lookbook-tuinkamer-deluxe
lookbook-steelart
lookbook-balkonbeglazing-edit
lookbook-tuinkamer-excellent
lookbook-tuinkamer-design

Tuinkamer op maat

Vraag gratis inspiratieboek aan

 

Voordelen

Waarom kiezen voor een Tuinkamer op Maat

 • Op Maat Gemaakt: Uw wensen staan centraal. Samen ontwerpen we een tuinkamer die voelt als een natuurlijk onderdeel van uw huis.
 • Het Hele Jaar Door Genieten: Dankzij isolatie en de optie voor verwarming kunt u elk seizoen van uw tuin genieten, zonder in te leveren op comfort.
 • Waardevermeerdering: Een tuinkamer kan een slimme investering zijn, die niet alleen nu genot oplevert, maar ook de waarde van uw huis verhoogt.
 • Seamless Design: We zorgen ervoor dat de nieuwe ruimte perfect aansluit bij de rest van uw huis, zowel qua stijl als functionaliteit.

Afspraak maken

Drie collecties

Metalura heeft drie verschillende tuinkamercollecties; de Primis collectie: Een doordacht ontworpen tuinkamer voor een aantrekkelijke prijs. De spectaculaire Optimum collectie gebaseerd op eigentijds design en maatwerk. En het onderscheidende Metalura Art program: waar dromen werkelijkheid worden en u uw buitenruimte volledig naar wens kunt verzwezenlijken.

Metalura glazen wandsystemen

Uw tuinkamer kunt u met verschillende glazen wandsystemen en daken uitrusten. Van het ongeëvenaarde draai-/vouwsysteem van Metalura tot Steellook schuifdeuren en serre light glas of solardakbedekking. Het aanbod is enorm veelzijdig.

Vrijstaand of aan huis

De drie verschillende collectie tuinkamers van Metalura bestaat u een ruime keuze aan vrijstaande tuinkamer modellen en tuinkamer aan huis modellen.

Hybride

Combineer het beste van twee werelden. Natuurlijke elegantie en moderne verfijning komen samen in de harmonieuze combinatie van hout en aluminium. Deze twee materialen vormen in een tuinkamer of terrasoverkapping een perfecte symbiose. Zo ontstaat een unieke hybride ruimte die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Zonwering

Uw tuinkamer kunt u altijd naar wens uitbreiden met zonwering naar keuze om op elk moment over schaduw en de juiste temperatuur te beschikken.

Ledverlichting

Wilt u meer sfeer in uw tuinkamer? Kies voor ledverlichting en ledstrips naar wens in uw tuinkamer, dimbaar en met afstandsbediening.

Terrasoverkapping-Amsterdam-metalura-10-13

 Tuinkamer

Ontdek de Perfecte Tuinkamer op Maat bij Metalura

Wonen in Nederland betekent optimaal genieten van elk zonnestraaltje. Met een tuinkamer op maat van Metalura is dit nu het hele jaar door mogelijk. Geen standaardoplossing, maar een ruimte die volledig is afgestemd op uw wensen en behoeften. Dit is uw kans om buiten naar binnen te halen, op uw manier.

Een tuinkamer op maat is het antwoord als u meer wilt met uw huis. Meer licht, meer ruimte, meer natuur, zelfs in de winter. U bepaalt hoe deze ruimte eruitziet en voelt, en wij zorgen dat het werkelijkheid wordt. Het is alsof u een extra stukje van uw persoonlijkheid aan uw huis toevoegt.

Blog-tuinkamer-metalura01
referenties

Referenties

Al jarenlang weten mensen
onze service te waarderen

Inmiddels bedient Metalura meer dan 1000 nieuwe klanten per jaar. Dat betekent dat er ieder jaar weer meer dan 1000 klanten extra genieten van het buitenleven, uit de wind zitten en besparen op de energierekening. Dit aantal groeit nog steeds en maakt ons enthousiast om met ons team iedere dag weer een topprestatie neer te zetten. Klanttevredenheid vinden wij extreem belangrijk. Onze klanten geven ons gemiddeld een 8.9.

Bekijk referenties

7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design

Referenties

Onze Stijlen Tuinkamers op maat

Bij Metalura weten we dat het bouwen van een tuinkamer meer is dan alleen maar wat glas en metaal aan elkaar lassen. Het gaat over het begrijpen van uw droom en deze tot leven brengen. Of u nu kiest voor de toegankelijke opties van onze Primis collectie of iets speciaals wilt uit onze Optimum collectie, wij leveren vakwerk.

Heeft u ideeën of droomt u al langer van zo’n ruimte? Een gesprek is zo gestart. Kom eens langs in onze showroom vol inspiratie. Klaar voor de volgende stap? Een offerte aanvragen is makkelijk en snel. Een tuinkamer van Metalura maakt uw huis niet alleen groter; het geeft u een nieuwe manier om thuis te zijn. Laten we samen uw perfecte plek creëren.

 

Algemeen-feestelijke-start-tuinkamer-excellent
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Tuinkamer op maat

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Tuinkamer op maat aan de slag gaan.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over de zwarte overkapping en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een tuinkamer van Metalura?

Een tuinkamer van Metalura bestaat uit een aluminium constructie met een glazen dak of lamellendak en een van de verschillende soorten glazen wandsystemen van Metalura. De aluminium tuinkamer is beschikbaar in een tuinkamer aan huis en een vrijstaande tuinkamer variant.

Metalura biedt u dertien verschillende modellen: Tuinkamer Trendy, Tuinkamer Style, Tuinkamer Modern, Tuinkamer RobuustTuinkamer Design, Tuinkamer Excellent, Tuinkamer De LuxeTuinkamer Comfort, Tuinkamer Linea, Tuinkamer Ariosode Libéro, Tuinkamer Moveo en Tuinkamer Moveo Supreme . In het Experience Center in Alblasserdam staan alle tuinkamers op ware grootte opgesteld.

Wat kost een tuinkamer?

Om een tuinkamer volledig naar wens te realiseren, wordt elke tuinkamer op maat geproduceerd. Hierdoor werkt Metalura niet met een vaste tuinkamer prijs en zijn de tuinkamer kosten voor elke situatie anders. Om een duidelijke prijsindicatie te ontvangen vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of een afspraak in te plannen met onze tuinkamer projectadviseur.

In welke kleuren zijn de tuinkamers beschikbaar?

Bij bijna alle tuinkamermodellen heeft u keuze uit 240 RAL-kleuren en DuoTone kleurstelling. Zo kunt u het aluminium van de tuinkamer afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur.

Kan ik zelf de wandindeling bepalen van een tuinkamer?

Bij Metalura kunt u zelf de wandindeling van uw tuinkamer bepalen. U heeft keuze uit verschillende glazen wandsystemen. Zo biedt Metalura u transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden of in Steel-ART. Vaste wanden van glas, hout of aluminium zijn ook een mogelijkheid. Verder wordt het deurbeslag ook naar wens uitgevoerd.

Wordt mijn tuinkamer door Metalura gemonteerd?

Uw tuinkamer wordt door onze eigen montagemeesters bij u thuis gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de tuinkamer professioneel gereinigd.

Hoelang heb ik garantie op een tuinkamer van Metalura?

De tuinkamers van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Voordat uw tuinkamer bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw tuinkamer er bij u uit komt te zien. Daarna wordt uw tuinkamer op maat tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd. Lees hier meer over onze werkwijze.

Heb ik een vergunning nodig om een tuinkamer te plaatsen?

Voor een tuinkamer heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Hoe onderhoud ik mijn tuinkamer?

Een tuinkamer van Metalura is een duurzaam product, waaraan u weinig onderhoud hoeft te plegen. De aluminium profielen, de glaspanelen en het glazen wandsysteem kunt u wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak een servicespecialist bij u langs om uw tuinkamer en glazen wandsysteem na te kijken.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

balkonbeglazing-pieter-metalura-header-1
 • Balkonbeglazing

Ontzorgen en maatwerk

Leestijd: 2 min.
05 juli 2023
Interview_metalura_ambassadeurs_01_798
 • Balkonbeglazing

Altijd constructief en oplossingsgericht

Leestijd: 2 min.
11 augustus 2023
Balkonbeglazing-mei05
 • Balkonbeglazing

Daarom kiest u in mei voor balkonbeglazing

Leestijd: 2 min.
05 mei 2023
Privacy Settings