Steel-art glazen draai-/vouw systeem - Metalura
Steel-art schuifwand
tuinkamer glas

Spelen met
Zon en Licht

Steel-ART draai-/vouwsysteem

Vraag gratis inspiratieboek aan

Spelen met
Zon en Licht

Topdesign in Steel look

Steel-ART van Metalura verwijst met zijn “steel look” naar de industriële designperiode tijdens de jaren 20 en 30. Topkwaliteit aluminium gecombineerd met topdesign voor een unieke uitstraling van uw terrasoverkapping, veranda of kapschuur. Dankzij maatwerk en het unieke Metalura draai-/vouwsysteem zijn de Steel-ART draai-/vouwsystemen toepasbaar in vrijwel iedere situatie en elk type overkapping.

Afspraak maken

Serre light glas, geïsoleerd glas

Wilt u een duurzame oplossing in glas? Serre light glas van Metalura bestaat uit glazen panelen van geïsoleerd HR++ glas. Serre light glas is beschikbaar als glazen wandsysteem onder uw overkapping of in uw tuinkamer. Geïsoleerd glas is een waardevolle investering, omdat het bijdraagt aan uw comfort, de energie-efficiëntie, esthetiek en het gebruik van uw tuinkamer.

Uniek geconstrueerd

De profielen op de glazen panelen zijn van massief aluminium en door en door geboord. Dit zorgt voor een solide constructie en robuuste uitstraling.

Hangend en staand systeem

Steel-ART draai-/vouwsystemen zijn zowel hangend als staand leverbaar. Een hangend systeem loopt altijd soepeler, maar als uw overkapping hier niet op berekend is, is een staand systeem zeker ook een optie. Zo houdt u altijd de mogelijkheid om voor een draai-/vouwsysteem te kunnen kiezen.

Roedeverdeling naar keuze

Metalura biedt onbeperkte vrijheid. Bepaal zelf de roedeverdeling op de glazen panelen en creëer zo uw eigen unieke design.

100% flexibiliteit

Alle panelen van de Steel-ART draai-/vouwsystemen zijn afzonderlijk van elkaar te openen en te sluiten. Ideaal als u wilt spelen met warmte en windinval. De temperatuur binnen uw overkapping houdt u zo perfect onder controle.

Diverse RAL-Kleuren

De Steel-ART draai-/vouwsystemen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan RAL-kleuren, waaronder ook wit en brons. Hierdoor kunt u de Steel-ART draai-/vouwsystemen moeiteloos aanpassen aan uw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Orkaanbestendig

Zeer onderscheidend is dat de Steel-ART draai-/vouwsystemen volledig doorgetest en orkaanbestendig zijn. In een tijd waar de weersomstandigheden steeds extremer worden, is dit een veilige gedachte.

Uniek kozijnsysteem

Steel-ART by Metalura

De exclusieve uitstraling van Steel-ART draai-/vouwsystemen is een meerwaarde voor uw woning, overkapping of buitenverblijf.

Tuinkamer_zonder_DSC_7885
Tuinkamer_met_steelart_DSC_7888

Steel-ART draai-/vouwsysteem

Specificaties en opties

glazen-draai-vouwsysteem-en-steel-art-eerwolde-metalura-10-3

Taatsdeuren effect

De panelen zijn ook te openen als taatsdeuren.

Glazen-wandsystemen-draaivouw-steelart-uitbreiden-metalura-1

Geen kans op lekken

Er bevindt zich rubber tussen de profielen op het glas waardoor een solide geheel ontstaat dat niet lekt en niet los kan gaan.

Glazen-wandsystemen-draaivouw-steelart-duurzaam-metalura-1

“The feeling of real steel”

De hoogte van de roedes is 4 cm, solide aluminium, speciaal gecoat zodat het eruitziet en aanvoelt als echt staal.

Glazen-wandsystemen-draaivouw-steelart-historie-metalura

Gehard veiligheidsglas

100% Nederlands product. Geen oneffenheden, olievlekken en trekt niet krom.

afspraak maken glazen schuifwand

Samen uw wensen bespreken?
Kom langs of maak een afspraak in
ons Experience Center

U bent van harte welkom zonder afspraak. Wilt u zeker zijn van een beschikbare projectadviseur? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan ons Experience Center of voor bij u aan huis.

Maak een afspraak

bg_beige

Lookbook

Recente projecten
elke dag genieten

Elk project dat we realiseren en elke klant die we van dienst zijn, heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we vastleggen in beeld, woord en daad. We zijn trots op wat we voor onze klanten mogen maken en daarmee inspireren we u graag. Bekijk ons lookbook en wellicht vindt u een perfect voorbeeld voor uw persoonlijke situatie.

Ons online lookbook

Laat u inspireren door ons lookbook en geniet. We laten u met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Naar het lookbook

Tips bij de aankoop van een glazen wandsysteem

Wilt u uw balkon, uw bestaande of nieuwe overkapping voorzien van een glazen wandsysteem, of staat u op het punt een complete tuinkamer aan te schaffen? Dan zult u al snel tot de ontdekking komen dat u kunt kiezen uit verschillende type glazen wandsystemen van verschillende merken en aanbieders.

Van heel goedkoop tot stevig geprijsd.

Maar wat is nu de beste keuze in uw situatie en waar moet u op letten? Download het whitepaper met 10 tips die u helpen om de beste keuze te maken.

Aanvraag GWS Flyer

Adres en Plaats worden automatisch gevuld na invullen Postcode en Huisnummer.

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring en de Algemene Voorwaarden

10 tips bij de aankoop van een glazen wandsysteem

bg_beige
7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design
bg_green

Inspiratie

Wij zijn trots op onze klantverhalen

Metalura-GWS-paviljoen03-1
Klantverhalen

Met een glazen draai-/vouwsysteem voorzien van alle comfort en gemak

Lees meer
Allure magazine
Inspiratieboek

Vraag nu ons
Gratis inspiratieboek aan

Direct aanvragen

bg_beige
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Steel-ART draai-/vouwsysteem

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Steel-ART aan de slag gaan.

Veelgestelde vragen

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over glazen wandsystemen en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een Steel-ART draai-/vouwsysteem van Metalura?

Steel-ART van Metalura verwijst met zijn “steel look” naar de industriële designperiode tijdens de jaren 20 en 30. De Steel-ART glazen wanden zijn toepasbaar in vrijwel iedere situatie en elk type overkapping. Met Steel-ART geniet u 365 dagen per jaar van uw tuinkamer of terrasoverkapping. De exclusieve uitstraling van Steel-ART slimme beglazing is een meerwaarde voor uw woning.

Waarom kies ik voor een Steel-ART draai-/vouwsysteem van Metalura?

Een Steel-ART draai-/vouwsysteem van Metalura onderscheidt zich door een unieke en moderne steellook. Een speciale poedercoating zorgt voor het steellook effect. Het glazen draai-/vouwsysteem bestaat uit 100% transparante panelen met ruimtebesparende slim-fitprofielen. Het systeem is leverbaar in een hangende of staande constructie. Dit is afhankelijk van uw bestaande situatie. Het oersterk, gehard veiligheidsglas doorstaat een zware storm tot en met windkracht 12 en is gemakkelijk en snel te openen. Er is slechts een enkele, verzonken rail nodig voor onbeperkte doorgang. De panelen zijn volledig wegklapbaar en in één hoek te parkeren en de profielen zijn beschikbaar in elke RAL-kleur.

Hoeveel kost een Steel-ART draai-/vouwsysteem?

Om een Steel-ART draai-/vouwsysteem volledig naar wens te realiseren, wordt elk systeem op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een glazen wandsysteem vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Metalura komt altijd bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en in te meten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Daarna maken we een 3D ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig en heeft u een goed beeld van hoe uw terras, tuinkamer of buitenverblijf eruit komt te zien. Ook voor vrijblijvend advies komen we, als u dat wenst bij u thuis, om de mogelijkheden te bespreken.

Heb ik een vergunning nodig om een Steel-ART draai-/vouwsysteem te plaatsen?

Voor een Steel-ART draai-/vouwsysteem heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Kan ik een Steel-ART draai-/vouwsysteem zelf monteren?

Montage van uw Steel-ART draai-/vouwsysteem vindt plaats door het eigen montageteam van Metalura. Zij zullen het Steel-ART wandsysteem op afgesproken datum, vakkundig en snel bij u plaatsen.

Hoe onderhoud ik mijn Steel-ART draai-/vouwsysteem van Metalura?

Een Steel-ART wandsysteem van Metalura is een duurzaam product en behoeft weinig onderhoud. De glaspanelen kunt u zelf wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel of door een glazenwasser laten wassen. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken.

Hoelang heb ik garantie op een Steel-ART draai-/vouwsysteem?

De Steel-ART draai-/vouwsystemen van Metalura worden in Nederland op maat voor u gemaakt. Hierdoor heeft de constructie en spontane ruitbreuk van gehard glas een lange garantie van 10 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-GWS-Leenden01
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Genieten van het uitzicht in de tuinkamer

Leestijd: 2 min.
14 oktober 2022
Steel-ART-geschiedenis01
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Steel-ART, topkwaliteit aluminium gecombineerd met topdesign

Leestijd: 4 min.
13 maart 2023
Metalura-GWS-paviljoen03-1
 • Glazen wandsystemen

Met een glazen draai-/vouwsysteem voorzien van alle comfort en gemak

Leestijd: 2 min.
30 december 2022

Op zoek naar buitenleven inspiratie?

Vraag ons Gratis inspiratieboek aan

allure-voorjaar-2024-s12-metalura Aanvragen
Privacy Settings