Balkonbeglazing-Metalura-Vlaardingen12-1

Al 12 jaar volop plezier

09 maart 2022
Leestijd: 2 min.

Het team van Metalura ging op bezoek bij mevrouw Westdijk in Vlaardingen. Mevrouw Westdijk koos namelijk als in 2009 als een van de eersten voor balkonbeglazing van Metalura. De balkonbeglazing werkt nog net zo goed als in 2009. Als ze zou verhuizen, zou ze weer voor balkonbeglazing kiezen, van Metalura vertelt ze in dit interview. Ze heeft er veel plezier van.

Het team van Metalura ging op bezoek bij mevrouw Westdijk in Vlaardingen. Mevrouw Westdijk koos namelijk als in 2009 als een van de eersten voor balkonbeglazing van Metalura. De balkonbeglazing werkt nog get zo goed als in 2009. Als ze zou verhuizen, zou ze weer voor balkonbeglazing kiezen, van Metalura vertelt ze in dit interview. Ze heeft er veel plezier van.

Mevrouw Westdijk woont in Vlaardingen een appartementencomplex op de vierde verdieping en heeft een balkon op het westen. Vanuit haar balkonkamer kan ze de cruiseschepen richting Schiedam zien varen. Mevrouw Westdijk: “In 2009 was ik één van de eerste, ik dacht de vierde persoon om precies te zijn, die voor balkonbeglazing van Metalura koos. Ik heb hier nog de offerte liggen. Twee vrienden waren samen net het bedrijf gestart.”

"Vanuit haar balkonkamer kan ze de cruiseschepen richting Schiedam zien varen"

Balkonbeglazing-Metalura-Vlaardingen12-2

Het appartementencomplex van mevrouw Westdijk is in 2009 opgeleverd. Alle bewoners aan de voorzijde waren toen verplicht om balkonbeglazing te laten plaatsen vanwege het fijnstof van de auto’s die voorbijkomen. “Het is een drukke weg, en het is de laatste jaren alleen maar drukker geworden. Mijn man en ik hebben niet direct voor balkonbeglazing via de bouw gekozen, pas later op eigen initiatief. Onze buurman ging zelf op onderzoek uit naar balkonbeglazing. Hij kwam bij Metalura uit omdat het glas dikker is, daar hebben wij ook voor gekozen. Wij hebben nu 10 mm veiligheidsglas en aan de voorzijde van het appartementencomplex is het glas 8 mm dik en van een andere leverancier. Zij hebben de afgelopen jaren veel problemen gehad. De schroeven waarmee het glas bevestigd is, zijn veel korter dan die bij mij.” Mevrouw Westdijk heeft de afgelopen twaalf jaar nooit onderhoud laten plegen. “Het was gewoon niet nodig, ik heb nooit problemen gehad. Soms vraag ik me wel af of ik er iets aan moet laten doen, maar het werkt gewoon goed. De panelen hebben al heel wat stormen doorstaan.”

 

Een aantal jaar geleden is de man van mevrouw Westdijk overleden. “Hij zat altijd graag op het balkon, ik nu bijna niet. Ik ben graag op de golfbaan of zit op de fiets. Ik ben weinig thuis. Maar als ik weer zou moeten kiezen, zou ik zeker balkonbeglazing laten plaatsen. Het is echt wel heel fijn. Ik heb vaak de deur naar het balkon open voor frisse lucht. Ik heb er een hordeur laten plaatsen, dan komen er geen insecten binnen.” Het enige nadeel voor mevrouw Westdijk is het ramen lappen. “Ik ben nu in de tachtig, de hoogte van de ramen is twee meter vijfenzestig. Daar kan ik op de ladder gewoon niet goed meer bij, en nu is de ramenwasser ziek. Die komt één keer in de maand en neemt dan ook de binnenkant mee, maar je ziet nu wel, dat hij al een poosje niet meer is geweest.” 

 

Wat mevrouw Westdijk heel leuk vond, is dat beide mannen in het begin op hun zwarte bedrijfsbusje een foto van haar balkon met het balkonglas als reclame hadden. In het appartementencomplex hebben er meer mensen voor Metalura gekozen. “Dan kwamen ze eerst bij mij even kijken hoe het werkte. Sommige mensen kozen alleen voor glas aan één kant, ik heb aan twee zijden glas. Daarmee is het balkon echt helemaal afgesloten.” 

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings