de balkon overkapping met extra seaside coating. Het glazen draai-/vouwsysteem is beschikbaar in transparant glas maar ook satijn/matglas voor meer privacy is mogelijk. De overkapping kunt u altijd uitbreiden met onderdakzonwering, ledverlichting en een heater.

Afspraak maken

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw balkon overkapping op maat bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw balkon er uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Daarna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Geluidsreductie

Een overkapping balkon van Metalura beschermt niet alleen tegen wind en regen. Met balkonbeglazing vermindert u ook het omgevingsgeluid, afhankelijk van de glasdikte is het mogelijk om 18 tot 26 decibel te reduceren. Daardoor heeft u minder geluidshinder van het verkeer dat over de weg voorbijkomt.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Bij Metalura werken we uitsluitend met hoogwaardige materialen, een duurzame coating en veiligheidsglas van een Nederlandse leverancier. Onze eigen monteurs monteren de balkon overkapping bij u op locatie. Dat betekent dat u bij Metalura de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit krijgt. We zijn transparant, service gericht en bieden 10 jaar garantie, zodat altijd weet waar u aan toe bent. Uw balkon beschermen met glas is daarom de beste keuze bij Metalura!

Ruime keuze in RAL-kleuren

De profielen van uw balkon overkapping zijn beschikbaar in een zeer breed pallet aan RAL-kleuren. Zo kunt u de kleur van uw profielen afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur. 

Gehard veiligheidsglas

Het glas in een overkapping balkon van Metalura bestaat uit gehard veiligheidsglas, dat zevenmaal sterker is dan normaal glas. Het glas is in verschillende diktes beschikbaar; 8, 10, 12 en 15 mm. Welke dikte mogelijk is, hangt af van uw wensen en de situatie. Met balkon glas kunt u het omgevingsgeluid aanzienlijk reduceren en balkonbeglazing zorgt er ook voor dat u uit uw woning minder warmte verliest, waardoor u op uw energiekosten bespaard. Uw balkon dichtmaken met glas is dus een uitstekende keuze!

Energiebesparend

Houdt u het balkonglas tijdens koude maanden gesloten, dan vermindert u met een balkon overkapping ook uw energieverbruik. U heeft minder last van warmteverlies, waardoor u uw appartement efficiënter verwarmt en bespaart op uw maandelijkse energiekosten.

Veiligheid

Een overkapping op uw balkon biedt extra veiligheid voor kinderen en huisdieren. Uw balkonruimte is volledig afgesloten zonder licht en ruimte te verliezen. Een garantie voor jarenlang plezier op uw balkon.

Isolerend

Een overkapping op uw balkon heeft een isolerende werking. Tochtproblemen en koudeval behoren daardoor tot het verleden. Als u uw balkon helemaal omsluit, verliest u minder warmte door de ruiten van de balkondeur en de ramen die aan het balkon grenzen. Hierdoor bespaart u op uw maandelijkse energiekosten.

Balkon overkapping

Specificaties

De aluminium overkapping op uw balkon of dakterras bestaat uit een smaakvol en modern design met een geïntegreerde hemelwaterafvoer en een afschot in de overkapping, zodat u geen lekkage of andere vormen van wateroverlast krijgt. De balkon overkapping is in alle RAL-kleuren leverbaar. Het glazen draai-/vouwsysteem biedt u onbeperkt uitzicht op de omgeving.

Thuisafspraak maken

Stap4-werkwijze-balkon-toestemming-vergunning

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Balkon overkapping

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Balkonbeglazing aan de slag gaan.

Gravenzande

Balkon overkapping

Op een dakterras in ’s Gravenzande plaatste Metalura een overkapping met glazen wandpanelen, waardoor een lichte, sfeervolle ruimte is ontstaan die het hele jaar toegankelijk is. De panelen van deze tuinkamer kunnen volledig open om in de maanden dat het wat warmer is, de ruimte te ventileren en het open effect te behouden. Het resultaat is een ruimte met vrij uitzicht aan beide zijden, ondanks de balustrade die al op voorhand aanwezig was bij het dakterras. Om op de koudere momenten wat warmte te creëren is er ook een heater geplaatst. De bewoners kozen voor de kleur wit, omdat dit in overeenstemming is met de huidige kleuren van het appartement.

Bekijk meer projecten

Collectieve plaatsingen

Meerdere balkons
voorzien van glas?

Wilt u binnen uw appartementencomplex gezamenlijk voor balkonbeglazing kiezen? Onze projectadviseurs denken mee in de mogelijkheden en geven u graag advies.

Contact opnemen

Kan ik met een balkon overkapping besparen op mijn energiekosten?

Een balkon overkapping zorgt voor een beschutte buitenruimte als bufferzone tussen de verwarmde woonruimte en de buitentemperatuur, hierdoor kunt u op uw energiekosten besparen. Iedere graad lager op de thermostaat in de woning bespaart u al 7% in uw energieverbruik. Op deze manier zorgen we beter voor onszelf en de planeet.

Zorgt de beglazing voor reductie van het omgevingsgeluid?

De dikte van het glas zorgt voor een reductie van het omgevingsgeluid. Dit kan oplopen tot een reductie van 26 decibel. Als voorbeeld: een voorbijrazende trein produceert 80 decibel. Met balkonbeglazing kunt u dit met 33% reduceren. Geluid dat eerst als storend wordt ervaren, ervaart u nu als rustig. Het testrapport kunt u opvragen bij een van onze projectadviseurs.

Welke soorten balkon overkappingen biedt Metalura?

Een balkon overkapping van Metalura is beschikbaar in verschillende stijlen en varianten. U kunt voor de verschillende specificaties het beste de pergola pagina bekijken. Binnen deze systemen is er de mogelijkheid om te kiezen voor een balkonbeglazing schuifsysteem of een draai-/vouwsysteem.

Heb ik een vergunning nodig voor een balkon overkapping?

Als u voor balkonbeglazing kiest, krijgt u met verschillende partijen te maken. Metalura helpt u hier graag mee. Voor de aanvraag van de omgevingsvergunning bij de gemeente is veelal een constructief rapport vereist, om vast te stellen of aan de veiligheidseisen wordt voldaan. Metalura kan u hierbij helpen. In overleg geven we zo nodig de VvE een uitgebreide presentatie en overleggen met de architect of constructeur van het gebouw. Meer informatie over een balkonbeglazing vergunning leest u hier.

Hoe onderhoud ik mijn balkon overkapping van Metalura?

Een overkapping balkon van Metalura is een duurzaam product en behoeft weinig onderhoud. De glaspanelen kunt u zelf wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel of door een glazenwasser laten wassen. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken.

Wat zijn de voordelen van een balkon overkapping?

Met een balkon overkapping kunt u op elk moment van uw balkon of terras gebruikmaken. U zit uit de wind, heeft geen last van regen en u kunt uw tuinmeubelen het hele jaar op uw balkon laten staan. Ook bespaart u op uw energiekosten en heeft u minder last van geluidshinder. Kortom, een verbreding van uw woongenot met heel veel voordelen!

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Metalura komt altijd bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en in te meten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Daarna maken we een 3D ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig en heeft u een goed beeld van hoe uw balkon eruit komt te zien. Ook voor vrijblijvend advies komen we, als u dat wenst bij u thuis, om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kost een balkon overkapping?

Een balkon overkapping van Metalura maken we volledig op maat, afgestemd op uw wensen. Vandaar dat we bij Metalura op voorhand geen duidelijke balkonbeglazing prijzen kunnen communiceren, maar via het invullen van het offerteformulier wordt er een hele duidelijke prijsindicatie gegeven. Hierbij krijgt u direct antwoord op de vraag; wat kost balkonbeglazing per meter? Liever persoonlijk contact? Vul dan ons afspraak formulier in en onze projectadviseur zal samen met u de balkonbeglazing kosten voor uw situatie in kaart brengen.

Kan ik een balkon overkapping van Metalura zelf monteren?

Bij Metalura is uw balkon overkapping op maat en wordt daardoor door onze ervaren montagemeesters voor u gemonteerd. Zo weet u zeker dat uw overkapping goed is geplaatst en tot windkracht 12 bescherming biedt. Onze projectadviseur vertelt u hierover graag meer.

Hoelang duurt het plaatsen van een overkapping balkon?

In de meeste gevallen monteren onze monteurs de overkapping binnen één dag. Als er binnen uw appartementencomplex meerdere bewoners voor balkonbeglazing kiezen, zullen de monteurs proberen om de plaatsingen achter elkaar te doen om zo efficient mogelijk te kunnen werken en zo min mogelijk overlast te veroorzaken. We informeren u graag over de mogelijkheden. Bezoek onze balkon werkwijze pagina voor meer informatie.

Hoelang heb ik garantie op een balkon overkapping?

Uw balkon overkapping van Metalura wordt voor u in Nederland op maat gemaakt. Op de constructie en spontane ruitbreuk van gehard glas heeft u een lange garantie van 10 jaar. Op de coating heeft u vijf jaar garantie en één jaar op alle bewegende onderdelen. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden.

verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-Alblasserdam
  • Inspiratie

Het Experience Center

Leestijd: 4 min.
14 maart 2022
Tuintrends-april-1
  • Inspiratie

Tuintrends

Leestijd: 2 min.
04 april 2022
Metalura-kalmthout
  • Glazen wandsystemen
  • Steel-ART
  • Inspiratie

In contact met de tuin

Leestijd: 3 min.
10 maart 2022
Privacy Settings