balkon glaswand
balkon glaswand Metalura
Glazen vouwwanden voor balkons
Glazen vouwwanden voor balkons Metalura
glazen wand balkon
glazen wand balkon Metalura
glazen wand op balkon
glazen wand op balkon Metalura

Glazen vouwwanden voor balkons

Vraag gratis inspiratieboek aan

Daarom kiest u voor glazen vouwwanden voor uw balkon

Voordelen

Veel appartementbezitters genieten maar weinig van hun balkon. Het is vaak een winderige, gure plek, waar het alleen aangenaam vertoeven is als het hoogzomer is. Met een glazen vouwwand voor uw balkon van Metalura verandert uw balkon echter in een comfortabele balkonkamer. Hier kunt u beschermd tegen de wind het hele jaar door genieten van het buitenleven.

Afspraak maken

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw balkonbeglazing op maat bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw balkon er uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Daarna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Geluidsreductie

Balkon glas van Metalura beschermt niet alleen tegen wind en regen. Met balkonbeglazing vermindert u ook het omgevingsgeluid, afhankelijk van de glasdikte is het mogelijk om 18 tot 26 decibel te reduceren. Daardoor heeft u minder geluidshinder van het verkeer dat over de weg voorbijkomt.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Bij Metalura werken we uitsluitend met hoogwaardige materialen, een duurzame coating en veiligheidsglas van een Nederlandse leverancier. Onze eigen monteurs monteren het balkonglas bij u op locatie. Dat betekent dat u bij Metalura de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit krijgt. We zijn transparant en u weet altijd waar u aan toe bent.

Ruime keuze in RAL-kleuren

De profielen van uw balkonbeglazing zijn beschikbaar in een zeer breed pallet aan RAL-kleuren. Zo kunt u de kleur van uw profielen afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur.

Gehard veiligheidsglas

Balkonbeglazing van Metalura bestaat uit gehard veiligheidsglas, dat zevenmaal sterker is dan normaal glas. Het balkon glas is in verschillende diktes beschikbaar; 8, 10, 12 en 15 mm. Welke dikte mogelijk is, hangt af van uw wensen en de situatie. Met balkon glas kunt u het omgevingsgeluid aanzienlijk reduceren en balkonbeglazing zorgt er ook voor dat u uit uw woning minder warmte verliest, waardoor u op uw energiekosten bespaart. Uw balkon dichtmaken met glas is dus een uitstekende keuze!

Energiebesparend

Houdt u het balkon glas tijdens koude maanden gesloten, dan vermindert u met balkonbeglazing ook uw energieverbruik. U heeft minder last van warmteverlies, waardoor u uw appartement efficiënter verwarmt en bespaart op uw maandelijkse energiekosten.

Veiligheid

Balkon glas biedt extra veiligheid voor kinderen en huisdieren. Met balkonbeglazing is uw balkonruimte volledig afgesloten zonder licht en ruimte te verliezen. Een garantie voor jarenlang plezier op uw balkon.

Isolerend

Balkonbeglazing heeft een isolerende werking. Tochtproblemen en koudeval behoren daardoor tot het verleden. Wanneer u uw balkon helemaal omsluit, verliest u minder warmte door de ruiten van de balkondeur en de ramen die aan het balkon grenzen. Hierdoor bespaart u op uw maandelijkse energiekosten.

Glazen vouwwanden voor balkons

De glazen vouwwand
voor balkon bedienen

Metalura vindt gebruiksgemak erg belangrijk en heeft daarom een gemakkelijk te openen systeem ontworpen. Met een simpele handbeweging opent u het eerste paneel van de balkonbeglazingen draait dit paneel 90 graden. Vervolgens kunnen de andere panelen van de glazen vouwwand soepel verschoven en gedraaid worden, zodat het systeem binnen een minuut helemaal open staat. Heeft u toch nog last van wind uit een bepaalde hoek? Dan kunt u er ook voor kiezen om een deel van de glazen vouwwand dicht te laten, zodat de wind uit die hoek geblokkeerd wordt.

Mogelijkheden
glazen vouwwand

Omdat ieder balkon uniek is, zijn de glazen vouwwanden van Metalura altijd maatwerk. Onze adviseurs komen daarom bij u langs om uw balkon te bekijken en uw wensen te bespreken. In bijna alle situaties is het mogelijk om balkonbeglazing te plaatsen, zelfs op een balkon dat rondloopt. Er zijn verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen, natuurlijk afhankelijk van de situatie.

Thuisafspraak maken

glaswand balkon
Stap4-werkwijze-balkon-toestemming-vergunning

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Glazen vouwwanden voor balkons

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Balkonbeglazing aan de slag gaan.

Waarom een glazen vouwwand
op uw balkon?

Het grootste voordeel van een glazen vouwwand is natuurlijk dat u uw balkon kunt afschermen tegen de wind. Zeker op grotere hoogtes is dat geen overbodige luxe. Dit is meestal dan ook de hoofdreden dat appartementbezitters voor balkonbeglazing kiezen. Maar wist u dat een glazen vouwwand op uw balkon nog tal van andere voordelen biedt? Zo zorgt balkonbeglazing ervoor dat omgevingsgeluid flink verminderd wordt (tot wel 22dB) en dat u energie bespaart. Daarnaast is balkonbeglazing:

 • 100% transparant (geen verticale stijlen die het zicht belemmeren)
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Volledig opvouwbaar
glazen schuifwand balkon
Glazen wand balkon

Al jarenlang weten mensen
onze service te waarderen

Bij Metalura doet u rechtstreeks zaken met de fabrikant. Metalura ontwerpt, produceert en monteert de balkonbeglazing zelf. Zo bent u verzekerd van een goede en kwalitatieve glazen vouwwand voor op uw balkon van Nederlandse makelij tegen een scherpe prijs. Klanttevredenheid en gemak staan bij Metalura hoog in het vaandel. Daarom ontzorgen wij u maximaal. Zo vragen wij (indien nodig) kosteloos een omgevingsvergunning aan (alleen de legeskosten komen voor u rekening) en helpen u met het krijgen van eventuele benodigde toestemmingen van de VvE (Vereniging van Eigenaren) en de architect. Bekijk ook de balkonbeglazing video review.

Thuisafspraak maken

Opties

 • Een gedeelte vast of glas
 • Verdiepingshoog systeem of op balustrade
 • 8, 10 of 12 mm gehard veiligheidsglas
 • Recht of gesegmenteerd systeem
 • Vraag naar de overige mogelijkheden
Glazen vouwwanden voor balkons beschut genieten
verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-Alblasserdam
 • Inspiratie

Het Experience Center

Leestijd: 4 min.
14 maart 2022
Oud-Beijerland-Metalura2
 • Glazen wandsystemen
 • Inspiratie

Genieten van een heerlijk buitengevoel

Leestijd: 4 min.
10 maart 2022
Metalura-Oranje 6
 • Inspiratie

Wonen als een koning

Leestijd: 2 min.
21 april 2022
Privacy Settings