Metalura-kalmthout

In contact met de tuin

10 maart 2022
Leestijd: 3 min.

Bij familie Delcroix in Kalmthout, België, heeft Metalura in de zomer van 2021 in een nieuwgebouwde pergola een glazen draai-/vouwsysteem geplaatst. De 24 glazen panelen kunnen volledig open. Ludovicus Delcroix vertelt waarom hij voor Metalura heeft gekozen en over zijn ervaringen met het glazen wandsysteem.

Ludovicus Delcroix: “Het idee voor een pergola ontstond eigenlijk tijdens de coronaperiode. We hebben twee kinderen en kleinkinderen, maar we mochten binnen geen mensen ontvangen, alleen buiten. Daar hadden we eigenlijk helemaal geen gelegenheid voor. Toen hebben we besloten om een pergola te laten plaatsen, maar het bleek dat we onder de pergola nog altijd last hadden van de wind. Daarom zijn we ook op zoek gegaan naar een glazen systeem.”

De aannemer van de pergola bood ook glazen wanden. “Die waren niet stevig, dat vonden we niets. We zijn op internet gaan kijken en kwamen zo bij Metalura uit. De projectadviseur is bij ons geweest en we mochten bij iemand in Kapelle thuis kijken. Toen waren we om. De projectadviseur adviseerde om de pergola te verstevigen met een extra balk voor het hangende systeem, de aannemer heeft dit meteen opgepakt, want per meter zou er ongeveer 70 kilo glas aan het dak komen te hangen.”

Metalura biedt maatwerk aan. Dat vonden we een vereiste.

Metalura-Kalmthout-3

Toen het glazen wandsysteem geplaatst zou worden, bleek er helaas een fout gemaakt te zijn. Bij het maken van de tekening was er bij Metalura rekening gehouden met een infrees en er is sprake van een opbouw. “Tijdens het inmeten was dit wel opgemerkt. Gelukkig heeft Metalura de fout netjes en goed hersteld, alleen moesten we iets langer op de wanden wachten. We zijn er nu helemaal tevreden over.”  

metalura-kalmthout-4

"Metalura bood maatwerk aan. Dat vonden we een vereiste. We hadden een idee in ons hoofd en bij Metalura konden ze het maken zoals wij dat wilden. We hadden ook bedrijven gesproken waarbij we concessies moesten doen, bij Metalura kon eigenlijk alles, ze maakten het tot op de millimeter.”

Bij de keuze voor glazen panelen vond Ludovicus het belangrijk dat er onder de pergola zoveel mogelijk contact bleef met de tuin. “Nu zitten we als het ware half in de tuin en half binnen, we willen dat zo intiem mogelijk.” De wanden kunnen helemaal worden weggeschoven naar de gevel om het open te houden. “Als het frisser is, is het ook nog steeds aangenaam dankzij twee infrarood heaters die in het plafond zijn weggewerkt en afzonderlijk van elkaar aan kunnen. Gisteren hebben we nog gefietst en daarna een aperitief gedaan in de pergola, met uitzicht op de tuin en de vijver. Schitterend.”

 

Metalura-Kalmthout-3
Metalura-Kalmthout-05

Didier Raman, projectadviseur België: “De familie Delcroix vond het belangrijk dat de glazen wanden helemaal open konden naar één kant. Door hierover samen bij hen thuis in gesprek te gaan, kwamen we erachter dat het prettiger was als aan elke zijde de glazen wanden een eigen kant op konden.”

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings