Tuintrends-april-1

Tuintrends

04 april 2022
Leestijd: 2 min.

De afgelopen tijd zijn we ons meer dan ooit gaan realiseren dat een fijn huis zó belangrijk is. Maar soms komen de muren op ons af en hebben we even licht en ruimte nodig. Of dit nu in de vorm van een tuin, balkon of dakterras is; alle buitenruimte is heerlijk! Een privédomein zo maken, dat we ons helemaal relaxt voelen, dat is de trend van dit jaar.

Kleuren
Denken we aan een vakantieparadijs, dan denken we aan groen. Heggen, siergrassen, bloemen en planten, het liefst zo groen mogelijk. Ook tuinmeubelen komen we in verschillende groentinten tegen. Denk aan saliegroen en de subtiel groenbruine tint. Deze kleuren gecombineerd met grijs, beige en bruin vormen hét kleurenpallet van 2022. Geen heftige en schreeuwende kleuren dus,

Nu thuis nóg meer thuis is dan anders, hebben we steeds meer de behoefte om binnen met buiten te verbinden.

vuurtafelm-1

Eetbare tuin
De trend van de eetbare tuin zet zich door in 2022. Daarbij combineren we eetbare planten en groenten met bloeiende beplantingen. Wat is er meer ontspannend dan de heerlijke geur van verse kruiden in de tuin en overweldigd worden met een bonte bloemenpracht? Met eerlijke groenten uit eigen tuin toveren we heerlijk verse maaltijden op tafel, die voldoening geven en waar we dubbel zo hard van kunnen genieten. Een eetbare tuin zorgt bovendien voor meer biodiversiteit in en rondom de tuin.

Natuur
De laatste jaren is het steeds belangrijker geworden om één te blijven met de natuur. We zien dit terug in het Nederlandse buitenleven door de inzet van materialen die vervaardigd zijn uit natuurlijke grondstoffen. Groen zien we niet alleen terug als kleur maar we gaan het ook echt dóen in 2022. Plastic is gerecycled en hout is hergebruikt en/of duurzaam. Zo wordt teak van oude boten en huizen opnieuw ingezet. Ook roestvrij aluminium zien we terug, het fi jne hiervan is; het gaat niet stuk! Dit kan altijd blijven staan en houdt zijn kracht.

 

eetbare-tuin
tuinmeubeltrends-2022

Materialen
Het materiaal ‘rope’ in meubels is ook ideaal voor het creëren van een vakantiegevoel. Deze touwsoort geeft nét dat luxueuze randje aan de tuin en is speciaal ontwikkeld voor buiten. Zowel in een moderne als Bohemian tuin komen deze meubels goed tot hun recht.

Nu thuis nóg meer thuis is dan anders, hebben we steeds meer de behoefte om binnen met buiten te verbinden. Dit kan natuurlijk met doorlopende tegels of geen drempels, maar ook met een overkapping of tuinkamer. Zo kunnnen we ook met minder mooi weer genieten van de botanische tuin. Vuurkorf, buitenkachel en een lekkere loungebank in de hoek. Maak het knus en kleed de ruimte aan met zachte plaids en gezellige lampjes. Ook leuk: een tafelhaard. Zo kunnen we zelfs tot in de late en frisse uurtjes heerlijk natafelen zónder dat de rillingen over onze rug lopen.

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings