heerhugowaard-metalura_header_01_798x0

De welbekende glazen draai-/vouwsystemen van Metalura zijn vernieuwd

03 mei 2023
Leestijd: 2 min.

Metalura heeft een aantal inventieve aanpassingen doorgevoerd op de welbekende glazen draai-/vouwsystemen. Zo is de onderrail verbreed en is de watergoot voor de afvoer van regenwater verbeterd. De bovenrail beschikt over doorlopende borstels voor een soepele geleiding en een nog betere isolatie.

Met een glazen draai-/vouwsysteem van Metalura ontstaat een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten. Het resultaat is een mooie, lichte ruimte opgebouwd uit glas. Het glazen draai-/vouwsysteem is geschikt voor bestaande overkappingen, een buitenverblijf of poolhouse, maar ook voor tuinkamers en terrasoverkappingen van Metalura. Naast een transparante uitvoering is het draai-/vouwsysteem ook beschikbaar in een uitvoering met steellook roedes van duurzaam aluminium. Een Steel-ART glazen wandsysteem geeft een overkapping een geheel eigentijds design.

Een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten

glazen_wandsysteen_metalura_quote_743x706

Voordelen
De perfect sluitende glazen wanden met het draai-/vouwsysteem hebben een groot aantal voordelen. Ze zijn volledig wegklapbaar en in één hoek te plaatsen middels een enkele, verzonken rail. De onderrail is verbreed en heeft vernieuwde watergootjes voor een betere afvoer van het regenwater. De onderrail van dikwandig aluminium kan in ieder gewenste RAL-kleur, zoals in de kleur van de vloer worden geleverd. De bovenrail beschikt over doorlopende borstels voor een soepele geleiding en een nog betere isolatie. Voor een fraaie afwerking van de rails heeft Metalura speciale afdekkapjes ontwikkeld.

Duurzaam in gebruik
De glazen draai-/vouwsystemen van Metalura zijn volledig transparant met ruimtebesparende slimfitprofielen. De glazen wanden van oersterk en gehard veiligheidsglas ontwikkelt, produceert en monteert Metalura zelf. Door uiterst nauwkeurige productie en montage wordt alles geproduceerd tot op de millimeter nauwkeurig. De glazen panelen zijn tot 280 cm hoog en tot maximaal 100 cm breed leverbaar. De profielen van de Steel-ART glazen draai-/vouwsystemen zijn doorboord en niet gelijmd. Dat maakt deze glazen wandsystemen extra solide.

Naast het draai-/vouwsysteem heeft Metalura ook uit glazen schuifwanden ontwikkeld in transparant en Steel-ART. De glazen schuifwanden zijn in een drie-, vijf of zevenspoor beschikbaar.

Jubileum
Metalura is al 15 jaar grensverleggend in glas en aluminium. Van een klein staalconstructiebedrijf uit Hardinxveld-Giessendam, heeft Metalura zich ontwikkeld tot een innovatief bedrijf in Alblasserdam, dat gespecialiseerd is in uiterst duurzame glasoplossingen.

Vier samen met Metalura in 2023 het 15-jarig jubileum en bezoek het Experience Center in Alblasserdam. Actuele jubileumevents vindt u op de website.

lekkerkerk_wandsysteem_metalura_01_386x367
ridderkerk_steelart_metalura_01_386x367
inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings