Serre of tuinkamer Metalura
Serre of tuinkamer Metalura
Wat is het verschil tussen Serre of tuinkamer?
Serre of tuinkamer Metalura
Tuinkamer met glazen schuifwanden
Tuinkamer met glazen schuifwanden Metalura

Serre of tuinkamer

Vraag gratis inspiratieboek aan

Daarom kiest u voor een Serre of Tuinkamer

Voordelen

Het hele jaar door buiten genieten, dat doet u met een serre of tuinkamer van Metalura. Dit biedt u vele voordelen: u pakt iedere zonnestraal mee en overziet uw tuin helemaal, terwijl u beschut zit. Dankzij ons ruime aanbod aan buitenverblijven met vele opties, stijlen en kleuren weet u zeker dat u hier uw ideale ruimte vindt.

Het mooie aan een serre of tuinkamer is dat binnen en buiten hier samenkomen. Hoe uw buitenverblijf er precies uit komt te zien, is aan u. U stelt hem zelf samen in overleg met onze professionals.

Afspraak maken

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw tuinkamer bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw tuinkamer er bij u uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. De tuinkamer wordt hierna tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Keuze transparant of Steellook glas

Bij Metalura kunt u zelf de wandindeling van uw tuinkamer bepalen. U heeft keuze uit verschillende glazen wandsystemen. Zo biedt Metalura u transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden of in de unieke Steellook variant (Steel-ART). Vaste wanden van glas, hout of aluminium zijn ook een mogelijkheid. Verder wordt het deurbeslag ook naar wens uitgevoerd.

Alle RAL-kleuren

Bij bijna alle tuinkamermodellen heeft u keuze uit 240 RAL-kleuren en DuoTone kleurstelling. Zo kunt u de tuinkamer afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur. 

10 jaar garantie & service

De tuinkamers van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden. Om uw van extra service te voorzien biedt Metalura u ook de keuze voor een serviceabonnement. Hierbij komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw tuinkamer en glazen wandsysteem na te kijken.

Montage door Metalura vaklieden

Een tuinkamer van Metalura wordt door onze ervaren montagemeesters voor u gemonteerd. Zo heeft heeft u de mogelijkheid voor een tuinkamer aan huis of een vrijstaande tuinkamer. Onze monteurs zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de tuinkamer professioneel gereinigd. Zo weet u zeker dat uw tuinkamer goed is geplaatst. Onze projectadviseur vertelt u hierover graag meer.

Beste kwaliteit aluminium in de markt

Een aluminium tuinkamer van Metalura worden geproduceerd van zeer hoogwaardige aluminium profielen. Vanuit de eigen fabriek in Alblasserdam wordt gewerkt met 3,8mm dik aluminium profielen, waardoor de tuinkamers extra stevig zijn en een lange levensduur genieten.

Serre of tuinkamer: de verschillen

Vaak worden de termen ‘serre‘ en ‘tuinkamer‘ door elkaar gebruikt. Toch is er een groot verschil tussen deze ruimtes. Een serre wordt aan een huis gebouwd en dient als extra woonruimte. Een serre wordt echt bij het huis getrokken en ventilatie, isolatie en andere zaken worden daarop aangepast. Vaak een hele verbouwing voordat alles weer helemaal netjes is!

Een tuinkamer is ook een afgesloten ruimte (zoals een serre), alleen maakt deze bouwkundig gezien geen onderdeel uit van een huis. Een tuinkamer is niet geïsoleerd en is daardoor veel transparanter en flexibeler uitgevoerd dan een traditionele serre. Door het vele glas is het er toch het hele jaar door behaaglijk tot warm. Het is echter nooit té warm, want bij warm zomerweer gaan de wanden HELEMAAL open. De plaatsing neemt slechts een paar dagen in beslag en kan zonder bouwkundige aanpassingen geschieden. De gevel blijft dus gewoon intact, evenals alle andere voorzieningen. Dat is wel zo prettig!

Alle voordelen van een serre zonder de nadelen

Inmiddels bedient Metalura meer dan 1000 nieuwe klanten per jaar. Dat betekent dat er ieder jaar weer meer dan 1000 klanten extra genieten van het buitenleven, uit de wind zitten en besparen op de energierekening. Dit aantal groeit nog steeds en maakt ons enthousiast om met ons team iedere dag weer een topprestatie neer te zetten. Klanttevredenheid vinden wij extreem belangrijk. Onze klanten geven ons gemiddeld een 9.

Afspraak maken   Bekijk onze Serres

serre
tuinkamer

Kenmerken tuinkamer

 • Volledig van aluminium – 100% duurzaam en recyclebaar
 • Volledig op maat gemaakt op iedere denkbare breedte met maximale uitval tot wel 5 meter
 • De wanden worden naar keuze uitgevoerd met opvouwbare glaswanden
 • vaste glaswanden of (red cedar) hout
 • Ieder model heeft geïntegreerde LED-stroken in het muurprofiel
 • De constructie is ijzersterk met grote overspanningen en beloopbaar dak

Bekijk onze tuinkamers

 

Kenmerken tuinkamer

 • Uitsluitend toepassing van veiligheidsglas
 • Uitvoerbaar in DuoTone kleur: voor een mooi contrast of juist in lijn met de omgeving
 • Volledig geïntegreerde waterafvoer mogelijk
 • Doorgaans vergunningsvrij
serre of tuinkamer
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Serre of tuinkamer

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Optimum Collectie aan de slag gaan.

Opties tuinkamer

 • Funderingspakket voor een snelle en modulair gemaakte fundering
 • Verlichtingspakket met extra LED-stroken en LED-spots
 • Zonweringspakket (boven of onder)
 • Verwarmingspakket met infraroodstralers
serre tuinkamer

heerlijk genieten

Gratis lunch
in een tuinkamer

Wilt u zelf ervaren hoe het is om in een tuinkamer lekker te genieten en gezellig te eten? Maak dan een afspraak om gratis te komen lunchen in één van de tuinkamers in ons Experience Center. Onder het genot van heerlijke luxe broodjes, ervaart u de sfeer van ruimte en licht, en kunt u direct al uw vragen en wensen bespreken met één van onze adviseurs.

Maak een afspraak
Gratis lunch in tuinkamer Metalura
verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-kalmthout
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART
 • Inspiratie

In contact met de tuin

Leestijd: 3 min.
10 maart 2022
Tuintrends-april-1
 • Inspiratie

Tuintrends

Leestijd: 2 min.
04 april 2022
Metalura-Oranje 6
 • Inspiratie

Wonen als een koning

Leestijd: 2 min.
21 april 2022

Op zoek naar buitenleven inspiratie?

Vraag ons Gratis inspiratieboek aan

allure-voorjaar-2024-s12-metalura Aanvragen
Privacy Settings