vakantie-event-balkonbeglazing-header-metalura

Even voorstellen: Sharona de Groot

20 november 2023
Leestijd: 2 min.

Als medewerker bedrijfsvoering verzorgt Sharona de Groot de aanvragen voor vergunningen, zoals voor balkonbeglazing. Daarnaast doet ze ook orderverwerking voor alle productgroepen van Metalura. “Als een projectadviseur een product verkocht heeft, komt de informatie via de mail bij mij binnen. Dan zorg ik ervoor dat alle gegevens in het systeem op de juiste plek komen.” Sharona filtert de informatie uit de order die een engineer bijvoorbeeld nodig heeft om verder te kunnen met zijn project. Ze verwerkt ook het administratieve gedeelte.

 

 

Afwisseling
Het verzorgen van de aanvragen voor vergunningen is een ander type functie dan de orderverwerking. “Ik vind de afwisseling heel erg leuk”, legt Sharona uit. Wie voor balkonbeglazing kiest, krijgt te maken met regelgeving vanuit de gemeente, de VvE en vaak ook de met de wensen van de architect. Om klanten hierin te ontzorgen, regelt Sharona alles voor de omgevingsvergunningen en zorgt ze dat er een eventuele constructieberekening wordt gemaakt. “Als iemand geïnteresseerd is in balkonglas, komt de projectadviseur eerst bij de mensen thuis om de wensen te bespreken. Dan legt hij ook - stap voor stap - alles uit over het vergunningsproces.”

 

 

‘Ik vind de afwisseling heel erg leuk’

Metalura-november03

Vergunningen
Sharona onderhoudt het contact met de gemeente over de vergunning, waarbij deze in het beste geval natuurlijk direct wordt vergund. De gemeente heeft wettelijk gezien acht weken de tijd om een beslissing te nemen, dat kan wettelijk nog met zes weken worden uitgesteld. Soms wordt de periode ook nog gepauzeerd als er aanvullende gegevens moeten worden ingeleverd. “Per opdracht is het verschillend, maar gemiddeld is alles tussen de acht en twaalf weken wel rond”, licht Sharona toe. 

 

 

Veiligheid
Soms vraagt de gemeente om een constructieberekening, dan regelt Sharona dat deze door een constructeur wordt opgesteld. Bij elke balkonglasorder voert Metalura standaard een glas-/windberekening uit. Sharona berekent of het glas sterk genoeg is en of er voor de veiligheid zwaardere profielen nodig zijn. “We kijken onder andere waar het appartement zich bevindt, wat de afmetingen van het gebouw zijn, in welk windgebied het zit en wat de kracht van de wind is. We weten dan of het glas dan dik genoeg is om dit aan te kunnen. Veiligheid gaat altijd boven alles.”

Vanwege persoonlijke redenen wilde Sharona niet op de foto.

Balkonbeglazing-blok-campagne-april-royalty-week-balkonbeglazing-Metalura-03
balkon-balustrade-balkon-maatwerkoplossing-metalura
inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings