leonsmal02

Even voorstellen: Leon Smal

27 november 2023
Leestijd: 2 min.

Leon Smal is bij Metalura een operator van de cnc-machines, waarmee de materialen met behulp van STEP-Files gefreesd worden. Begin 2023 is hij Coördinator Verspaanafdeling geworden. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden stuurt hij nu ook zijn team aan. Hij heeft veel contact met collega’s van andere afdelingen. Leon werkt bijna drie jaar bij Metalura.

 

Leon begint zijn week met het maken van een weekplanning. “Ik plan graag vooruit en kijk wat wij allemaal moet doen. Wat heeft prioriteit? Die opdrachten voeren wij als eerste uit. Projecten die later in de week worden gemonteerd doen we volgens de planning.” Leon kan alle machines bedienen. 

“Ik controleer ook of de kwaliteit van de gebruikte materialen goed is, of de juiste materialen worden gecoat en of de afmetingen correct zijn.” Hij doet de kwaliteitscontrole en de optimalisatie van de afdeling. "Ik let erop dat er voldoende gereedschap op voorraad is. Ik regel dat de zaagbladen en freesjes geslepen worden, dat de kwaliteit hoog blijft en heb hiervoor contact met onze leveranciers, ook met die van de cnc-machines.” 

 

We doen hier echt heel klantgericht ons werk

leonsmal01

Als er onverhoopt een fout is ontstaan op zijn afdeling, zorgt Leon er ook voor dat dit wordt opgelost. Maar er komt meer kijken bij zijn functie. “Zijn er zieken op de afdeling of komt de zomervakantie eraan dan zorg ik dat de productie door kan draaien en dat de montagedatum nog steeds gehaald kan worden.” Leon houdt de inkoopafdeling scherp door ook goed de planning van de montage in de gaten te houden. Innovatie, zoals het testen van nieuwe ontwikkelingen en het optimaliseren van huidige productsystemen doet Leon ook.

 

Op vrijdag maken de collega’s ook samen de fabriek schoon, zodat deze er weer netjes uitziet. “Machines schoon, vloer schoon en alles opgeruimd. Veel klanten vinden het leuk om een rondleiding te krijgen als ze op zaterdag de showroom bezoeken.”

LeonSmal
Metalur-pand

Wat Leon echt mooi vindt aan de producten van Metalura, is dat alles echt strak en op maat gemaakt wordt voor de klanten. “Dat geeft voldoening! Precies volgens de wensen van de klant, met een deur op de gewenste plek, of juist een afwijkende hoogte. We doen hier echt heel klantgericht ons werk.” Leon bezoekt zelf geen klanten, al zou hij dat zelf wel graag willen, om ook te zien hoe het inmeten en het monteren in zijn werk gaat. En om dan daarna dan het eindresultaat te zien.  

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings