header-polderzicht-metalura.798

‘Dat hadden we gewoon echt eerder moeten doen’

30 mei 2023
Leestijd: 2 min.

Op bezoek bij Restaurant Polderzicht in Barendrecht

Restaurant Polderzicht is gevestigd midden in de polder van Barendrecht. Het sfeervolle restaurant heeft een ruime serre en bezoekers kijken er vrij uit over de weidse omgeving. Op het gezellige terras zitten gasten onder de pergola’s met mooie lente- en zomerbloeiers aangenaam beschut.

Voor wie aankomt, zijn de grote raampartijen van de serre het eerste dat opvalt. Polderzicht heeft veertig transparante panelen met een draai-/vouwsysteem van Metalura.

Saskia en Malissa kochten het restaurant op 2 maart 2020, net voordat de coronaperiode aanbrak. Het restaurant was toen nog relatief nieuw, het bestond pas drie jaar.

Tijdens de eerste lockdown besloten Saskia en Malissa om het restaurant aan twee zijden uit te bouwen met een grote houten overkapping. Dit bood de bezoekers de mogelijkheid om beschut buiten te zitten en nog meer van de omgeving te genieten. Tijdens de tweede lockdown hebben ze het terras aan de andere zijde aangelegd.

“We hadden veel plezier van de serre, maar als het regende of waaide, konden we eigenlijk van de ruimte geen gebruik maken. Een verkoopadviseur van Metalura kwam af en toe met zijn vrouw bij ons koffie drinken. Hij adviseerde ons om de ruimte dicht te maken met glazen wanden, maar na de coronaperiode moesten we eerst weer geld verdienen.” In die periode hadden we gasheaters onder de overkapping gezet om zo warmte te kunnen bieden. “Maar met de huidige gasprijzen, was dat ook geen duurzame oplossing.”

Het glazen wandsysteem werkt heel prettig, de panelen kunnen alle kanten op worden geschoven

polderzicht-metalura-726x690_03

Binnen in het restaurant hadden Saskia en Malissa plaats voor veertig personen. Toen ze ook ’s avonds diner gingen aanbieden, wilden ze gebruik kunnen maken van meer ruimte. “Vanaf dat moment moesten we de serre wel uitbreiden. In oktober 2022 is de beglazing van Metalura geplaatst. Nu hebben we daar ook plek voor veertig personen. De serre wordt verwarmd én gekoeld met airconditioning. Het is er heel aangenaam en als het écht warm is, kunnen we de glazen wanden allemaal of gedeeltelijk openzetten. Soms vragen bezoekers ook of de ramen een stukje open kunnen.”

Het glazen wandsysteem werkt heel prettig, de panelen kunnen alle kanten op worden geschoven legt Saskia uit. “We zijn eerst bij Metalura in de showroom gaan kijken. Ik vond dit draai-/vouwsysteem gewoon het mooiste.” Saskia en Malissa hebben tijdens hun orientatieproces meerdere aanbieders bezocht, maar kwamen toch uit bij Metalura. “We werken allemaal hard voor ons geld. Dan wil je graag goed contact en een prettige service. Toen we ons oriënteerden was het contact met andere bedrijven echt minder. Bij Metalura verliep dat soepel en dat is nog steeds hetzelfde. Als er iets is, stuur ik de verkoopadviseur een appje en dan is het zo opgelost. Goed contact vind ik gewoon heel belangrijk. Je bent als bedrijf toch afhankelijk van je inkomsten. Dan verwacht je ook dat er meteen iemand komt als er problemen zijn, je moet wel door kunnen draaien met je bedrijf.”

polderzicht-metalura-726x690-03-1
polderzicht-metalura-726x690-04-1
polderzicht-metalura-726x690-1

Nadat Saskia voor het glazen draai-/vouwsysteem van Metalura had gekozen en de offerte had goedgekeurd, werd er nog een keer goed ingemeten en daarna ging het eigenlijk heel erg snel. Er zijn aan beide einden van de overkapping vijf volledige glaspanelen geplaatst. Aan de voorzijde zijn er veertien glaspanelen op de balustrade en aan de zijkant zestien panelen gemonteerd. “Op maandag zemen we altijd de ramen, dan beginnen we de week schoon. Dat is iets waar je even op moet letten, maar het is zo gebeurd. Naar mate het warmer wordt, zetten we ze vaker open en moeten we ze meer wassen, maar dat is zo gebeurd.” Saskia en haar medewerkers gebruiken hiervoor een sopje en een elektrische Kärcher wisser, die zorgt voor een streeploos resultaat.

De serre is echt een aanwinst. Saskia heeft veel vraag naar bruiloften in de serre. “Vaak vindt de ceremonie binnen plaats en is de receptie in de serre. De gasten hebben dan hun eigen ruimte en in het restaurant binnen kunnen andere gasten komen dineren. Dat is heel gezellig.”

Saskia is erg blij dat ze de houten overkapping hebben uitgebreid met glazen schuifwanden. “Dat hadden we gewoon echt eerder moeten doen.” 

Horecaproject Polderzicht in Barendrecht:

  • Transparant draai-/vouwsysteem
  • 40 losse glazen panelen; waarvan 10 staande panelen en 30 panelen voor op de balustrade
polderzicht-metalura-726x690
metalura-klantverhalen-polderzicht-386x367
inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings