Aluminium overkapping
Aluminium overkapping Metalura
Aluminium terrasoverkapping op maat
Aluminium terrasoverkapping op maat Metalura

Aluminium overkapping

Vraag gratis inspiratieboek aan

Daarom kiest u voor een aluminium overkapping van Metalura

Wenst u een aluminium overkapping aan huis te plaatsen? Hiermee zorgt u ervoor dat de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Het is een toevoeging aan uw woning waar u heerlijk kunt genieten van aangename, lange zomeravonden. Kom even helemaal tot rust en geniet van het buitenleven! Metalura voorziet u graag van een dergelijke comfortabele buitenruimte aan uw woning die u het hele jaar door kunt gebruiken. Ontdek de voordelen van ons assortiment!

Afspraak maken

Modellen

Metalura heeft verschillende modellen ontwikkeld; van strak en modern tot robuust of zeer ruimtelijk met grote glaspartijen (Design, Excellent, De Luxe en Arioso). In het Experience Center in Alblasserdam presenteren we u alle modellen op ware grootte. Daar bent u van harte welkom.

Ruime keuze in RAL-kleuren

Een overkapping van Metalura is - afhankelijk van uw gewenste model - in alle RAL-kleuren beschikbaar en ook in DuoTone kleurstelling of met een extra seaside coating voor een betere bescherming en langere levensduur.

Uitbreiden naar een tuinkamer met de glazen wandsystemen van Metalura

Uw aluminium overkapping kunt u met een van de glazen wandsystemen van Metalura uitbreiden naar een tuinkamer. U heeft keuze uit het glazen draai-/vouwsysteem of glazen schuifwanden, in transparant glas of in Steel-ART. Met een van deze glazen wandsystemen maakt u de aluminium overkapping met glas vrijwel wind- en waterdicht.

10 jaar garantie & service

De overkappingen van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden. Om u van extra service te voorzien biedt Metalura u ook de keuze voor een serviceabonnement. Hierbij komt er op afspraak periodiek een service specialist bij u langs om uw aluminium overkapping met glas na te kijken.

Beste kwaliteit aluminium in de markt

Een overkapping van Metalura wordt geproduceerd met zeer hoogwaardige aluminium profielen. Vanuit de eigen fabriek in Alblasserdam wordt er gewerkt met 3,8mm dik aluminium profielen, waardoor de aluminium overkapping extra stevig is en een lange levensduur geniet.

Persoonlijk ontwerp met eigen engineer

Voordat uw aluminium overkapping op maat bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw overkapping er bij u uit komt te zien. Hierbij krijgt u altijd advies op maat. Daarna wordt er tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd, zodat er aan alle wensen wordt voldaan. Lees hier meer over onze werkwijze.

Montage door echte vaklieden

Overkappingen van Metalura worden door onze ervaren montage meesters voor u gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de overkapping professioneel gereinigd. Zo weet u zeker dat uw overkapping goed is geplaatst. Onze projectadviseur vertelt u hier graag meer over.

aluminium overkapping op maat

Een aluminium overkapping in uw tuin biedt u volop comfort

Met een aluminium overkapping op maat kiest u voor een heerlijke buitenruimte aan uw woning waar u op elk moment kunt verblijven. De overkapping kunt u altijd uitbouwen tot een tuinkamer met onze eigen glazen schuifwanden. Metalura is namelijk de specialist in glazen schuifwandsystemen. Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden heeft u keuze uit diverse glazensystemen. Zo geniet u het gehele jaar door van de aluminium overkapping in uw tuin.

Bekijk glazen wandsystemen

aluminium overkapping met glazen deuren

Lookbook

Recente projecten
elke dag genieten

Elk project dat we realiseren en elke klant die we van dienst zijn, heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we vastleggen in beeld, woord en daad. We zijn trots op wat we voor onze klanten mogen maken en daarmee inspireren we u graag. Bekijk ons lookbook en wellicht vindt u een perfect voorbeeld voor uw persoonlijke situatie.

Ons online lookbook

Laat u inspireren door ons lookbook en geniet. We laten u met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Naar het lookbook

7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design

VEEL GESTELDE VRAGEN

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over de aluminium overkapping en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een aluminium overkapping van Metalura?

Een aluminium overkapping met glas onderscheidt zich door zijn lichte en ruimtelijke uitstraling. Een overkapping van Metalura is duurzaam in gebruik en maakt het mogelijk om heel het jaar buiten te verblijven.

Wat kost een aluminium overkapping?

Om een aluminium overkapping volledig naar wens te realiseren, wordt elke overkapping op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een veranda vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of een afspraak in te plannen met onze projectadviseur.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Voordat uw aluminium overkapping bij ons in productie gaat, komt er bij u thuis een projectadviseur of engineer langs om de maten op te nemen. Daarna maken we voor u een professionele tekening en ziet u precies hoe uw veranda er bij u uit komt te zien. Daarna wordt uw veranda tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd. Lees hier meer over onze werkwijze.

Kan ik mijn aluminium overkapping door Metalura laten plaatsen?

Uw aluminium overkapping wordt door onze eigen montagemeesters bij u thuis gemonteerd. Zij zijn zeer ervaren en na oplevering wordt de aluminium overkapping professioneel gereinigd.

Kan een aluminium overkapping helpen om energiekosten te besparen?

Dankzij de beschutte buitenruimte als bufferzone tussen de verwarmde woonruimte en de buitentemperatuur, kunt u op uw energiekosten besparen. Iedere graad lager op de thermostaat in de woning bespaart u al 7% in uw energieverbruik. Op deze manier zorgen we beter voor onszelf en de planeet.

Hoe onderhoud ik mijn aluminium overkapping?

Een aluminium overkapping onderhouden is erg eenvoudig. Onze overkappingen zijn duurzame producten, waaraan u weinig onderhoud hoeft te plegen. De glaspanelen kunt u wassen met een zachte borstel die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak een servicespecialist bij u langs om uw systeem na te kijken. Dit is een veel gekozen optie bij mensen die ook voor één van de glazen wandsystemen van ons hebben gekozen.

Heb ik een vergunning nodig om een aluminium overkapping te plaatsen?

Voor een aluminium overkapping heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Kan ik mijn aluminium overkapping uitbreiden met glazen wanden?

Bij Metalura kunt u uw aluminium overkapping uitbreiden met onze verscheidene assortiment aan hoogwaardige kwaliteit glazen wandsystemen . Zo biedt Metalura u transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem, glazen schuifwanden of in Steel-ART. Vaste wanden van glas, hout of aluminium zijn ook een mogelijkheid. Verder wordt het deurbeslag ook naar wens uitgevoerd.

Hoelang heb ik garantie op een overkapping van Metalura?

De aluminium overkappingen van Metalura maken wij voor u volledig op maat. Op constructie en spontane ruitbreuk heeft u 10 jaar garantie, op coating heeft u 5 jaar garantie en op bewegende onderdelen 1 jaar. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in de garantievoorwaarden.

Kom langs bij ons Experience Center

Indien u graag een aluminium overkapping in uw eigen tuin wilt laten realiseren, staan wij graag voor u klaar. Kom gerust eens langs bij ons Experience Center voor een persoonlijke rondleiding en advies op maat. Vraag ook gerust ons inspiratieboek aan om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

Maak een afspraak

overkapping aluminium

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Balkonglas-Metalura-denhoorn2
 • Balkonbeglazing

Balkonglas is echt iets dat je moet zien en ervaren

Leestijd: 2 min.
01 november 2022
Metalura-Tuinkamer-dakterras01
 • Balkonbeglazing

Drie nieuwe tuinkamers op het dakterras in Kampen

Leestijd: 2 min.
02 mei 2022
Metalura-Balkonbeglazing-vve-1
 • Balkonbeglazing
 • Inspiratie

Balkonbeglazing en VvE

Leestijd: 5 min.
09 september 2021
Privacy Settings