Glazen schuifwand Metalura
Glazen schuifwand Metalura
Glazen schuifwand op maat
Glazen schuifwand op maat Metalura
Glazen schuifwanden overkapping
Glazen schuifwanden overkapping Metalura

Glazen schuifwand tuin

Vraag gratis inspiratieboek aan

 

VOORDELEN

Daarom kiest u voor een
glazen schuifwand in uw tuin van Metalura

Met een glazen schuifwand in uw overkapping verrijkt u uw tuin. Een overkapping in uw tuin of op uw terras biedt een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Maar wat als u deze ruimte kunt verbeteren en het hele jaar door kunt gebruiken? Dat is waar glazen schuifwanden in beeld komen. Deze moderne en functionele toevoeging is de ideale manier om uw overkapping te transformeren en te zorgen voor extra comfort en veelzijdigheid.

Afspraak maken

Serre light glas, geïsoleerd glas

Wilt u een duurzame oplossing in glas? Serre light glas van Metalura bestaat uit glazen panelen van geïsoleerd HR++ glas. Serre light glas is beschikbaar als glazen wandsysteem onder uw overkapping of in uw tuinkamer. Geïsoleerd glas is een waardevolle investering, omdat het bijdraagt aan uw comfort, de energie-efficiëntie, esthetiek en het gebruik van uw tuinkamer.

Extra breed railspoor

Met het extra brede railspoor is het mogelijk om tot wel 7 glaspanelen van 1 meter aan één kant gesloten te parkeren. Dit zorgt voor een maximale buitenbeleving en doorloopruimte.

Extra grote glaspanelen

Tot wel 280 cm hoog en 100 cm breed. Dit resulteert in minder overlap van de panelen, waardoor Metalura glazen schuifwanden minder gevoelig zijn voor vuil en viezigheid.

Altijd 100% maatwerk

Doordat Metalura altijd maatwerk levert, sluiten de glasprofielen perfect aan, zonder overlap. Dit geeft een extra fraai effect en voorkomt dat het glas vies wordt.

Meenemers standaard

Metalura glazen schuifwanden zijn standaard voorzien van meenemers, waardoor alle glaspanelen in één beweging soepel sluiten of openen.

Speciale onderrail

Net zoals bij de draai-/vouwsystemen is de onderrail voorzien van een innoverend afwateringssysteem. Eventuele condens aan de binnenzijde en regen aan de buitenzijde wordt zo op een slimme wijze afgevoerd, zonder dat u er op de vloer last van hebt.

Glazen schuifwand tuin

Wat maakt een glazen schuifwand in uw tuin zo ideaal?

Glazen schuifwanden bieden een scala aan voordelen die ze perfect maken voor een overkapping in een tuin. Allereerst zorgen ze voor beschutting tegen ongunstige weersomstandigheden, zoals regen, wind of kou. Met de schuifwanden kunt u uw overkapping eenvoudig afsluiten, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van uw buitenruimte, ongeacht het weer. Dit betekent dat u niet langer gebonden bent aan specifieke seizoenen, maar het hele jaar door kunt genieten van uw tuin.

Glazen schuifwand in tuin
Glazen schuifwand buiten

Transparantie en ruimtelijkheid

Door glazen schuifwanden aan uw overkapping te laten realiseren, creëert u een naadloze overgang tussen binnen en buiten. U beschikt over uw eigen tuinkamer die zowel elementen van het binnen- als buitenleven bevat. Door de transparantie van het glas kunt u blijven genieten van het uitzicht op uw tuin terwijl u binnen zit. Het creëert een gevoel van ruimtelijkheid en laat natuurlijk licht binnenstromen, waardoor uw overkapping een lichte en luchtige sfeer krijgt.

Neem contact op

7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design

Zet uw wanden zo ver open als u maar wilt

Een ander voordeel van glazen schuifwanden aan uw veranda plaatsen is de flexibiliteit die ze bieden. U kunt de wanden gemakkelijk openen en sluiten, afhankelijk van uw behoeften en de weersomstandigheden. Op warme zomerdagen zet u ze open om een verkoelend briesje binnen te laten en de frisse lucht te ervaren. In de koudere maanden sluit u de wanden juist om warmte binnen te houden en toch van het buitenleven te genieten. Deze veelzijdigheid maakt het mogelijk om uw overkapping aan te passen aan verschillende situaties en maakt het een waardevolle investering. Daarbij is een overkapping met glazen schuifwanden op maat in uw tuin altijd mogelijk.

Glazen schuifwand tuinkamer
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Glazen schuifwand tuin

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Glazen schuifwand tuin aan de slag gaan.

Glazen schuifwand tuin

Doe inspiratie op bij ons

Kortom, een glazen schuifwand is de ideale toevoeging aan een overkapping in uw tuin. Ze bieden beschutting tegen ongunstige weersomstandigheden, naadloze overgang tussen binnen en buiten, flexibiliteit en esthetische waarde. Met glazen schuifwanden kunt u het hele jaar door genieten van uw overkapping en uw buitenruimte transformeren tot een veelzijdige en comfortabele plek. Genoeg reden om deze wanden aan te schaffen bij Metalura. Vraag direct ons inspiratieboek aan en ontdek wat wij voor u kunnen doen!

Ontvang ons gratis inspiratieboek

VEELGESTELDE VRAGEN

Onze adviseurs
helpen u graag

Wilt u meer weten over een glazen schuifwand in uw tuin en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een glazen schuifwand van Metalura?

Een glazen schuifwand (of ook wel een glazen schuifdeur) van Metalura is uniek en maakt uw buitenruimte compleet. De perfect sluitende glazen schuifwanden vindt u bij ons. De schuifwanden zijn zowel als transparante glazen schuifwand als in een glazen schuifwand steellook beschikbaar. De schuifwanden met glas zijn op maat te laten maken, zodat u deze ook kunt plaatsen in uw bestaande overkapping.

Wat zijn de voordelen van glazen schuifwanden?

Glazen schuifwanden zijn de ideale oplossing voor situaties op plekken waar een constructie met glazen draai- en vouwsystemen niet mogelijk is. Bij Metalura zijn de rails voor de glazen schuifwanden beschikbaar in een vijfspoor of zelfs een zevenspoor voor de grotere overkappingen of buitenverblijven. Hiermee behoudt u een vrij gevoel met een volledig uitzicht op de omgeving. Het glas is 100% transparant en 10 mm dik, met een solide schuifsysteem voor een soepele geleiding. De glazen schuifwanden zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie, want bij Metalura heeft u altijd een glazen schuifwand op maat.

Waarom kies ik voor glazen schuifwanden van Metalura?

Een glazen schuifwand van Metalura wordt altijd op maat gemaakt en is daardoor toepasbaar in iedere situatie. Het glas bestaat uit gehard veiligheidsglas, is 100% transparant en beschikbaar in 8, 10 of 12 mm. Daarnaast zijn de wanden beschikbaar in onderstaande breedtematen:

- Glazen schuifwand 4 meter

- Glazen schuifwand 5 meter

- Glazen schuifwand 6 meter

- Glazen schuifwand 7 meter

- Glazen schuifwand 8 meter 

Dankzij het slimme systeem kunt u het glazen wandsysteem openvouwen in één minuut en dankzij de verzonken onderrail heeft u bij het openschuiven geen hinder van een opstaande rail. Metalura heeft daarnaast ook een glazen schuifwand die beschikbaar is in een vijf- of zevenspoor voor een grote overspanning.

Hoe onderhoud ik mijn glazen schuifwanden van Metalura?

Een glazen schuifwand van Metalura is een duurzaam product en behoeft weinig onderhoud. De glaspanelen kunt u zelf wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel of door een glazenwasser laten wassen. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw glazen schuifwanden te controleren.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Metalura komt altijd bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en in te meten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Daarna maken we een 3D ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig en heeft u een goed beeld van hoe uw glazen schuifwanden eruit komen te zien. Ook voor vrijblijvend advies komen we, als u dat wenst bij u thuis, om de mogelijkheden te bespreken.

Heb ik een vergunning nodig om glazen schuifwanden te plaatsen?

Voor de glazen schuifwanden heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Wat kost een glazen schuifwand van Metalura?

Om een glazen schuifwand volledig naar wens te realiseren, worden alle schuifwanden op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een glazen schuifwand vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

Kan ik de glazen schuifwanden zelf monteren?

De glazen schuifwand montage wordt door onze ervaren montagemeesters voor u uitgevoerd. Zo weet u zeker dat uw beglazing goed is geplaatst en tot windkracht 12 bescherming biedt. Onze projectadviseur vertelt u hier graag meer over.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-Isolatieglas-juli-04
 • Tuinkamers
 • Glazen wandsystemen

Isolatieglas HR++; waar innovatie en luxe samen komen

Leestijd: 2 min.
05 juli 2024
Glazen-draai-vouwsysteem-Hybride-Metalura
 • Tuinkamers
 • Terrasoverkapping
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Hybride: combineer het beste van twee werelden

Leestijd: 2 min.
22 april 2024
Metalura-Glazenschuifwand-Weids01
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Een weids panorama met de glazen schuifwanden van Metalura

Leestijd: 2 min.
03 januari 2024
Privacy Settings