Terrasoverkapping op maat
Terrasoverkapping op maat
terrasoverkapping-optimumcollectie-moveo-supreme-metalura
terrasoverkapping-primis-collectie-style-metalura
Terrasoverkapping kopen
Terrasoverkapping kopen
terrasoverkapping-optimum-collectie-moveo-supreme-metalura
Terrasoverkapping
Terrasoverkapping
terrasoverkapping-primis-collectie-robuust-metalura
terrasoverkapping-primis-collectie-trendy-metalura

Daarom kiest u voor een overkapping van Metalura

Voordelen

Een overkapping is de ideale oplossing in uw tuin als u een lichte ruimte aan uw woning wilt toevoegen. Op die manier verkleint u de verschillen tussen binnen en buiten. U heeft de mogelijkheid de hele dag op uw terras te zitten; van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is het aangenaam buiten onder uw overkapping. Metalura voorziet u graag van een dergelijke comfortabele buitenruimte op maat aan uw woning die u op elk moment kunt gebruiken. Maak kennis met ons uitgebreide assortiment!

Een overkapping of veranda van Metalura is leverbaar in verschillende modellen en uitvoeringen en compleet opgebouwd uit duurzame materialen waarop u 10 jaar garantie krijgt. Bij elk project staat een eigen engineer tot uw beschikking en de montage vindt plaats door ons eigen, ervaren montageteam.

Afspraak maken

Modellen

Metalura heeft verschillende modellen ontwikkeld; van strak en modern tot robuust of zeer ruimtelijk met grote glaspartijen (Design, Excellent, De Luxe en Arioso). In het Experience Center in Alblasserdam presenteren we u alle modellen op ware grootte. Daar bent u van harte welkom.

Ruime keuze in RAL-kleuren

Een overkapping van Metalura is - afhankelijk van uw gewenste model - in alle RAL-kleuren beschikbaar en ook in DuoTone kleurstelling of met een extra seaside coating voor een betere bescherming en langere levensduur.

Uitbreiden naar een tuinkamer met de glazen wandsystemen van Metalura

Uw aluminium overkapping kunt u met een van de glazen wandsystemen van Metalura uitbreiden naar een tuinkamer. U heeft keuze uit het glazen draai-/vouwsysteem of glazen schuifwanden, in transparant glas of in Steel-ART. Met een van deze glazen wandsystemen maakt u de aluminium overkapping met glas vrijwel wind- en waterdicht.

10 jaar garantie & service

De overkappingen van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden. Om u van extra service te voorzien biedt Metalura u ook de keuze voor een serviceabonnement. Hierbij komt er op afspraak periodiek een service specialist bij u langs om uw aluminium overkapping met glas na te kijken.

Beste kwaliteit aluminium in de markt

Een overkapping van Metalura wordt geproduceerd met zeer hoogwaardige aluminium profielen. Vanuit de eigen fabriek in Alblasserdam wordt er gewerkt met 3,8mm dik aluminium profielen, waardoor de aluminium overkapping extra stevig is en een lange levensduur geniet.

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw aluminium overkapping op maat bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw overkapping er bij u uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Daarna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Montage door echte vaklieden

Overkappingen van Metalura worden door onze ervaren montage meesters voor u gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de overkapping professioneel gereinigd. Zo weet u zeker dat uw overkapping goed is geplaatst. Onze projectadviseur vertelt u hier graag meer over.

Overkapping

Lookbook

Recente projecten
elke dag genieten

Elk project dat we realiseren en elke klant die we van dienst zijn, heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we vastleggen in beeld, woord en daad. We zijn trots op wat we voor onze klanten mogen maken en daarmee inspireren we u graag. Bekijk ons lookbook en wellicht vindt u een perfect voorbeeld voor uw persoonlijke situatie.

Ons online lookbook

Laat u inspireren door ons lookbook en geniet. We laten u met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Naar het lookbook

Vrijstaande overkapping

Vrijstaande overkapping

U kunt er ook voor kiezen om de overkapping vrijstaand te plaatsen. Met een luxe vrijstaande overkapping van Metalura creëert u een unieke buitenruimte. Het biedt een buitenruimte waar u kunt genieten van de buitenlucht, waar u kunt ontspannen of juist kunt genieten van een gezellig feestje. Door de vrijstaande overkapping is het ook mogelijk om buiten te eten of een leuke barbecue te houden, zonder dat u uw zorgen hoeft te maken over ongunstig weer. Bovendien is een luxe vrijstaande overkapping een sublieme aanvulling op uw uitzicht. U geeft uw tuin een meerwaarde met deze unieke toevoeging.

Wilt u de overkapping dichtmaken met glas?

U kunt uw (bestaande) overkapping dicht maken met glas bij Metalura. Metalura is namelijk dé specialist als het gaat om glazen wandsystemen en daarmee maakt u uw buitenruimte compleet. Als u de overkapping dicht maakt met glas kunt u het gehele jaar door blijven genieten van uw overkapping, omdat u een afgelsoten ruimte creeert waarbij het de kou en de regen tegenhoudt.

Meer Informatie

Overkapping dichtmaken met glas
7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Overkapping

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Overkapping aan de slag gaan.

Veelgestelde vragen

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over een overkapping en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een overkapping van Metalura?

De overkapping van Metalura is een aluminium overkapping met glas die zich onderscheidt door zijn lichte en ruimtelijke uitstraling. Een overkapping is duurzaam in gebruik en maakt het mogelijk om heel het jaar buiten te verblijven. Metalura biedt de mogelijkheid om een overkapping aan huis te plaatsen of als vrijstaande overkapping.

Wat kost een overkapping?

Om een overkapping volledig naar wens te realiseren, wordt elke overkapping op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een overkapping vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Voordat uw overkapping bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw overkapping er bij u uit komt te zien. Daarna wordt uw overkapping tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd. Lees hier meer over onze werkwijze.

Wordt mijn overpakking door Metalura gemonteerd?

Uw overkapping wordt door onze eigen montagemeesters bij u thuis gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de overkapping professioneel gereinigd.

Kan een overkapping helpen om energiekosten te besparen?

Dankzij de beschutte buitenruimte als bufferzone tussen de verwarmde woonruimte en de buitentemperatuur, kunt u op uw energiekosten besparen. Iedere graad lager op de thermostaat in de woning bespaart u al 7% in uw energieverbruik. Op deze manier zorgen we beter voor onszelf en de planeet.

Hoe onderhoud ik mijn overkapping?

Een overkapping van Metalura is een duurzaam product, waaraan u weinig onderhoud hoeft te plegen. De glaspanelen kunt u wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken. Dit is een veel gekozen optie bij mensen die ook voor één van de glazen wandsystemen hebben gekozen van Metalura.

Heb ik een vergunning nodig om een overkapping te plaatsen?

Voor een overkapping heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Kan ik mijn overkapping uitbreiden met glazen schuifwanden?

Bij Metalura kunt u uw overkapping uitbreiden tot een glazen overkapping met onze verscheidene assortiment aan hoogwaardige kwaliteit glazen wandsystemen . Zo biedt Metalura u transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden of in Steel-ART. Vaste wanden van glas, hout of aluminium zijn ook een mogelijkheid. Verder wordt het deurbeslag ook naar wens uitgevoerd.

Hoelang heb ik garantie op een overkapping van Metalura?

De overkappingen van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden.

Bezoek ons Experience Center

De mogelijkheden voor uw eigen woning bespreken? Graag! Bel ons of maak meteen een afspraak voor een persoonlijke rondleiding in ons Experience Center.

Maak een afspraak

Overkapping
verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Balkonbeglazing-interview-familie-Borsje-01
 • Balkonbeglazing
 • Inspiratie

Interview met familie Borsje in Capelle aan den IJssel

Leestijd: 2 min.
13 mei 2021
Balkonbeglazing-Metalura-Vlaardingen12-1
 • Glazen wandsystemen
 • Inspiratie

Al 12 jaar volop plezier

Leestijd: 2 min.
09 maart 2022
Metalura-Oranje 6
 • Inspiratie

Wonen als een koning

Leestijd: 2 min.
21 april 2022

Op zoek naar buitenleven inspiratie?

Vraag ons Gratis inspiratieboek aan

allure-voorjaar-2024-s12-metalura Vraag aan!
Privacy Settings