Aluminium overkapping op maat
Aluminium overkapping op maat Metalura
Overkapping aan huis op maat
Overkapping aan huis op maat Metalura
Overkapping aluminium op maat
Overkapping aluminium op maat Metalura
Overkapping op maat laten maken
Overkapping op maat laten maken Metalura
Overkapping op maat
Overkapping op maat Metalura

Overkapping op maat

Vraag gratis inspiratieboek aan

Daarom kiest u voor een overkapping op maat van Metalura

Voordelen

Met een overkapping op maat creëert u een lichte ruimte aan huis, waarmee de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Geniet van aangename, lange zomeravonden op uw terras of drink in de eerste ochtendzon beschut uit de wind uw kopje koffie en kom helemaal tot rust. Bij ons kunt u een overkapping op maat laten maken in verschillende modellen en uitvoeringen. De overkapping is opgebouwd uit duurzame materialen waarop u 10 jaar garantie krijgt. Bij elk project staat een eigen engineer tot uw beschikking en de montage vindt plaats door het eigen montageteam van Metalura. Ontdek de voordelen van ons assortiment!

Afspraak maken

Modellen

Metalura heeft verschillende modellen ontwikkeld; van strak en modern tot robuust of zeer ruimtelijk met grote glaspartijen (Design, Excellent, De Luxe en Arioso). In het Experience Center in Alblasserdam presenteren we u alle modellen op ware grootte. Daar bent u van harte welkom.

Ruime keuze in RAL-kleuren

Een overkapping van Metalura is - afhankelijk van uw gewenste model - in alle RAL-kleuren beschikbaar en ook in DuoTone kleurstelling of met een extra seaside coating voor een betere bescherming en langere levensduur.

Uitbreiden naar een tuinkamer met de glazen wandsystemen van Metalura

Uw aluminium overkapping kunt u met een van de glazen wandsystemen van Metalura uitbreiden naar een tuinkamer. U heeft keuze uit het glazen draai-/vouwsysteem of glazen schuifwanden, in transparant glas of in Steel-ART. Met een van deze glazen wandsystemen maakt u de aluminium overkapping met glas vrijwel wind- en waterdicht.

10 jaar garantie & service

De overkappingen van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden. Om u van extra service te voorzien biedt Metalura u ook de keuze voor een serviceabonnement. Hierbij komt er op afspraak periodiek een service specialist bij u langs om uw aluminium overkapping met glas na te kijken.

Beste kwaliteit aluminium in de markt

Een overkapping van Metalura wordt geproduceerd met zeer hoogwaardige aluminium profielen. Vanuit de eigen fabriek in Alblasserdam wordt er gewerkt met 3,8mm dik aluminium profielen, waardoor de aluminium overkapping extra stevig is en een lange levensduur geniet.

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw aluminium overkapping op maat bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw overkapping er bij u uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Daarna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Montage door echte vaklieden

Overkappingen van Metalura worden door onze ervaren montage meesters voor u gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de overkapping professioneel gereinigd. Zo weet u zeker dat uw overkapping goed is geplaatst. Onze projectadviseur vertelt u hier graag meer over.

overkapping op maat

Het hele jaar buiten zitten onder een overkapping op maat

Met een overkapping op maat kiest u voor een heerlijke buitenruimte aan uw woning die u op elk moment kunt gebruiken. De overkapping kunt u altijd uitbouwen tot een tuinkamer met onze eigen glazen schuifwanden (ook in Steel-ART mogelijk). Metalura is namelijk de specialist in glazen schuifwandsystemen. Hierdoor heeft u een afgesloten ruimte die u in de koude seizoenen warm kan maken en houden. Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden heeft u keuze uit diverse glazensystemen op maat voor uw overkapping. Zo kunt u het gehele jaar genieten van uw tuin!

Bekijk glazen wandsystemen

aluminium overkapping op maat
7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design

VEEL GESTELDE VRAGEN

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over het laten maken van een overkapping op maat en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een overkapping van Metalura?

Een overkapping (ook wel een veranda of terasoverkapping genoemdvan Metalura is een aluminium overkapping met glas die zich onderscheidt door zijn lichte en ruimtelijke uitstraling. Een overkapping is duurzaam in gebruik en maakt het mogelijk om heel het jaar buiten te verblijven. Bij Metalura bent u verzekerd van de beste kwaliteit aluminium en gehard veiligheidsglas. Daarnaast biedt Metalura biedt de mogelijkheid om een overkapping aan huis te plaatsen of als vrijstaande overkapping

Wat kost een overkapping?

Om een overkapping volledig naar wens te realiseren, wordt elke overkapping op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een overkapping vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Voordat uw overkapping bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw overkapping er bij u uit komt te zien. Daarna wordt uw overkapping tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd. Lees hier meer over onze werkwijze.

Wordt mijn overkapping door Metalura gemonteerd?

Uw overkapping wordt door onze eigen montagemeesters bij u thuis gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de overkapping professioneel gereinigd.

Kan een overkapping helpen om energiekosten te besparen?

Dankzij de beschutte buitenruimte als bufferzone tussen de verwarmde woonruimte en de buitentemperatuur, kunt u op uw energiekosten besparen. Iedere graad lager op de thermostaat in de woning bespaart u al 7% in uw energieverbruik. Op deze manier zorgen we beter voor onszelf en de planeet.

Hoe onderhoud ik mijn overkapping?

Een overkapping van Metalura is een duurzaam product, waaraan u weinig onderhoud hoeft te plegen. De glaspanelen kunt u wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken. Dit is een veel gekozen optie bij mensen die ook voor één van de glazen wandsystemen hebben gekozen van Metalura.

Heb ik een vergunning nodig om een overkapping te plaatsen?

Voor een overkapping heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Kan ik mijn overkapping uitbreiden met glazen wanden?

Bij Metalura kunt u uw overkapping uitbreiden tot een glazen overkapping met onze verscheidene assortiment aan hoogwaardige kwaliteit glazen wandsystemen . Zo biedt Metalura u transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden of in Steel-ART. Vaste wanden van glas, hout of aluminium zijn ook een mogelijkheid. Verder wordt het deurbeslag ook naar wens uitgevoerd.

Hoelang heb ik garantie op een overkapping van Metalura?

De overkappingen van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden.

Bezoek ons Experience Center

Wilt u erachter komen welke mogelijkheden u heeft als u een overkapping op maat wilt laten maken voor uw eigen woning? Onze professionals staan u graag bij met uitgebreid advies. Bel ons op of maak meteen een afspraak voor een persoonlijke rondleiding in ons Experience Center. Hier kunt u direct ons aanbod verkennen. Indien gewenst kunt u ook ons online inspiratieboek aanvragen voor een overzicht van de opties.

Maak een afspraak

overkapping op maat laten maken

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Glazen-draai-vouwsysteem-Hybride-Metalura
 • Tuinkamers
 • Terrasoverkapping
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Hybride: combineer het beste van twee werelden

Leestijd: 2 min.
22 april 2024
Harry_Metalura
 • Tuinkamers

Even voorstellen: Harry van Vugt

Leestijd: 2 min.
22 november 2023
De_Luxe-NL01
 • Tuinkamers

Alles is gewoon goed

Leestijd: 2 min.
17 november 2023
Privacy Settings