Metalura-fabrieken-15 jaar

Binnenkijken bij de nieuwe productiehal

05 mei 2023
Leestijd: 2 min.

De nieuwe fabriekshal van Metalura is volop in gebruik. In de nieuwe ruimte van 1200 vierkante meter aan de overzijde van het Experience Center bevinden zich vier aaneengeschakelde hallen. Door te verdubbelen in oppervlakte heeft Metalura het productieproces en de nauwkeurigheid verder kunnen optimaliseren.

 

De nieuwe ruimte is volledig ingericht op de assemblage van het glas. In de eerste hal komt het glas binnen. Daar wordt het veilig opgeslagen. In de tweede hal wordt het glas geassembleerd, door onder andere de kliklijsten er handmatig op te monteren. In de derde hal staat het ‘gereed product’, het glas dat volledig geassembleerd is, klaar voor de monteurs. In de vierde hal bevindt zich de railassemblage. Daar worden de profielen en de boven- en onderrails geassembleerd. Zodra deze profielen klaar zijn, worden ze ook naar de derde hal voor het ‘gereed product’ gebracht. Daar komen het geassembleerde glas en de rails bij elkaar en nemen de monteurs beide mee voor de montage op locatie.

De nieuwe fabriekshal van Metalura is volop in gebruik

Metalura-campagne-september-pand-fabriek

De productiehal beschikt over uiterst moderne werkbanken en uitstekend gereedschap voor een optimaal werkproces. Rondom de hal is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor bezoekers en medewerkers. Het gebouw is zeer duurzaam. Om zelfvoorzienend te kunnen produceren is daar tijdens de realisatie van de nieuwe hal al rekening mee gehouden. De ruimtes zijn zeer goed geïsoleerd, gasloos en er liggen zonnepanelen op het dak. Een entresol met een magazijn eronder en een extra kantoor met een vergaderruimte zijn inmiddels ook gerealiseerd.

Wilt u ook rondkijken in de nieuwe productiehal? Tijdens uw bezoek aan het Experience Center kunt u ook ruimtes bezoeken. We adviseren u om daarvoor een afspraak te maken, zodat er iemand beschikbaar is voor een persoonlijke rondleiding.

Glas-fabriek Metalura
15-jaar-metalura-blokje
inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings