Balkonbeglazing - Metalura
Glazen balkon - Metalura
Balkon afschermen met glas - Metalura
Balkon glaswand - Metalura

Balkon afscherming glas

Vraag gratis inspiratieboek aan

Daarom kiest u voor balkon afscherming glas van Metalura

Windvrij en volledig vrij uitzicht

Met een balkon afscherming van glas maakt u uw ruimte volledig windvrij, zodat u een plek heeft waar u beschut kunt genieten van het buitenleven op uw balkon. Glazen balkon afscherming biedt in ieder seizoen erg veel comfort. Daarnaast ontstaat door de afscherming een aantrekkelijke buitenruimte die zowel tijdens de warme zomermaanden als tijdens het najaar en in de lente volop kan worden gebruikt. De glazen balkon afscheiding kan aan de binnenzijde of op de balustrade in verschillende hoogtes geplaatst worden. Hierdoor ontstaat er een gesloten ruimte, maar kunt u wel altijd van uw uitzicht genieten. De kaderloze beglazing zorgt voor volledig vrij uitzicht en dankzij het draai-/vouwsysteem is de beglazing eenvoudig te openen en tegen de gevel te plaatsen. Metalura inspireert u graag met de vele mogelijkheden van een balkon afscherming met glas.

Balkon afscherming van Metalura is toepasbaar op verschillende typen balustrades en borstweringen. Hiervoor zijn diverse systemen beschikbaar. Balkon afscherming van glas of borstwering is altijd maatwerk en aanpasbaar aan uw situatie, zowel de hoogte als de dikte van het glas. Metalura houdt hierbij rekening met de windbelasting. Naast transparantglas is satijn (privacyglas) ook een mogelijkheid.

Afspraak maken

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw balkonbeglazing op maat bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw balkon er uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Daarna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Geluidsreductie

Balkon glas van Metalura beschermt niet alleen tegen wind en regen. Met balkonbeglazing vermindert u ook het omgevingsgeluid, afhankelijk van de glasdikte is het mogelijk om 18 tot 26 decibel te reduceren. Daardoor heeft u minder geluidshinder van het verkeer dat over de weg voorbijkomt.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Bij Metalura werken we uitsluitend met hoogwaardige materialen, een duurzame coating en veiligheidsglas van een Nederlandse leverancier. Onze eigen monteurs monteren het balkonglas bij u op locatie. Dat betekent dat u bij Metalura de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit krijgt. We zijn transparant en u weet altijd waar u aan toe bent.

Ruime keuze in RAL-kleuren

De profielen van uw balkonbeglazing zijn beschikbaar in een zeer breed pallet aan RAL-kleuren. Zo kunt u de kleur van uw profielen afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur.

Gehard veiligheidsglas

Balkonbeglazing van Metalura bestaat uit gehard veiligheidsglas, dat zevenmaal sterker is dan normaal glas. Het balkon glas is in verschillende diktes beschikbaar; 8, 10, 12 en 15 mm. Welke dikte mogelijk is, hangt af van uw wensen en de situatie. Met balkon glas kunt u het omgevingsgeluid aanzienlijk reduceren en balkonbeglazing zorgt er ook voor dat u uit uw woning minder warmte verliest, waardoor u op uw energiekosten bespaart. Uw balkon dichtmaken met glas is dus een uitstekende keuze!

Energiebesparend

Houdt u het balkon glas tijdens koude maanden gesloten, dan vermindert u met balkonbeglazing ook uw energieverbruik. U heeft minder last van warmteverlies, waardoor u uw appartement efficiënter verwarmt en bespaart op uw maandelijkse energiekosten.

Veiligheid

Balkon glas biedt extra veiligheid voor kinderen en huisdieren. Met balkonbeglazing is uw balkonruimte volledig afgesloten zonder licht en ruimte te verliezen. Een garantie voor jarenlang plezier op uw balkon.

Isolerend

Balkonbeglazing heeft een isolerende werking. Tochtproblemen en koudeval behoren daardoor tot het verleden. Wanneer u uw balkon helemaal omsluit, verliest u minder warmte door de ruiten van de balkondeur en de ramen die aan het balkon grenzen. Hierdoor bespaart u op uw maandelijkse energiekosten.

balkon afscherming glas

Balkon afscherming glas

Specificaties

Balkon afscherming glas is aanpasbaar en te plaatsen op de bestaande situatie. Hierdoor is de wind niet langer van invloed op uw balkon. De beglazing kan op verschillende manieren gemonteerd worden, zoals aan de binnenzijde, boven op een gemetselde borstwering of op uw al bestaande glazen balustrade. Wanneer verdiepingshoge beglazing niet mogelijk is, is dit type balkonbeglazing zeer geschikt. Daarnaast is het geharde veiligheidsglas zevenmaal sterker dan normaal glas en beschikbaar in 8, 10, 12 en 15 mm.

balkon afscherming glas

WERKWIJZE

In 7 stappen naar uw
ideale glazen balkon afscherming

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw balkonbeglazing aan de slag gaan.

Gravenzande

Balkon overkapping

Op een dakterras in ’s Gravenzande plaatste Metalura een overkapping met glazen wandpanelen, waardoor een lichte, sfeervolle ruimte is ontstaan die het hele jaar toegankelijk is. De panelen van deze tuinkamer kunnen volledig open om in de maanden dat het wat warmer is, de ruimte te ventileren en het open effect te behouden. Het resultaat is een ruimte met vrij uitzicht aan beide zijden, ondanks de balustrade die al op voorhand aanwezig was bij het dakterras. Om op de koudere momenten wat warmte te creëren is er ook een heater geplaatst. De bewoners kozen voor de kleur wit, omdat dit in overeenstemming is met de huidige kleuren van het appartement.

verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Klantverhaal-metalura-zierikzee
  • Balkonbeglazing

'Kwaliteit en maatwerk'

Leestijd: 2 min.
01 maart 2023
Metalura-Tuinkamer-dakterras01
  • Balkonbeglazing

Drie nieuwe tuinkamers op het dakterras in Kampen

Leestijd: 2 min.
02 mei 2022
Steel-ART-geschiedenis01
  • Glazen wandsystemen
  • Steel-ART

Steel-ART, topkwaliteit aluminium gecombineerd met topdesign

Leestijd: 4 min.
13 maart 2023
Privacy Settings