Harderwijkbalkonbeglazing02

Balkonbeglazing in Harderwijk

06 april 2022
Leestijd: 2 min.

In een nieuw appartementencomplex in Harderwijk plaatste Metalura balkonbeglazing met als resultaat een heerlijke, ruime balkonkamer. Voordat de beglazing kon worden geplaatst, moest er veel water door de zee vloeien vertelt Pieter Luijer, maar hij hield vol en kreeg het voor elkaar.

“Wij hebben onze woning eind 2017 gekocht en zijn in februari 2018, al ver voor de oplevering, bij Metalura op bezoek geweest. Voor ons stond vanaf dag één vast dat wij balkonbeglazing wensten.” Het bleek dat de bewoners van het appartementencomplex echter veel moeite hadden met het idee dat er met balkonbeglazing behoorlijk wat gewicht aan de balkons zou komen te hangen. “Via de VvE werd besloten om alleen de staande balkonbeglazing toe te staan”, vervolgt Pieter. “Metalura kon dat toen nog niet leveren, die hadden alleen balkonbeglazingsysteem in een hangend systeem.”

Wij zijn zeer tevreden over de gang van zaken en de geleverde kwaliteit.

Harderwijkbalkonbeglazing

“Als (ex-)bestuurder en lid van de commissie balkonbeglazing (VvE) heb ik toen in eerste instantie gezocht naar alternatieve mogelijkheden.” In de loop van 2018 is er ook gekeken naar de mogelijkheden en de maximale belasting van de balkons. “Jammer was dat zowel de architect, de projectorganisatie, de aannemer als het ingeschakelde ingenieursbureau in eerste instantie niet aan balkonbeglazing hadden gedacht. Het heeft veel tijd en geld gekost de mogelijkheid alsnog aan de bewoners te kunnen aanbieden. Pas in 2020, een jaar na de oplevering in juni 2019, zijn we concreet met een potentiële leverancier aan de slag gegaan. Deze bleek echter, evenals de eerdere kandidaten, niet te kunnen voldoen aan onze veiligheids- en garantie-eisen, waardoor we weer opnieuw moesten beginnen. Gelukkig bleek Metalura ondertussen wel staande balkonbeglazing te kunnen leveren en zijn we daarmee verdergegaan. Voor ons eigen balkon was nog een aanvullende constructie benodigd, die Metalura volledig heeft kunnen verzorgen.”

“Sinds oktober 2021 zijn wij de gelukkige bezitters van een staande draai-/vouwbeglazing op ons balkon en kunnen wij alle spullen daar - ook tijdens storm en regen - rustig laten staan. Wij zijn zeer tevreden over de gang van zaken en de geleverde kwaliteit. Het enige minpuntje tot nu toe is dat de zon het in de afgelopen periode heeft laten afweten.”

Harderwijkbalkonbeglazing03
Harderwijkbalkonbeglazing02
inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings