Groen balkon metalura

Hoe houdt u het op uw balkon of in uw tuinkamer koel?

07 juli 2022
Leestijd: 2 min.

De temperaturen gaan snel weer oplopen. Dan is het fijn als u verkoeling in en om het huis kunt vinden.

We geven u een vijftal tips hoe u het op uw balkon of in uw tuinkamer koel kunt houden, nu ze zelfs een tropische zomer aankondigen.

Groen, veel groen. Met veel beplanting op uw balkon, in de tuinkamer of tuin houdt u het lekker koel.

Groene planten metalura

1: Zonwering of schaduwdoek
Om de brandende zon uit uw appartement of woning te houden, bieden zonwering als screens of onderdak zonwering direct een verlaging van de temperatuur. Op uw balkon kunt u schaduwdoek plaatsen. Schaduwdoek is een zomerse oplossing die makkelijk te plaatsen is en bij slecht weer ook weer eenvoudig weg te halen. Ook bestaan er speciale parasols die u aan uw balkon kunt vastmaken voor een veilige oplossing.


2: Een ventilator
Een ventilator is niet alleen verkoelend, het apparaat houdt ook de vliegen en muggen meteen weg van je terras of balkon. Ze zijn ook beschikbaar met een vernevelaar. Naast een fris briesje, is er ook nog een nevel die verkoeling biedt.

3: Een koelmat
Voor huisdieren biedt een koelmat verkoeling. Zij kunnen hun warmte moeilijker kwijt. Een koelmat is ongeveer 10-15 graden koeler dan de omgevingstemperatuur, betaalbaar en voor de verkoeling van uw eigen voeten vaak ook erg fijn.

Kruiden
groen-balkon-metalura-1

4: Groen, veel groen.
Met veel beplanting op uw balkon, tuinkamer of in de tuin houdt u het lekker koel. Verticaal tuinieren staat natuurlijk ook heel decoratief. Planten bieden een natuurlijke airconditioning op het balkon. Hangende en klimmende planten zorgen ervoor dat de muur niet te heet wordt; daardoor verlaagt ook de temperatuur binnenshuis. Bomen zorgen in de tuin voor een natuurlijke schaduw en verkoeling. En dakgroen – zoals een sedumdak – kan de temperatuur in huis met 3 tot 4 graden Celsius verlagen.

5: Gras of kunstgras
Een groen oppervlak op het balkon of in de tuin absorbeert minder warmte dan een verhard of betonnen oppervlak. Op uw balkon kunt u dan voor kunstgras kiezen.

 

Meer weten?
Wilt u meer inspiratie? Bezoek ons Experience Center in Alblasserdam. We adviseren u graag.

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings