to-deluxe-metalura

Spelen met
Zon en Licht

Terrasoverkapping De Luxe

Vraag gratis inspiratieboek aan

Spelen met
Zon en Licht

Daarom kiest u voor een terrasoverkapping van Metalura

Voordelen

Bent u op zoek naar een unieke luxe terrasoverkapping? Met de terrasoverkapping De Luxe van Metalura kiest u voluit voor een unieke afwerking. Een klasse apart. In de dragende constructie zijn een elegante sierlijst en een energiezuinige ledverlichting verwerkt. De Luxe is een terrasoverkapping met veel glas en die voor veel licht zorgt. Een aanwinst voor uw woning, een tweede leefruimte waar u volop van het buitenleven kunt genieten.

Afspraak maken

Rijk & Authentiek

De terrasoverkapping De Luxe heeft een rijk en authentiek ontwerp, waardoor er een luxe ruimte wordt gecreëerd met veel glas en licht en een unieke afwerking.

Inclusief speciaal verlichtingspakket

De terrasoverkapping De Luxe is voorzien van een luxe verlichtingspakket. Dit pakket bestaat uit fraai vormgegeven LED-spots of LED-strips. Met afstandsbediening en lichtkleur keuze.

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw terrasoverkapping De Luxe bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw terrasoverkapping er bij u uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. De terrasoverkapping wordt hierna tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Alle RAL-kleuren

Bij de terrasoverkapping De Luxe heeft u keuze uit 240 RAL-kleuren en DuoTone kleurstelling. Zo kunt u de terrasoverkapping afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur. 

10 Jaar garantie & service

De terrasoverkapping De Luxe van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden. Om uw van extra service te voorzien biedt Metalura u ook de keuze voor een serviceabonnement. Hierbij komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw terrasoverkapping en glazen wandsysteem na te kijken. 

Montage door Metalura vaklieden

Een terrasoverkapping van Metalura wordt door onze ervaren montagemeesters voor u gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de terrasoverkapping professioneel gereinigd. Zo weet u zeker dat uw terrasoverkapping goed is geplaatst. Onze projectadviseur vertelt u hierover graag meer.

Terrasoverkapping De Luxe

Specificaties en opties

Terrasoverkapping-Deluxe-staanders-metalura

Staanders

Een terrasoverkapping De Luxe heeft ronde aluminium palen met mat verchroomde paalkoppen. Dit zorgt voor een luxe effect.

Terrasoverkapping-Deluxe-hemelwaterafvoer-metalura

Hemelwaterafvoer

De terrasoverkapping De Luxe van Metalura heeft een geïntegreerde hemelwaterafvoer. Door de integratie van een uniek gootprofiel dat bestaat uit twee delen is het vanaf de buitenkant niet zichtbaar en netjes afgewerkt.

Terrasoverkapping-Deluxe-dakhellingmetalura

Minimalistische dakhelling

Een terrasoverkapping De Luxe beschikt over een minimalistische dakhelling. Hierdoor blijft een unieke architectonische uitstraling behouden.

Terrasoverkapping-Deluxe-royaal-glasoverstek-metalura

Royaal glasoverstek

De terrasoverkapping De Luxe is uitgevoerd met een royale glasoverstek. Dit geeft een extra luxe uitstraling aan de terrasoverkapping en zorgt ervoor dat u nog beter beschermd bent tegen weersinvloeden zoals; regen, sneeuw, etc.

verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

Lookbook

Recente projecten
elke dag genieten

Elk project dat we realiseren en elke klant die we van dienst zijn, heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we vastleggen in beeld, woord en daad. We zijn trots op wat we voor onze klanten mogen maken en daarmee inspireren we u graag. Bekijk ons lookbook en wellicht vindt u een perfect voorbeeld voor uw persoonlijke situatie.

Ons online lookbook

Laat u inspireren door ons lookbook en geniet. We laten u met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Naar het lookbook

metalura legt uit

Van terrasoverkapping naar tuinkamer

Wist u dat u op elk moment uw terrasoverkapping naar een tuinkamer kunt uitbouwen om nog meer van het buitenleven te genieten, ongeacht de weersomstandigheden?

Stappenplan

In drie stappen maakt u van uw terrasoverkapping een comfortabele tuinkamer. Dat kan direct bij de plaatsing van uw terrasoverkapping, na een jaar of na een langere periode. Wat u zelf wilt.

Ook een bestaande terrasoverkapping kunt u eenvoudig uitbreiden met één van de verschillende glazen wandsystemen van Metalura.

van-terrasoverkapping-naar-tuinkamer-stap-1-metalura

Stap 1

Een terrasoverkapping is een aluminium constructie met glas waarmee u een aangename lichte ruimte creëert, vast aan uw woning of vrijstaand in uw tuin.

van-terrasoverkapping-naar-tuinkamer-stap-2-metalura

Stap 2

Met zijwanden in uw terrasoverkapping heeft u minder hinder van regen en wind en zijn uw meubels beter beschermd tegen de weersinvloeden.

van-terrasoverkapping-naar-tuinkamer-stap-3-metalura

Stap 3

Met een voorwand kunt u de terrasoverkapping volledig afsluiten. U heeft bij Metalura keuze uit een hoogwaardige glazen schuifwand of het flexibele glazen draai-/vouwsysteem.

van-terrasoverkapping-naar-tuinkamer-variatie-metalura

Variatie op stap 2 en 3

Geef uw terrasoverkapping een exclusieve uitstraling met Steel-ART. De steellook profielen zijn van massief aluminium, wat zorgt voor een solide constructie en robuuste uitstraling.

bg_beige
7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design
bg_green

Inspiratie

Wij zijn trots op onze klantverhalen

Metalura-GWS-Meeuse01
Klantverhalen

We raden Metalura zeker aan!

Lees meer
Allure magazine
Inspiratieboek

Vraag nu ons
Gratis inspiratieboek aan

Direct aanvragen

Meer comfort

Volledige flexibiliteit

Glazen wanden met het draai-/vouwsysteem bieden volledige flexibiliteit in de indeling van uw panelen. Dit systeem is door Metalura zelf ontwikkeld en het beste van het beste onder alle glazen wandsystemen. Topkwaliteit gecombineerd met een feilloos werkend systeem voor uw tuinkamer.

Vrijheid

De perfect sluitende glazen panelen zijn volledig wegklapbaar en in één hoek van uw tuinkamer te plaatsen. De glazen draai-/vouwsystemen van Metalura zijn volledig transparant met ruimtebesparende slimfitprofielen en oersterk, gehard veiligheidsglas. Dankzij één enkele, verzonken rail heeft u altijd onbeperkte doorgang in uw tuinkamer. Zo behoudt u volledig zicht op uw tuin. Een ongekend gevoel van vrijheid.

Glazen draai-vouwsysteem en Steel Art
bg_beige
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Terrasoverkapping De Luxe

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Optimum Collectie aan de slag gaan.

VEELGESTELDE VRAGEN

Onze adviseurs
helpen u graag

Wilt u meer weten over onze luxe terrasoverkapping en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN

Wat is een terrasoverkapping van Metalura?

Een terrasoverkapping (ook wel een veranda of overkapping genoemd) van Metalura is een glazen overkapping of een aluminium overkapping met glas die zich onderscheidt door zijn lichte en ruimtelijke uitstraling. Een terrasoverkapping is duurzaam in gebruik en maakt het mogelijk om heel het jaar buiten te verblijven. Bij Metalura bent u verzekerd van de beste kwaliteit aluminium en gehard veiligheidsglas.

Welke opties heeft een terrasoverkapping van Metalura?

Kiest u voor een terrasoverkapping van Metalura, dan is deze uit te breiden met diverse opties, zoals;

 • Seaside coating voor extra bescherming (uitermate geschikt bij plaatsing nabij de zee).
 • Ingebouwde LED-spots met een dimmer.
 • Infrarood terrasverwarming voor meer comfort in de koudere maanden.
 • Onderdak- of bovendak zonwering
 • Extra stevig funderingspakket
 • Keuze uit diverse glazen wandsystemen in transparant/mat glas en steellook glas.

Wat kost een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping van Metalura maken we volledig op maat, afgestemd op uw wensen. Voor een duidelijke prijsindicatie van uw gewenste terrasoverkapping vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of een afspraak te maken met onze projectadviseur. Wij zullen u dan voorzien van prijsindicatie op maat.

Kan ik een terrasoverkapping van Metalura uitbreiden?

Een terrasoverkapping is gemakkelijk uit te breiden tot een tuinkamer met een van de glazen wandsystemen van Metalura. U heeft keuze uit het glazen draai-/vouwsysteem of glazen schuifwanden, in transparant glas of in Steel-ART. Met een van deze glazen wandsystemen maakt u de terrasoverkapping vrijwel wind- en waterdicht.

Wordt een terrasoverkapping door Metalura gemonteerd?

De terrasoverkapping van Metalura wordt gemonteerd door onze eigen ervaren montagemeesters. We komen de terrasoverkapping op de met u afgesproken montagedatum plaatsen. Daarna zorgen we voor een professionele reiniging en wordt de terrasoverkapping schoon bij u opgeleverd.

Hoelang heb ik garantie op een terrasoverkapping van Metalura?

Uw terrasoverkapping van Metalura wordt in Nederland op maat voor u gemaakt. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Bekijk onze garantievoorwaarden.

Hoe onderhoud ik mijn terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping van Metalura is een duurzaam product, waaraan u weinig onderhoud hoeft te plegen. De glaspanelen kunt u wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken. Dit is een veel gekozen optie bij mensen die ook voor één van de glazen wandsystemen hebben gekozen van Metalura.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Voordat uw terrasoverkapping in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw terrasoverkapping er bij u uit komt te zien, zodat vanuit onze eigen fabriek de overkapping tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd kan worden.

Heb ik een vergunning nodig om een terrasoverkapping te plaatsen?

Voor een terrasoverkapping heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Grootebroek-Excellent01
 • Terrasoverkapping
 • Glazen wandsystemen

Metalura biedt ons echt een kwaliteitsproduct

Leestijd: 2 min.
01 mei 2023
Glazen-draai-vouwsysteem-Hybride-Metalura
 • Tuinkamers
 • Terrasoverkapping
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Hybride: combineer het beste van twee werelden

Leestijd: 2 min.
22 april 2024
Rumpt-Deluxe01
 • Terrasoverkapping

De Deluxe terrasoverkapping maakt onze buitenavonden langer

Leestijd: 2 min.
01 mei 2023

Op zoek naar buitenleven inspiratie?

Vraag ons Gratis inspiratieboek aan

allure-voorjaar-2024-s12-metalura Aanvragen
Privacy Settings