Harry_Metalura

Even voorstellen: Harry van Vugt

22 november 2023
Leestijd: 2 min.

Harry van Vugt werkt sinds 1 juni 2023 als Technisch Directeur bij Metalura. Hij richt zich op de technische (door)ontwikkeling van de producten, de serviceafdeling en de productie- en montagefaciliteiten bij Metalura. Daarnaast richt hij zich op het vormgeven van de R&D afdeling. “Een goede R&D afdeling is dé manier om Metalura nog meer te onderscheiden van andere bedrijven. Door unieke producten te ontwikkelen en bestaande producten nog beter aan te laten sluiten op wensen van onze klanten, zullen we verder voorop gaan lopen.”

 

 

Techniek
Harry heeft altijd een interesse voor techniek gehad. Hij studeerde hts-werktuigbouwkunde en startte daarna als project en sales engineer bij Trelleborg Ridderkerk. Daar werkte hij ruim drie jaar mee aan het klantspecifiek ontwerpen en produceren van rubberproducten. “Daarna ontdekte ik dat ik het bedrijfskundige aspect eigenlijk steeds leuker begon te vinden: een bedrijf verder helpen uit te bouwen.” Aan de Erasmus Universiteit deed hij een Master Bedrijfskunde en wisselde hij van baan. Hij ging werken als General Manager bij een bedrijf in hijs- en hefgereedschappen voor intern vloervrij transport. Daar bleef hij ruim vijftien jaar. “Ik heb daar alle aspecten meegemaakt; van de 200%- groei van de firma tot forse uitbreiding van het productenpakket. Van inkoop in China, Duitsland, Italië en Turkije tot het geven van technisch advies aan de klant. Vooral dat laatste aspect spreek mij heel erg aan bij Metalura. Door maatwerk te bieden is er altijd een link tussen techniek en advisering van de klant.”

Door maatwerk te bieden is er altijd een link tussen techniek en advisering van de klant

Harry_van_Vught

Klantwensen
Dit triggerde Harry om voor Metalura te gaan werken. “Het bedrijf maakt de producten zelf. Bij mijn vorige werkgever hielden we ons bezig met inkoop en verkoop. Specifieke klantwensen bespraken we met de fabrikant en dan keken we naar de mogelijke toepassingen. Bij Metalura doen we dat anders. Wij ontwikkelen, ontwerpen en maken onze producten allemaal zelf met bijvoorbeeld prachtige frees- en cnc-machines.”

 

 

Kennis gebruiken
Bij Metalura is veel kennis in huis. “We hebben een mooie productiefaciliteit, waar we meer mee kunnen dan we nu doen. Ook willen we nog meer gebruik maken van de kennis van onze toeleveranciers, zoals bijvoorbeeld onze glasleveranciers.” Zijn aandacht gaat ook uit naar het bezoeken van internationale beurzen om op de hoogte te blijven en te zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van design, interieurs en trendsetting.

 

Metalura_Tuinkamer-Deluxe
Metalura_TuinKamer-Deluxe

Altijd in beweging
Harry houdt van bouwen. Niet alleen tijdens zijn werk, maar ook thuis. Zijn huis heeft hij de afgelopen vijf jaar volledig verbouwd. “Dat vind ik ontzettend leuk om te doen. Het is heerlijk om gewoon met mijn handen bezig te zijn en om zelf alles uit te zoeken.” Hij gaat ook graag met zijn vrouw en vier kinderen op pad om nieuwe plekken te ontdekken, zowel in Nederland als in het buitenland. In de bergen neemt hij graag zijn mountainbike mee en fietst hij samen met zijn zoon van tien.

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings