Brasserie-Thijm_Metalura03

Genieten van licht en ruimte bij Brasserie Thijm

05 februari 2024
Leestijd: 2 min.

Onder de rook van Antwerpen hebben Christine Mees en Tim Schoeters in Schilde samen een restaurant. Daar kunnen gasten genieten van een Belgisch, Frans en Aziatisch georiënteerde keuken. 

Tim is chefkok en Christine zorgt als gastvrouw voor een vriendelijke en vlotte bediening. Gasten kunnen in elk seizoen genieten van vrij uitzicht op de tuin en de omgeving, want in de overkapping aan hun restaurant, hebben Christine en Tim een glazen wandsysteem van Metalura laten plaatsen.

Christine Mees: “Direct na de koop van het restaurant hebben we het pand volledig gerenoveerd. Er was al een overkapping, maar die was volledig afgeschermd met hout. Wij wilden juist een open effect creeren om te kunnen genieten van vrij uitzicht op de omgeving. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een glazen wandsysteem met een ‘harmonica-effect’. Daarvoor hebben we verschillende bedrijven bezocht in België maar we kwamen bij Metalura uit, want we kregen veel reacties dat een ‘harmonicasysteem’ niet goed zou werken. Bij Metalura dachten ze daar anders over.”

In de tuinkamer kunnen we onze gasten in elk seizoen ontvangen.

brasserie-thijm-schilde-belgie-metalura-slider-7

Ze hebben bij Metalura het Experience Center bezocht, om daar te zien en te ervaren hoe het glazen wandsysteem echt werkt. “We hebben onze wensen besproken en daarna een offerte op laten maken. Na goedkeuring van deze offerte, hebben we afspraken gemaakt over de plaatsing van het glazen wandsysteem. Binnen drie dagen was alles perfect opgeleverd, ik heb er echt niets op aan te merken. Er zijn geen gebreken geweest, echt helemaal niets. Ik heb mensen in ons restaurant al doorverwezen naar Metalura. Het is gewoon echt een ideaal systeem.”

Wat Christine belangrijk vindt aan dit glazen wandsysteem, is dat ze de overkapping helemaal open kan zetten. “Daarmee kan ik alles wat buiten de overkapping valt, er toch bij betrekken. In de zomer is het terras één geheel met de overkapping en het restaurant. In de winter is de tuinkamer zeer goed te verwarmen en kunnen we gebruik maken van de overkapping en het zicht op de omgeving behouden. Bij andere systemen, blijf je altijd een grens houden tussen het terras en de overkapping, dan hebben onze gasten het gevoel dat ze er niet bij horen. Met dit systeem ervaren ze de ruimte als één geheel.

Brasserie-Thijm_Metalura01
Brasserie-Thijm_Metalura04

Wie graag het glazen wandsystemen in een overkapping in het echt wil ervaren is welkom bij Brasserie Thijm, voor lunch als diner en voor vragen en ervaringen over het glazen wandsysteem. Brasserie Thijm is ambassadeur voor Metalura in België. Het restaurant en de tuinkamer zijn ook beschikbaar als locatie voor privégelegenheden. Ze voorzien events van ontbijt, lunch, borrel, diner, buffet en full servicecatering is mogelijk.

Brasserie Thijm
Kasteeldreef 2, Schilde
www.thijm.be
+32 478558170

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings