Metalura-deLangeAkker02

De Lange Akker

03 mei 2022
Leestijd: 2 min.

Rondom het monumentale gebouw de Lange Akker in Berkel-Enschot ligt een unieke woonomgeving; twee ruim opgezette seniorenappartementencomplexen in een grote tuin met oude bomen. Beide appartementencomplexen zijn gebouwd in de stijl van de in 1920 gebouwde Rijksmonumentale villa ‘De Lange Akker’. De appartementen kennen een hoog afwerkingsniveau. Een zeer hoge isolatiewaarde met een laag energieverbruik, prachtige buitenruimtes inclusief ruime, overdekte balkons. Om op deze balkons de leefruimte te vergroten hebben een aantal bewoners voor balkonbeglazing van Metalura gekozen. De balkonbeglazing is begin januari geplaatst. Mevrouw Verweij, de heer Weers en de heer Lemmens van Lemmens Beheer, de verhuurder van de appartementencomplexen, vertellen over hun keuze voor balkonbeglazing en hun ervaringen.

Ruimtelijk en licht
De ruime balkons van de appartementencomplexen bieden uitzicht op de mooie tuin. Mevrouw Verweij woont op een hoek en kijkt weids uit over de tuin en de omliggende agrarische velden. “Met balkonbeglazing is het mogelijk om nu het hele jaar van deze ruimte te genieten. Aan een kant van mijn balkon blaast altijd de wind om de hoek. Met de kaderloze balkonbeglazing die Metalura nu heeft aangebracht is dit verleden tijd. Ik zit uit de wind, maar het balkon is nog steeds ruimtelijk en licht.”

Wat wij erg prettig vonden, is dat Metalura zowel de leverancier van de glazen panelen als de producent is.

Metalura-deLangeAkker02

Uitstekende service
De buurman van mevrouw Verweij, de heer Weers, heeft ook voor balkonbeglazing gekozen. “We hebben balkonbeglazing voor het eerst gezien bij bewoners aan de andere kant van het gebouw. Zij hadden voor een ander merk gekozen. Toen wij ons gingen oriënteren vonden we de prijs van hun balkonbeglazing erg duur en het idee dat we met een dealer – een tussenpersoon – moesten werken, sprak ons ook niet erg aan. Een dealer van balkonbeglazing van een fabrikant uit het buitenland, dat zijn te veel tussenstappen. Hoe gaat dat dan bijvoorbeeld met de garantie als er iets aan de hand is? Op internet zochten wij naar andere leveranciers en kwamen zo bij Metalura uit. Wat wij erg prettig vonden, is dat Metalura zowel de leverancier van de glazen panelen als de producent is. We zaten direct bij de bron, een leverancier in Nederland met een eigen fabriek. Ideaal. Goede voorwaarden en een uitstekende service.”

De meerwaarde
Mevrouw Verweij: “Het verzoek voor balkonbeglazing hebben we ingediend bij onze verhuurder, de heer Lemmens van Lemmens Beheer. Na onderzoek van de mogelijkheden bij Metalura en de eisen van onze verhuurder kwamen we al snel tot een overeenkomst. Lemmens Beheer nam een deel van de kosten voor zijn rekening voor de plaatsing van het glas en wij als huurders ook. Een belangrijk aspect tijdens het proces was dat Metalura rekening hield met de ralkleuren die in het complex overal gebruikt zijn en dat deze overeenkomen, om zoveel mogelijk eenheid te behouden.”

De heer Lemmens koos zelf ook voor balkonbeglazing voor zijn appartement in de Lange Akker. “Mevrouw Verweij en meneer Weers waren zo enthousiast dat ik er zelf over na ben gaan denken. Balkonbeglazing is inderdaad een meerwaarde. Ik zit op een hoek, net als mevrouw Verweij. De glazen wand aan de zijkant houdt nu alle wind tegen. “Ik denk dat ik deze glaswand grotendeels dicht houd om het hele jaar windvrij te kunnen genieten.” Meneer Weers vult aan: “Ik kan mijn balkon nu bijna het hele jaar gebruiken, want met een heater is het al snel aangenaam, ook als het nog een beetje kil is buiten.”

Metalura-deLangeAkker01
Metalura-deLangeAkker05

Mevrouw Verweij: “Ik ben niet van plan om de rij met glazen schuifwanden open te doen aan de kant van de wind. Dan moet ik op mijn terras alles verplaatsen. Ik denk dat het met één kant dicht en één kant open als het warm is, heel comfortabel is. Natuurlijk zorgt de balkonbeglazing ook voor een geluidsreductie. In ons appartement hebben we al driedubbele isolatie, maar het scheelt toch. Ik zit relatief dicht bij de snelweg en de spoorlijn.” Meneer Lemmens: “Aan de overkant van ons complex, is een ander appartement ook geïnteresseerd in beglazing. Zij hebben een veel groter balkon en willen slechts een gedeelte beglazen. Hierover gaan we binnenkort met Metalura in gesprek om te kijken wat er bij hen mogelijk is.”

Binnen één dag geplaatst
Meneer Weers: “De plaatsing van de balkonbeglazing duurde bij ons allemaal ongeveer een dag. De monteurs begonnen om acht uur en waren om vier uur ’s middags weer klaar. Wat me vooral opviel was hoe ontzettend netjes ze werkten. Ze kwamen met z’n tweeën en gingen eerst aan de slag om alles zo exact mogelijk in te meten, daarna werden er gaten geboord en dan hield de andere monteur de stofzuiger erbij om het stof direct weg te halen. Het zagen van de panelen deden ze aan de andere kant van het complex. Zo ontstond er nergens rommel. De glazen panelen plaatsten ze pas als allerlaatste.”

De heer Lemmens: “De monteurs kwamen drie dagen achter elkaar de balkonbeglazing plaatsen. Daardoor konden ze hun gereedschap hier laten. Dat was voor hen, maar ook voor ons erg prettig. Ze begonnen op woensdag en op vrijdag was alles klaar.” Meneer Weers vult aan: “Heb je gezien hoe de monteurs de panelen testten toen ze er allemaal inzaten? Ze pakten de panelen met twee handen vast en trokken er met hun volle gewicht aan. Ik schrok ervan, maar er was niets aan de hand. Zo sterk, 12 mm, is dat glas. Ze controleerden alle panelen. Bij mij was alles perfect in orde. De monteurs komen bij mij alleen nog een extra strip plaatsen in de goot omdat mijn balkon scheef afloopt vanwege het putje voor het regenwater, maar dat zullen ze snel komen doen. Ik ben in ieder geval goed voorbereid op het voorjaar!” Wilt u meer weten over balkonbeglazing van Metalura? Kijk op www.metalura.nl of maak een afspraak in het Experience center in Alblasserdam.

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings