Glazen schuifwand Metalura
Glazen schuifwand Metalura
Glazen schuifwand op maat
Glazen schuifwand op maat Metalura
Glazen schuifwanden overkapping
Glazen schuifwanden overkapping Metalura

Glazen schuifwand veranda plaatsen

Vraag gratis inspiratieboek aan

 

VOORDELEN

Glazen schuifwand aan een veranda plaatsen

Een glazen schuifwand aan uw veranda plaatsen is een uitstekende optie als u op zoek bent naar manieren om uw veranda meer comfortabel te maken. Ze bieden niet alleen bescherming tegen wind en regen, maar ook een panoramisch uitzicht op uw tuin. Metalura vertelt u graag alles wat u moet weten over glazen schuifwanden plaatsen aan uw veranda.

Afspraak maken

Serre light glas, geïsoleerd glas

Wilt u een duurzame oplossing in glas? Serre light glas van Metalura bestaat uit glazen panelen van geïsoleerd HR++ glas. Serre light glas is beschikbaar als glazen wandsysteem onder uw overkapping of in uw tuinkamer. Geïsoleerd glas is een waardevolle investering, omdat het bijdraagt aan uw comfort, de energie-efficiëntie, esthetiek en het gebruik van uw tuinkamer.

Extra breed railspoor

Met het extra brede railspoor is het mogelijk om tot wel 7 glaspanelen van 1 meter aan één kant gesloten te parkeren. Dit zorgt voor een maximale buitenbeleving en doorloopruimte.

Extra grote glaspanelen

Tot wel 280 cm hoog en 100 cm breed. Dit resulteert in minder overlap van de panelen, waardoor Metalura glazen schuifwanden minder gevoelig zijn voor vuil en viezigheid.

Altijd 100% maatwerk

Doordat Metalura altijd maatwerk levert, sluiten de glasprofielen perfect aan, zonder overlap. Dit geeft een extra fraai effect en voorkomt dat het glas vies wordt.

Meenemers standaard

Metalura glazen schuifwanden zijn standaard voorzien van meenemers, waardoor alle glaspanelen in één beweging soepel sluiten of openen.

Speciale onderrail

Net zoals bij de draai-/vouwsystemen is de onderrail voorzien van een innoverend afwateringssysteem. Eventuele condens aan de binnenzijde en regen aan de buitenzijde wordt zo op een slimme wijze afgevoerd, zonder dat u er op de vloer last van hebt.

Glazen schuifwand veranda plaatsen

Met een glazen schuifwand aan uw veranda plaatsen zorgt u voor afscherming

Indien u glazen schuifwanden in uw tuin door ons wilt laten plaatsen, wordt u voorzien van wanden van gehard glas die op rails worden gemonteerd, zodat ze gemakkelijk open en dicht kunnen schuiven. Ze worden vaak gebruikt als afscherming voor een balkon, terras, of veranda. U kunt uw veranda volledig afsluiten, maar ook de wanden geheel of gedeeltijk open schuiven. Glazen schuifwanden aan uw veranda bieden een naadloze overgang tussen binnen en buiten, terwijl ze ook bescherming bieden tegen weersinvloeden.

Glazen schuifwand veranda plaatsen in tuin
Glazen schuifwand aan veranda plaatsen

Voordelen van glazen schuifwanden

Er zijn verschillende voordelen aan het laten plaatsen van een glazen schuifwand op uw veranda:

 • Bescherming tegen weer: glazen schuifwanden houden wind, regen en sneeuw buiten uw veranda. Zo kunt u ook in minder gunstige weersomstandigheden van uw veranda genieten.
 • Geluidsisolatie: glazen schuifwanden bieden ook geluidsisolatie. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u in de buurt van een drukke straat woont.
 • Verhoging van de waarde van uw huis: een veranda met glazen schuifwanden kan de waarde van uw huis verhogen, omdat het een extra kamer (de zogeheten tuinkamer) is waar u van kunt genieten.
 • Panoramisch uitzicht: glazen schuifwanden bieden een prachtig uitzicht op uw tuin, zonder dat u last heeft van storende obstakels.

Neem contact op

7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design

Installatie van glazen schuifwanden

Het installeren van glazen schuifwanden is een klus die het best overgelaten kan worden aan onze professionals. Zij hebben de kennis en expertise om de wanden veilig en correct te monteren. Daarbij bent u bij ons verzekerd van glazen schuifwanden op maat, perfect passend in uw veranda.

Glazen schuifwand veranda plaatsen tuinkamer
Glazen schuifwand veranda plaatsen tuin

Bespreek uw mensen met onze professionals

Al met al is het plaatsen van een glazen schuifwand een uitstekende optie om uw veranda comfortabeler en veelzijdiger te maken. Deze wanden bieden bescherming tegen weersinvloeden, verbeteren de geluidsisolatie en verhogen de waarde van uw huis. Met verschillende soorten schuifwanden om uit te kiezen, kunt u de stijl kiezen die het beste bij uw woning past. Ontdek de mogelijkheden op dit vlak in ons inspiratieboek en deel uw wensen met ons!

Doe inspiratie op

werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale Glazen schuifwand veranda plaatsen

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw Glazen schuifwand veranda plaatsen aan de slag gaan.

VEELGESTELDE VRAGEN

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over het plaatsen van een glazen schuifwand aan uw veranda en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een glazen schuifwand van Metalura?

Een glazen schuifwand (of ook wel een glazen schuifdeur) van Metalura is uniek en maakt uw buitenruimte compleet. De perfect sluitende glazen schuifwanden vindt u bij ons. De schuifwanden zijn zowel als transparante glazen schuifwand als in een glazen schuifwand steellook beschikbaar. De schuifwanden met glas zijn op maat te laten maken, zodat u deze ook kunt plaatsen in uw bestaande overkapping.

Wat zijn de voordelen van glazen schuifwanden?

Glazen schuifwanden zijn de ideale oplossing voor situaties op plekken waar een constructie met glazen draai- en vouwsystemen niet mogelijk is. Bij Metalura zijn de rails voor de glazen schuifwanden beschikbaar in een vijfspoor of zelfs een zevenspoor voor de grotere overkappingen of buitenverblijven. Hiermee behoudt u een vrij gevoel met een volledig uitzicht op de omgeving. Het glas is 100% transparant en 10 mm dik, met een solide schuifsysteem voor een soepele geleiding. De glazen schuifwanden zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie, want bij Metalura heeft u altijd een glazen schuifwand op maat.

Waarom kies ik voor glazen schuifwanden van Metalura?

Een glazen schuifwand van Metalura wordt altijd op maat gemaakt en is daardoor toepasbaar in iedere situatie. Het glas bestaat uit gehard veiligheidsglas, is 100% transparant en beschikbaar in 8, 10 of 12 mm. Daarnaast zijn de wanden beschikbaar in onderstaande breedtematen:

- Glazen schuifwand 4 meter

- Glazen schuifwand 5 meter

- Glazen schuifwand 6 meter

- Glazen schuifwand 7 meter

- Glazen schuifwand 8 meter 

Dankzij het slimme systeem kunt u het glazen wandsysteem openvouwen in één minuut en dankzij de verzonken onderrail heeft u bij het openschuiven geen hinder van een opstaande rail. Metalura heeft daarnaast ook een glazen schuifwand die beschikbaar is in een vijf- of zevenspoor voor een grote overspanning.

Hoe onderhoud ik mijn glazen schuifwanden van Metalura?

Een glazen schuifwand van Metalura is een duurzaam product en behoeft weinig onderhoud. De glaspanelen kunt u zelf wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel of door een glazenwasser laten wassen. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw glazen schuifwanden te controleren.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Metalura komt altijd bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en in te meten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Daarna maken we een 3D ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig en heeft u een goed beeld van hoe uw glazen schuifwanden eruit komen te zien. Ook voor vrijblijvend advies komen we, als u dat wenst bij u thuis, om de mogelijkheden te bespreken.

Heb ik een vergunning nodig om glazen schuifwanden te plaatsen?

Voor de glazen schuifwanden heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Wat kost een glazen schuifwand van Metalura?

Om een glazen schuifwand volledig naar wens te realiseren, worden alle schuifwanden op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie van een glazen schuifwand vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

Kan ik de glazen schuifwanden zelf monteren?

De glazen schuifwand montage wordt door onze ervaren montagemeesters voor u uitgevoerd. Zo weet u zeker dat uw beglazing goed is geplaatst en tot windkracht 12 bescherming biedt. Onze projectadviseur vertelt u hier graag meer over.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Metalura-Isolatieglas-juli-04
 • Tuinkamers
 • Glazen wandsystemen

Isolatieglas HR++; waar innovatie en luxe samen komen

Leestijd: 2 min.
05 juli 2024
Glazen-draai-vouwsysteem-Hybride-Metalura
 • Tuinkamers
 • Terrasoverkapping
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Hybride: combineer het beste van twee werelden

Leestijd: 2 min.
22 april 2024
Metalura-Glazenschuifwand-Weids01
 • Glazen wandsystemen
 • Steel-ART

Een weids panorama met de glazen schuifwanden van Metalura

Leestijd: 2 min.
03 januari 2024
Privacy Settings