Glazen-wandsystemen-draaivouw-steelart-duurzaam-metalura

Genieten van een schoon glas en aluminium

06 mei 2022
Leestijd: 2 min.

Staan er vingerafdrukken op het glas van uw balkon of heeft u last van saharazand op het dak van uw tuinkamer? Het glas en het aluminium van uw tuinkamer, terrasoverkapping, glazen wandsysteem, windscherm of balkonbeglazing kunt u zelf goed reinigen. Maak alles eerst schoon met stromend water en gebruik daarna een sopje met lauwwarm water en afwasmiddel of allesreiniger.

 

Is het tijd voor de schoonmaak van uw buitenlevenproduct? Verwijder dan eerst de kleine blaadjes en andere rommel uit de goot en de rails. Dit doet u gemakkelijk met een klein schepje of een zachte borstel. Als het bladmateriaal verwijderd is, spoelt u daarna de goot goed door met water, bijvoorbeeld met een gieter of de tuinslang. Maak geen gebruik van de hogedrukreiniger. Even goed doorspoelen en dan is de waterafvoer ook weer in optimale conditie.

 

Gebruik stromend water om het zand weg te spoelen en krassen te voorkomen.

balkon-afscherming-glas

Maak twee keer per jaar het aluminium van uw tuinkamer of terrasoverkapping schoon. Woont u aan de kust en heeft u veel zoutaanslag? Kies er dan voor om in elk seizoen uw aluminium te reinigen met stromend water en daarna een vriendelijk schoonmaakmiddel. Het dak van uw terrasoverkapping of tuinkamer reinigen doet u eerst met stromend water. Daarmee spoelt u het aanwezige zand weg, want gaat u direct met een borstel aan de slag, dan maakt u krassen.

Als u het glas gespoeld heeft, is glasreiniger is een mooi middel om het glas verder te reinigen. Er zijn ook andere middelen om uw glas en de profielen van uw deuren en wanden schoon te maken. Kies bijvoorbeeld voor een sopje van lauwwarm water en een drupje afwasmiddel of allesreiniger. Spoel alles schoon en zeem daarna het glas. Maak de profielen schoon. Kies niet voor afwasmiddel met citroen, dat kan de coating van de profielen aantasten. Laat ook schoonmaakazijn, spiritus, bleek of andere middelen waarin citroen verwerkt is, staan. Maak ook geen gebruik van de hogedrukreiniger, maar kies voor een tuinslang met een zachte waterdruk. De hogedrukreiniger kan de coating en de rubbers beschadigen.

balkon-tuinkamer-op-balkon-duurzame-bescherming-metalura
Tuinkamer-Excellent-met-Steel-ART-Geldermalsen-Metalura-7

Zet een stevige trap neer voor het dak en de goot en ga altijd voorzichtig te werk. Wilt u liever een professional uw buitenlevenproduct laten reinigen? Kies dan voor een glazenwasser.

Met deze tips van Metalura blijft uw materiaal in topconditie.

 

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings