Glazen schuifwand Metalura
Glazen schuifwand Metalura
Glazen schuifwand op maat
Glazen schuifwand op maat Metalura
Glazen schuifwanden overkapping
Glazen schuifwanden overkapping Metalura

Glazen schuifwand terras

Vraag gratis inspiratieboek aan

 

VOORDELEN

Daarom kiest u voor een glazen schuifwand op uw terras

Met een glazen schuifwand heeft u de mogelijkheid om uw terras het hele jaar door te gebruiken. Dergelijke wanden bieden u volop voordelen, die wij graag voor u op een rijtje zetten. Ontdek dus wat Metalura voor u kan betekenen op het gebied van terrasbeglazing en haal meer uit uw buitenleven!

Afspraak maken

Serre light glas, geïsoleerd glas

Wilt u een duurzame oplossing in glas? Serre light glas van Metalura bestaat uit glazen panelen van geïsoleerd HR++ glas. Serre light glas is beschikbaar als glazen wandsysteem onder uw overkapping of in uw tuinkamer. Geïsoleerd glas is een waardevolle investering, omdat het bijdraagt aan uw comfort, de energie-efficiëntie, esthetiek en het gebruik van uw tuinkamer.

Extra breed railspoor

Met het extra brede railspoor is het mogelijk om tot wel 7 glaspanelen van 1 meter aan één kant gesloten te parkeren. Dit zorgt voor een maximale buitenbeleving en doorloopruimte.

Extra grote glaspanelen

Tot wel 280 cm hoog en 100 cm breed. Dit resulteert in minder overlap van de panelen, waardoor Metalura glazen schuifwanden minder gevoelig zijn voor vuil en viezigheid.

Altijd 100% maatwerk

Doordat Metalura altijd maatwerk levert, sluiten de glasprofielen perfect aan, zonder overlap. Dit geeft een extra fraai effect en voorkomt dat het glas vies wordt.

Meenemers standaard

Metalura glazen schuifwanden zijn standaard voorzien van meenemers, waardoor alle glaspanelen in één beweging soepel sluiten of openen.

Speciale onderrail

Net zoals bij de draai-/vouwsystemen is de onderrail voorzien van een innoverend afwateringssysteem. Eventuele condens aan de binnenzijde en regen aan de buitenzijde wordt zo op een slimme wijze afgevoerd, zonder dat u er op de vloer last van hebt.

Glazen schuifwand terras

Voordelen van een glazen schuifwand op uw terras

U wilt graag op uw terras vertoeven als het lekker weer is. Wanneer u een glazen schuifwand laat plaatsen op uw terras, kunt u dit zelfs het hele jaar door doen! Met glazen schuifwanden verlengt u namelijk het buitenseizoen. Zelfs tijdens koudere maanden kunt u uw terras comfortabel gebruiken. Ze bieden namelijk bescherming tegen verschillende weersinvloeden. Wind, regen en koude temperaturen zijn geen enkel probleem voor u. Onze glazen schuifwanden creëren een barrière tegen ongunstige weersomstandigheden, terwijl u nog steeds kunt genieten van een panoramisch uitzicht op uw buitenomgeving.

Glazen schuifwand terras in tuin
Glazen schuifwand terras buiten

Volop mogelijkheden met uw schuifwanden

Met een glazen schuifwand op uw terras kunt u vele kanten op. Ze staan bekend om hun flexibiliteit en aanpasbaarheid. De glazen schuifwanden onder uw terrasoverkapping kunnen eenvoudig worden geopend en gesloten, waardoor u de flexibiliteit heeft om de mate van openheid aan te passen aan uw behoeften. U kunt ervoor kiezen om de schuifwanden volledig te openen op mooie zomerdagen of ze gedeeltelijk te sluiten tijdens winderige dagen. Verder bieden glazen schuifwanden ook geluidsisolatie. Ze verminderen het geluid van buitenaf, zoals verkeer of buurtactiviteiten, zodat u kunt genieten van een rustige en vredige omgeving op uw terras. Bij Metalura heeft u bovendien altijd de mogelijkheid een glazen schuifwand op maat te laten maken, zodat u zeker weet dat deze perfect aansluit op uw terras.

Neem contact op

7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design
Glazen schuifwand terras plaatsen

Onderhoud van glazen schuifwanden

Om de levensduur en prestaties van de glazen schuifwanden in uw tuin te maximaliseren, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele onderhoudstips:

 • Reinig de glazen panelen regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Vermijd het gebruik van schurende materialen of agressieve chemicaliën die het glas kunnen beschadigen.
 • Controleer regelmatig de rails en wielen op vuil en stof. Reinig ze indien nodig en zorg ervoor dat ze vrij kunnen bewegen.
 • Smeer de rails en wielen indien nodig met een geschikt smeermiddel om een soepele werking te garanderen.

Het is ook raadzaam om periodiek een professionele inspectie en onderhoudsservice uit te voeren om eventuele potentiële problemen vroegtijdig op te sporen en te verhelpen.

Kom langs bij ons Experience Center

Glazen schuifwanden zijn een waardevolle toevoeging aan uw terras, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van een comfortabele en veelzijdige buitenruimte. Ze bieden bescherming tegen weersomstandigheden, verlengen het buitenseizoen en zorgen voor flexibiliteit en aanpasbaarheid. Met professionele installatie en regelmatig onderhoud heeft u jarenlang plezier van de glazen schuifwanden aan uw terras. Maak daarom direct een afspraak in ons Experience Center en verken de mogelijkheden! Of doe alvast inspiratie op via ons gratis inspiratieboek:

Ontvang het inspiratieboek

Glazen schuifwand terras tuin
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Glazen schuifwand terras

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Glazen schuifwand terras aan de slag gaan.

VEELGESTELDE VRAGEN

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over glazen schuifwanden aan uw terras en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een glazen schuifwand van Metalura?

Een glazen schuifwand (of ook wel een glazen schuifdeur) van Metalura is uniek en maakt uw buitenruimte compleet. De perfect sluitende glazen schuifwanden vindt u bij ons. De schuifwanden zijn zowel als transparante glazen schuifwand als in een glazen schuifwand steellook beschikbaar. De schuifwanden met glas zijn op maat te laten maken, zodat u deze ook kunt plaatsen in uw bestaande overkapping.

Wat zijn de voordelen van glazen schuifwanden?

Glazen schuifwanden zijn de ideale oplossing voor situaties op plekken waar een constructie met glazen draai- en vouwsystemen niet mogelijk is. Bij Metalura zijn de rails voor de glazen schuifwanden beschikbaar in een vijfspoor of zelfs een zevenspoor voor de grotere overkappingen of buitenverblijven. Hiermee behoudt u een vrij gevoel met een volledig uitzicht op de omgeving. Het glas is 100% transparant en 10 mm dik, met een solide schuifsysteem voor een soepele geleiding. De glazen schuifwanden zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie, want bij Metalura heeft u altijd een glazen schuifwand op maat.

Waarom kies ik voor glazen schuifwanden van Metalura?

Een glazen schuifwand van Metalura wordt altijd op maat gemaakt en is daardoor toepasbaar in iedere situatie. Het glas bestaat uit gehard veiligheidsglas, is 100% transparant en beschikbaar in 8, 10 of 12 mm. Daarnaast zijn de wanden beschikbaar in onderstaande breedtematen:

- Glazen schuifwand 4 meter

- Glazen schuifwand 5 meter

- Glazen schuifwand 6 meter

- Glazen schuifwand 7 meter

- Glazen schuifwand 8 meter 

Dankzij het slimme systeem kunt u het glazen wandsysteem openvouwen in één minuut en dankzij de verzonken onderrail heeft u bij het openschuiven geen hinder van een opstaande rail. Metalura heeft daarnaast ook een glazen schuifwand die beschikbaar is in een vijf- of zevenspoor voor een grote overspanning.

Hoe onderhoud ik mijn glazen schuifwanden van Metalura?

Een glazen schuifwand van Metalura is een duurzaam product en behoeft weinig onderhoud. De glaspanelen kunt u zelf wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel of door een glazenwasser laten wassen. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw glazen schuifwanden te controleren.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Metalura komt altijd bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en in te meten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Daarna maken we een 3D ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig en heeft u een goed beeld van hoe uw glazen schuifwanden eruit komen te zien. Ook voor vrijblijvend advies komen we, als u dat wenst bij u thuis, om de mogelijkheden te bespreken.

Heb ik een vergunning nodig om glazen schuifwanden te plaatsen?

Voor de glazen schuifwanden heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Wat kost een glazen schuifwand van Metalura?

Om een glazen schuifwand volledig naar wens te realiseren, worden alle schuifwanden op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een glazen schuifwand vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

Kan ik de glazen schuifwanden zelf monteren?

De glazen schuifwand montage wordt door onze ervaren montagemeesters voor u uitgevoerd. Zo weet u zeker dat uw beglazing goed is geplaatst en tot windkracht 12 bescherming biedt. Onze projectadviseur vertelt u hier graag meer over.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-Isolatieglas-juli-04
 • Tuinkamers
 • Glazen wandsystemen

Isolatieglas HR++; waar innovatie en luxe samen komen

Leestijd: 2 min.
05 juli 2024
Glazen-draai-vouwsysteem-Hybride-Metalura
 • Tuinkamers
 • Terrasoverkapping
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Hybride: combineer het beste van twee werelden

Leestijd: 2 min.
22 april 2024
Metalura-Glazenschuifwand-Weids01
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Een weids panorama met de glazen schuifwanden van Metalura

Leestijd: 2 min.
03 januari 2024
Privacy Settings