Nieuwe-productiehal-metalura03

De nieuwe productiehal

05 april 2022
Leestijd: 2 min.

De gloednieuwe productieruimte heeft een oppervlakte van 1200 vierkante meter en bevindt zich aan de overzijde van het Experience Center in Alblasserdam. Op de nieuwe locatie zal de assemblage gaan plaatsvinden. Op de voormalige locatie blijven de CNC-machines voor de verspaning van de materialen staan. De nieuwe productiehal zal - als deze volledig is ingericht - net als de andere fabriekshal en het Experience Center op afspraak te bezoeken zijn voor een rondleiding.

Oppervlakte
Albert van de Breevaart, algemeen directeur bij Metalura, is erg blij met de nieuwe productiehal voor de assemblage van het glas. “We verdubbelen nu echt in oppervlakte en kunnen daardoor ook ons productieproces verbeteren. We hebben daarvoor een nieuwe flow ontwikkeld en zullen die blijven optimaliseren. In de nieuwe ruimte bevinden zich vier hallen. In de eerste hal zal het glas binnenkomen en kunnen we het daar veilig opslaan. In de tweede hal wordt het glas geassembleerd en de kliklijsten gemonteerd. In de derde hal staat het gereed product: het glas dat volledig geassembleerd is, klaar voor de monteurs. Daar kunnen ze hun materialen ophalen voorafgaand aan de montage. In de vierde hal vindt de railassemblage plaats. Daar worden de profielen en de boven- en onderrails geassembleerd, waarna ze naar de hal voor het gereed product gaan. Dan komen het glas en de rails bij elkaar en gaan ze samen de bus in voor de monteurs.”

Metalura is het jaar gestart met de bouw van een zeer duurzame productiehal

Nieuwe-productiehal-metalura05

Moderne voorzieningen
Om zelfvoorzienend te kunnen produceren is daar tijdens de bouw van de nieuwe hal rekening mee gehouden, vertelt Albert. “De productiehal is zeer goed geïsoleerd, gasloos en we hebben zonnepanelen op het dak. Later dit jaar komt er nog een entresol met een magazijn eronder en wordt er een extra kantoor en een vergaderruimte gemaakt. Alle productiemedewerkers zijn gevraagd om mee te denken bij het intekenen van de plattegronden van de hallen en de inrichting. Het wordt tenslotte hun werkplek. We hebben gekozen voor uiterst moderne werkbanken en uitstekend gereedschap voor een optimaal werkproces.” Bij de hal zijn ook tweeëntwintig parkeerplaatsen beschikbaar, waardoor er voor bezoekers en de medewerkers voldoende gratis parkeergelegenheid is.

Nieuwe machines
In de oorspronkelijke fabriekshal bij het Experience Center bevindt zich nog steeds de CNC-machine. Hier vindt het verspanen plaats, het frezen en zagen, alles volledig automatisch. “Dit jaar komt er nog een tweede CNCmachine bij en een nieuwe machine met een dubbelkoppige zaagmachine”, licht Albert toe. De medewerkers die met deze machines werken, helpen ook mee om de situatie te optimaliseren. Zij leren om met SolidWorks te werken en alles volledig te automatiseren. Albert vervolgt: “De huidige CNC-machine wordt ingezet voor de ontwikkeling van Steel-ART. De nieuwe machine wordt gericht om voor balkonbeglazing en de glazen wandsystemen de rails volledig te verspanen, aangestuurd vanuit het SolidWorkspakket.”

Nieuwe-productiehal-metalura01
Nieuwe-productiehal-metalura04

Flow
“De flow door de fabriek is volledig vernieuwd, daardoor kunnen we schoner en netter produceren om een nog beter product op te leveren. De ruimte waar het frezen en zagen plaatsvindt is volledig gescheiden van de assemblage”, aldus Albert.

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings