Vrijstaande overkapping
Vrijstaande overkapping Metalura

Vrijstaande overkapping

Vraag gratis inspiratieboek aan

Daarom kiest u voor een vrijstaande overkapping van Metalura

Voordelen

Een vrijstaande overkapping is de ideale toevoeging aan uw tuin of terras. Het is een plaats waar de voordelen van het binnen- en buitenleven beide aanwezig zijn. Geniet van aangename, lange zomeravonden op uw terras of drink in de eerste ochtendzon beschut uit de wind uw kopje koffie en kom helemaal tot rust. Metalura voorziet u graag van een dergelijke comfortabele buitenruimte in uw tuin waar u het hele jaar door kunt verblijven. Ontdek ons uitgebreide assortiment en vind een perfecte overkapping op maat die losstaand in uw tuin kan worden gemonteerd.

Afspraak maken

Modellen

Metalura heeft verschillende modellen ontwikkeld; van strak en modern tot robuust of zeer ruimtelijk met grote glaspartijen (Design, Excellent, De Luxe en Arioso). In het Experience Center in Alblasserdam presenteren we u alle modellen op ware grootte. Daar bent u van harte welkom.

Ruime keuze in RAL-kleuren

Een overkapping van Metalura is - afhankelijk van uw gewenste model - in alle RAL-kleuren beschikbaar en ook in DuoTone kleurstelling of met een extra seaside coating voor een betere bescherming en langere levensduur.

Uitbreiden naar een tuinkamer met de glazen wandsystemen van Metalura

Uw aluminium overkapping kunt u met een van de glazen wandsystemen van Metalura uitbreiden naar een tuinkamer. U heeft keuze uit het glazen draai-/vouwsysteem of glazen schuifwanden, in transparant glas of in Steel-ART. Met een van deze glazen wandsystemen maakt u de aluminium overkapping met glas vrijwel wind- en waterdicht.

10 jaar garantie & service

De overkappingen van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden. Om u van extra service te voorzien biedt Metalura u ook de keuze voor een serviceabonnement. Hierbij komt er op afspraak periodiek een service specialist bij u langs om uw aluminium overkapping met glas na te kijken.

Beste kwaliteit aluminium in de markt

Een overkapping van Metalura wordt geproduceerd met zeer hoogwaardige aluminium profielen. Vanuit de eigen fabriek in Alblasserdam wordt er gewerkt met 3,8mm dik aluminium profielen, waardoor de aluminium overkapping extra stevig is en een lange levensduur geniet.

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw aluminium overkapping op maat bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw overkapping er bij u uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Daarna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Montage door echte vaklieden

Overkappingen van Metalura worden door onze ervaren montage meesters voor u gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de overkapping professioneel gereinigd. Zo weet u zeker dat uw overkapping goed is geplaatst. Onze projectadviseur vertelt u hier graag meer over.

aluminium overkapping vrijstaand

Volop mogelijkheden met uw vrijstaande overkapping

Met een overkapping kiest u voor een heerlijke buitenruimte aan uw woning die u op elk moment kunt gebruiken. De overkapping kunt u altijd uitbouwen tot een vrijstaande tuinkamer met onze eigen glazen schuifwanden - bijvoorbeeld met steellook schuifdeuren. Metalura is namelijk de specialist in glazen schuifwandsystemen. Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden heeft u keuze uit diverse systemen. Zo kunt u het gehele jaar genieten van een winddichte overkapping losstaand in uw tuin.

Bekijk onze glazen wandsystemen

overkapping losstaand

vrijstaande overkapping Libéro

Dit maakt de Libéro zo uniek

Tuinkamer-Libero-keuzevrijheid-metalura

Duurzaam zinken dak

De Libéro beschikt over een duurzaam EPDM zinken dak.

*Afbeelding is een artist impression

Tuinkamer-Libero-kleurenpalet-metalura

LED-strook

Een Libéro is leverbaar met een geïntegreerde LED-spots. Hierdoor geniet u zowel overdag als ’s avonds van uw buitenruimte.

Tuinkamer-Libero-beglazing-metalura-01

Zijwanden

De zijwanden van de Libéro zijn naar eigen wens in te delen. Zo kan voor elke wand gekozen worden voor een aluminium of glazen zijwand.

Tuinkamer-Libero-veelzijdig-metalura

Hemelwaterafvoer

Een tuinkamer van Metalura heeft een geïntegreerde hemelwaterafvoer. Door de integratie van een uniek gootprofiel dat bestaat uit twee delen is het vanaf de buitenkant niet zichtbaar en netjes afgewerkt.

7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design

Bezoek ons Experience Center

Spreekt een overkapping losstaand in uw tuin u aan en wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Bel ons dan eens op of maak meteen een afspraak voor een persoonlijke rondleiding in ons Experience Center in Alblasserdam.

Maak een afspraak

overkapping vrijstaand
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Vrijstaande overkapping

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Vrijstaande overkapping aan de slag gaan.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over de vrijstaande overkapping en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een overkapping van Metalura?

Een overkapping (ook wel een veranda of terasoverkapping genoemdvan Metalura is een aluminium overkapping met glas die zich onderscheidt door zijn lichte en ruimtelijke uitstraling. Een overkapping is duurzaam in gebruik en maakt het mogelijk om heel het jaar buiten te verblijven. Bij Metalura bent u verzekerd van de beste kwaliteit aluminium en gehard veiligheidsglas. Daarnaast biedt Metalura biedt de mogelijkheid om een overkapping aan huis te plaatsen of als vrijstaande overkapping

Wat kost een overkapping?

Om een overkapping volledig naar wens te realiseren, wordt elke overkapping op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een overkapping vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Voordat uw overkapping bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw overkapping er bij u uit komt te zien. Daarna wordt uw overkapping tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd. Lees hier meer over onze werkwijze.

Wordt mijn overkapping door Metalura gemonteerd?

Uw overkapping wordt door onze eigen montagemeesters bij u thuis gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de overkapping professioneel gereinigd.

Kan een overkapping helpen om energiekosten te besparen?

Dankzij de beschutte buitenruimte als bufferzone tussen de verwarmde woonruimte en de buitentemperatuur, kunt u op uw energiekosten besparen. Iedere graad lager op de thermostaat in de woning bespaart u al 7% in uw energieverbruik. Op deze manier zorgen we beter voor onszelf en de planeet.

Hoe onderhoud ik mijn overkapping?

Een overkapping van Metalura is een duurzaam product, waaraan u weinig onderhoud hoeft te plegen. De glaspanelen kunt u wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken. Dit is een veel gekozen optie bij mensen die ook voor één van de glazen wandsystemen hebben gekozen van Metalura.

Heb ik een vergunning nodig om een overkapping te plaatsen?

Voor een overkapping heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Kan ik mijn overkapping uitbreiden met glazen wanden?

Bij Metalura kunt u uw overkapping uitbreiden tot een glazen overkapping met onze verscheidene assortiment aan hoogwaardige kwaliteit glazen wandsystemen . Zo biedt Metalura u transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden of in Steel-ART. Vaste wanden van glas, hout of aluminium zijn ook een mogelijkheid. Verder wordt het deurbeslag ook naar wens uitgevoerd.

Hoelang heb ik garantie op een overkapping van Metalura?

De overkappingen van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Balkonbeglazing-klantverhaal02
 • Balkonbeglazing

'Nu kunnen we de gehele dag buiten zitten'

Leestijd: 2 min.
01 maart 2023
Metalura-Balkonbeglazing-vve-1
 • Balkonbeglazing
 • Inspiratie

Balkonbeglazing en VvE

Leestijd: 5 min.
09 september 2021
Metalura-balkonbeglazing-plinck02-1
 • Balkonbeglazing

Geluid- en windwering op het balkon

Leestijd: 2 min.
14 oktober 2022
Privacy Settings