Balkonbeglazing vergunning
Is er voor het plaatsen van glas op een balkon een balkonbeglazing vergunning nodig? Voor toepassing van balkonbeglazing is, afhankelijk van het beleid van uw gemeente, regelmatig een bouwvergunning vereist.
Bij een bouwaanvraag komt veel kijken. Bij een complete bouwaanvraag dienen de volgende zaken goed gedocumenteerd aangeleverd te worden bij de gemeente: aanzichten, detailtekeningen, doorsnedes, berekeningen, foto’s, kadastrale kaart, artist impressies (indien gevraagd door welstand), et cetera. Metalura deze aanvraag voor u in behandeling nemen. Metalura werkt hiervoor samen met een professioneel en hierin gespecialiseerd bouwadvies bureau!
Met een professionele aanvraag verhoogt u de kans op een positief besluit van de gemeente tot vrijwel 100 procent. Deze (betaalde) service van Metalura neemt u veel zorg, tijd en stress uit handen die u vermoedelijk heeft als u dit zelf doet. Hiernaast brengt de gemeente nog legeskosten in rekening.
Afspraak makenPersoonlijk ontwerp met eigen engineer
Voordat uw balkonbeglazing op maat bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw balkon er uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Daarna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.
Geluidsreductie
Balkon glas van Metalura beschermt niet alleen tegen wind en regen. Met balkonbeglazing vermindert u ook het omgevingsgeluid, afhankelijk van de glasdikte is het mogelijk om 18 tot 26 decibel te reduceren. Daardoor heeft u minder geluidshinder van het verkeer dat over de weg voorbijkomt.
Beste prijs-kwaliteitverhouding
Bij Metalura werken we uitsluitend met hoogwaardige materialen, een duurzame coating en veiligheidsglas van een Nederlandse leverancier. Onze eigen monteurs monteren het balkonglas bij u op locatie. Dat betekent dat u bij Metalura de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit krijgt. We zijn transparant en u weet altijd waar u aan toe bent.
Ruime keuze in RAL-kleuren
De profielen van uw balkonbeglazing zijn beschikbaar in een zeer breed pallet aan RAL-kleuren. Zo kunt u de kleur van uw profielen afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur.
Gehard veiligheidsglas
Balkonbeglazing van Metalura bestaat uit gehard veiligheidsglas, dat zevenmaal sterker is dan normaal glas. Het balkon glas is in verschillende diktes beschikbaar; 8, 10, 12 en 15 mm. Welke dikte mogelijk is, hangt af van uw wensen en de situatie. Met balkon glas kunt u het omgevingsgeluid aanzienlijk reduceren en balkonbeglazing zorgt er ook voor dat u uit uw woning minder warmte verliest, waardoor u op uw energiekosten bespaart. Uw balkon dichtmaken met glas is dus een uitstekende keuze!
Energiebesparend
Houdt u het balkon glas tijdens koude maanden gesloten, dan vermindert u met balkonbeglazing ook uw energieverbruik. U heeft minder last van warmteverlies, waardoor u uw appartement efficiënter verwarmt en bespaart op uw maandelijkse energiekosten.
Veiligheid
Balkon glas biedt extra veiligheid voor kinderen en huisdieren. Met balkonbeglazing is uw balkonruimte volledig afgesloten zonder licht en ruimte te verliezen. Een garantie voor jarenlang plezier op uw balkon.
Isolerend
Balkonbeglazing heeft een isolerende werking. Tochtproblemen en koudeval behoren daardoor tot het verleden. Wanneer u uw balkon helemaal omsluit, verliest u minder warmte door de ruiten van de balkondeur en de ramen die aan het balkon grenzen. Hierdoor bespaart u op uw maandelijkse energiekosten.
Werkwijze
In 7 stappen naar uw
ideale Balkon beglazing
Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw balkonbeglazing aan de slag gaan.
Extra constructierapport
Ook kunnen wij voor u, in samenwerking met een extern bouwadvies bureau een (indien vereist) specifiek constructierapport voor u maken volgens de laatste normen die gehanteerd worden in het Bouwbesluit 2012 dat vanaf 1 april 2012 van kracht is gegaan. In dit rapport worden variabelen meegenomen als windgebied, gebouwhoogte en -breedte, etagehoogte, systeemhoogte, type glas, et cetera. Nog niet elke gemeente vraagt erom, maar dit komt steeds meer voor. Met een constructierapport, dat wij kunnen toevoegen aan de bouwvergunning, bent u verzekerd van een veilig systeem dat volgens de meest recente normen is uitgerekend. Een dergelijk rapport kunnen wij voor u laten verzorgen. Natuurlijk staat het u vrij om een specifiek constructierapport in eigen beheer te laten maken.
Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak
Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.