Marco_Metalura _header

Even voorstellen: Marco Gerritsen

24 november 2023
Leestijd: 2 min.

Marco Gerritsen werkt ruim zeven jaar bij Metalura. In de assemblageruimte bereidt hij voor de monteurs alles van top tot teen voor, zodat zij op locatie bij de klant alle onderdelen bij elkaar hebben om een Metaluraproject, zoals een tuinkamer, volledig op te kunnen bouwen.

 

Tijdens de assemblage van het ‘dakvlak gereedmaken van een tuinkamer’ bijvoorbeeld, verwerkt hij alle rubbers die in de profielen komen, waarop het glas komt te liggen. Dan plaatst hij de blokjes die het glas op zijn plek houden en hij brengt ook de bedrading voor de verlichting aan. Hij bereidt de elektra helemaal voor, zodat de monteurs op locatie dit alleen nog maar hoeven aan te sluiten. De producten die van zijn hand komen zijn helemaal gereed voor montage. De monteurs hoeven niet meer om te kijken naar losse rubbers of andere dingen. “We pakken bijvoorbeeld ook een koffer waar alle bevestigingsmiddelen in komen te zitten. Dan hoeven de monteurs die niet zelf bij elkaar te zoeken. Per item wordt er echt netjes voor ze gezorgd. De monteurs krijgen als het ware een compleet bouwpakket aangeleverd, dat ze alleen nog maar in elkaar hoeven te zetten.”

Het is een heel breed proces

Marco_Metalura_vk

Marco is door zijn functie bij het hele proces betrokken; van het ontwerp dat van de tekentafel afkomt tot de montage bij de mensen thuis. “Het is een heel breed proces. En als het nodig is, dan ga ik ook nog met de jongens mee en help ik met monteren.”

Af en toe meegaan met de monteurs houdt Marco scherp. “Dan zie ik ook weer nieuwe dingen.” Marco heeft veel contact met collega’s en ook met de projectadviseurs. “Ik weet van tevoren vaak al wat ik op de productieafdeling kan verwachten en welke projecten er gaan komen. We zijn nauw met elkaar betrokken.” Wat hem bij Metalura echt aanspreekt is de saamhorigheid. “Dat vind ik een hele belangrijke factor. Dat je ook echt alles tegen elkaar kan zeggen, zonder verwijten of aanvallen. Ik denk dat dat echt de kracht is. ”

Fabriek
Glas-fabriek Metalura
inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings