Balkonbeglazing - Metalura
Glazen balkon - Metalura
Balkon afschermen met glas - Metalura
Balkon glaswand - Metalura

Balkonbeglazing VvE

Vraag gratis inspiratieboek aan

 Daarom kiest u voor balkonbeglazing VVE bij Metalura

Wanneer u uw balkon dicht laat maken met glas, krijgt u te maken met verschillende partijen. Voor het dichtmaken van uw balkon heeft u namelijk een vergunning nodig. Ook moet u goedkeuring krijgen van de VvE. Metalura neemt dit graag van u over. Zo verzorgen wij constructietekeningen en geven we zo nodig een presentatie aan de VvE of overleggen we met de architect of constructeur van het gebouw. Zo is uw balkonbeglazing VVE altijd goed geregeld!

Afspraak maken

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw balkonbeglazing op maat bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw balkon er uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Daarna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Geluidsreductie

Balkon glas van Metalura beschermt niet alleen tegen wind en regen. Met balkonbeglazing vermindert u ook het omgevingsgeluid, afhankelijk van de glasdikte is het mogelijk om 18 tot 26 decibel te reduceren. Daardoor heeft u minder geluidshinder van het verkeer dat over de weg voorbijkomt.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Bij Metalura werken we uitsluitend met hoogwaardige materialen, een duurzame coating en veiligheidsglas van een Nederlandse leverancier. Onze eigen monteurs monteren het balkonglas bij u op locatie. Dat betekent dat u bij Metalura de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit krijgt. We zijn transparant en u weet altijd waar u aan toe bent.

Ruime keuze in RAL-kleuren

De profielen van uw balkonbeglazing zijn beschikbaar in een zeer breed pallet aan RAL-kleuren. Zo kunt u de kleur van uw profielen afstemmen op de kleuren van de kozijnen van uw woning of in elke andere gewenste kleur.

Gehard veiligheidsglas

Balkonbeglazing van Metalura bestaat uit gehard veiligheidsglas, dat zevenmaal sterker is dan normaal glas. Het balkon glas is in verschillende diktes beschikbaar; 8, 10, 12 en 15 mm. Welke dikte mogelijk is, hangt af van uw wensen en de situatie. Met balkon glas kunt u het omgevingsgeluid aanzienlijk reduceren en balkonbeglazing zorgt er ook voor dat u uit uw woning minder warmte verliest, waardoor u op uw energiekosten bespaart. Uw balkon dichtmaken met glas is dus een uitstekende keuze!

Energiebesparend

Houdt u het balkon glas tijdens koude maanden gesloten, dan vermindert u met balkonbeglazing ook uw energieverbruik. U heeft minder last van warmteverlies, waardoor u uw appartement efficiënter verwarmt en bespaart op uw maandelijkse energiekosten.

Veiligheid

Balkon glas biedt extra veiligheid voor kinderen en huisdieren. Met balkonbeglazing is uw balkonruimte volledig afgesloten zonder licht en ruimte te verliezen. Een garantie voor jarenlang plezier op uw balkon.

Isolerend

Balkonbeglazing heeft een isolerende werking. Tochtproblemen en koudeval behoren daardoor tot het verleden. Wanneer u uw balkon helemaal omsluit, verliest u minder warmte door de ruiten van de balkondeur en de ramen die aan het balkon grenzen. Hierdoor bespaart u op uw maandelijkse energiekosten.

Aanvraag doen bij de VvE

Er komt veel kijken bij het doen van een bouwaanvraag. Daarnaast moet ook de Vereniging van Eigenaren de aanvraag goedkeuren. Metalura kan u hier bij helpen en werkt hiervoor samen met een professioneel en hierin gespecialiseerd bouwadvies bureau. Wij kunnen dan constructietekeningen aanleveren en mocht het nodig zijn de VvE voorzien van een uitgebreide presentie of overleggen met de architect of constructeur van het gebouw. Deze (betaalde) service van Metalura neemt u veel zorg, tijd en stress uit handen die u vermoedelijk heeft als u dit zelf doet.

Voordelen

Daarom kiest u voor
Balkonbeglazing van Metalura

Wanneer u kiest voor de balkonbeglazing van Metalura, kiest u voor kwaliteit en maatwerk. Door uw balkon dicht te maken met glas, is uw balkon bestand tegen wind. Dit zorgt voor een isolerend effect. Hierdoor wordt energie bespaard en verduurzaamt u uw appartement. Dit maakt balkonbeglazing een waardevermeerdering voor uw appartement is. Door balkon ramen te plaatsen kunt u daarnaast veel langer genieten van uw balkon omdat u beschut bent tegen de verschillende weersinvloeden. Met een balkon schuifsysteem wordt het mogelijk om de ramen open te zetten en zo ook te genieten van de buitenlucht.

Ontdek balkonbeglazing

Balkonbeglazing-interview-familie-Borsje
balkonbeglazing vve

WERKWIJZE

In 7 stappen naar uw
ideale balkonbeglazing

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw balkonbeglazing aan de slag gaan.

Arnhem

Glazen balustrade
Balkon project

De bewoners van dit appartementencomplex wilden aan de voorzijde meer gebruik van hun bestaande balkon maken. Hiervoor kozen zij voor glazen balustrade buiten, gemonteerd aan de binnenzijde op een rail. De glazen panelen kunnen daardoor gemakkelijk geopend worden, als de weersomstandigheden zich daarvoor lenen en in een hoek worden geplaatst. Als de wanden gesloten zijn, treedt er ook een geluidsreductie op van het wegverkeer aan de voorzijde. Het resultaat is een extra comfortabele leefruimte.

verkoopadviseur-balkonbeglazing-metalura-pieter-2

Samen uw wensen bespreken?
Maak een thuisafspraak

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken passend bij uw situatie thuis.

Maak een thuisafspraak

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Oud-Beijerland-Metalura2
  • Glazen wandsystemen
  • Inspiratie

Genieten van een heerlijk buitengevoel

Leestijd: 4 min.
10 maart 2022
Metalura-Oranje 6
  • Inspiratie

Wonen als een koning

Leestijd: 2 min.
21 april 2022
Metalura-kalmthout
  • Glazen wandsystemen
  • Steel-ART
  • Inspiratie

In contact met de tuin

Leestijd: 3 min.
10 maart 2022
Privacy Settings