Metalura_Dirk

Even voorstellen: Dirk de Bruijn

07 november 2023
Leestijd: 2 min.

Dirk de Bruijn is engineer en werkvoorbereider. Hij werkt nu bijna zeven jaar bij Metalura. Zijn baan is divers. “Ik teken, meet in, moduleer en ontwerp tuinkamers.” Voor het inmeten komt hij ook bij klanten over de vloer. "Daarna maak ik een ontwerp aan de hand van de afspraak van wat er verkocht is. Dat stuur ik naar de klant toe en dan hebben we daarover contact. Om te verifiëren of alles klopt, zoals het doek van de zonwering, de maatvoering van de tuinkamer en of alles volgens afspraak is ingetekend. Als dat dan zo is, dan krijg ik een akkoord van de klant en werk ik alles uit voor de inkoop en de productie.” Daarna heeft hij nauw contact met de monteurs van de productieafdeling. "Het is heel veelzijdig werk. De ene dag ben je aan het inmeten, de volgende dag ben je dit aan het uitwerken of maak je een model.”

Tuinkamer op het dak
Metalura monteert steeds vaker tuinkamers op dakterrassen. “In zo’n situatie heb ik te maken met een vergunningstraject. Er moet dan een constructieve berekening gemaakt worden en het totale proces duurt dan wat langer. Als er dan een aantal tuinkamers tegelijkertijd verkocht worden, en ondertussen zijn ook de vergunningen rond, dan kan het ineens zomaar heel druk worden voor ons en voor de productieafdeling. Want als onze klanten al langer op de vergunning hebben moeten wachten, dan wil je ze ook zo snel mogelijk helpen.”

 

 

Wat voor mij echt het allerleukste is, is als ik ook het eindresultaat zie

15-jaar-metalura-header

Aandacht
Volgens Dirk vraagt een tuinkamer op het dak om meer aandacht. “Omdat je in een appartementengebouw ook te maken hebt met de onderburen. “Voor de bevestiging openen we het dak en passen we de isolatie aan. We moeten een goede fundatie creëren voor de tuinkamer, die staat tenslotte op iemand dak. Alles wordt goed afgedicht tijdens de afwerking, zodat er geen sprake van lekkage kan zijn.” Dirk maakt het ontwerp van de tuinkamer op basis van de constructieve berekening. “De tuinkamer voldoet altijd aan alle eisen, daar mag ik niet vanaf wijken. Een constructieve berekening bestaat vaak uit zo’n 120 pagina’s vol met details met welke bevestigingsmaterialen ik bijvoorbeeld moet gebruiken. Ik kan niet zomaar voor eigen ankers kiezen. Er zijn veel eisen aan de plaatsing van zo’n tuinkamer en dit moet allemaal op de tekening komen te staan. Vaak willen de VvE en de gemeente ook de tekeningen en de berekeningen zien. De realisatie van een tuinkamer op het dak heeft daarom meer voeten in aarde, dan een tuinkamer achter een woning in de tuin. Die kan je meteen inmeten en uitwerken. Maar het is heel leuk om af en toe juist zo’n complexere opdracht ertussen te hebben.” De grootte van de tuinkamer is de afgelopen jaren redelijk gelijk gebleven geeft Dirk aan. “Af en toe zitten er bijzondere projecten bij, bijvoorbeeld een dubbele tuinkamer over een royaal zwembad.”

 

Collega’s
Werken bij Metalura betekent voor Dirk harmonie en leuke collega’s. “Het is gewoon een mooi bedrijf. Er is heel veel mogelijk en als medewerker kan je heel zelfstandig te werk gaan. Je krijgt alle verantwoording en dat wordt je ook gegund, die moet je dan ook nemen natuurlijk. Ik ben best wel heel vrij in mijn werkzaamheden en dat is heel fijn. Natuurlijk moet de planning gehaald worden, dat is het allerbelangrijkste, maar daar ben je dan ook zelf verantwoordelijk voor. Als ik morgen een tuinkamer wil inmeten, dan kan ik dat gewoon zelf regelen. Je hebt alles in eigen hand. Dat is lekker.”

tuinkamer-metalura-oktober-03
Blog-tuinkamer-metalura00

Samenwerking
Dirk is heel enthousiast over het contact met de monteurs. “Dat vind ik heel erg leuk en goed gaan. We hebben echt een goed team. Als ik met een ontwerp bezig ben en ik kom er even niet uit, of het is iets nieuws en ik twijfel, dan bel ik ze en dan denken ze meteen met me mee. Vaak bel ik dan met de monteurs die ook tuinkamer monteren. Zij weten in die zeven jaar hoe ik denk en ik weet hoe zij denken. Soms spreken we ook af om voordat zij naar een locatie gaan, de order nog even door te nemen. Of als ik ga inmeten van een bijzondere tuinkamervraag ik of ik nog ergens op moet letten. Twee jaar geleden hadden we in Egmond aan Zee een gesegmenteerde tuinkamer. Dat project was zo groot dat je aan de andere kant de laserlijn niet eens zag. Het model ging ook de hoek om. Toen nam ik een monteur mee. Zij hebben vaak een beter inzicht hoe ik dingen kan bevestigen en wat ik aan extra materiaal daarvoor nodig hebt.”

Metalura Art Program
Dirk ontwerpt het liefste modellen voor het Metalura Art Program. Niet de standaard tuinkamers die in de showroom staan, maar een ontwerp met een andere hoek, hoogte of vorm erin. Dan kan hij echt moduleren. “Wat voor mij echt het allerleukste is, is dat ik ook het eindresultaat zie, dan krijg ik foto’s. Af en toe ga ik ook nog wel eens langs als de monteurs de tuinkamer aan het opbouwen zijn.” Dan kijkt hij mee, wat hij als leuk en nog steeds als heel leerzaam ervaart.

 

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings