Johan Slingerland

Even voorstellen: Johan Slingerland

24 november 2023
Leestijd: 2 min.

Johan Slingerland werkt negen jaar bij Metalura. “Ik begon als monteur, dat heb ik vier jaar gedaan ongeveer.” Daarna is hij bij Metalura intern aan de slag gegaan. Hij is nu medeverantwoordelijk voor de montage, de productie en service. “Eigenlijk zorg ik ervoor dat iedereen zijn werk kan doen.” Ook helpt hij Cynthia op de serviceafdeling. “Bij klachten of bij dingen die niet helemaal lukken zoals die intern bedacht zijn, zoek ik naar een oplossing.” Johan noemt zich gekscherend ook wel fulltime brandweerman. “Ik hoor eigenlijk op kantoor te zitten bij Cynthia en Fatma, maar daar ben ik niet vaak. Vanmorgen heb ik een klant bezocht, die vond dat de montage niet goed genoeg was uitgevoerd.” Johan heeft dit op locatie onderzocht en is met de klant in gesprek gegaan om tot een oplossing te komen. “Dat we voor de klant werken, staat bij mij hoog in het vaandel. Als de klant tevreden is, zijn wij dat vaak ook. In het geval van deze klant, zal er een gedeelte van de montage opnieuw gedaan worden. Dan bespreek ik dat met Cynthia vanwege de planning. Of ik kijk zelf even, maar meestal stemmen we dit samen af.” Voor negentig procent werkt Johan samen met Cynthia om alles in goede banen te leiden. Beiden zijn zeer goed op elkaar ingespeeld.

Tevreden klanten staan bij Johan centraal. “Wat we belangrijk vinden als monteurs, is dat als we ‘s morgens aankomen bij de klant en in de middag weer weggaan, het net zo schoon of nog schoner moet zijn, dan hoe we het aantroffen.” De monteurs nemen ook even de tijd om uit te leggen wat ze gaan doen en hoe de dag er voor de bewoners uit gaat zien, zodra ze beginnen. “De klanten vinden het echt een beleving om meegenomen te worden in het proces. Daar nemen we echt even de tijd voor.”

Bij dingen die niet helemaal lukken, zoek ik naar een oplossing

Metalura_JohanSlingerland

Johan vindt met name de diversiteit van zijn baan erg leuk. “Ik weet ’s morgens niet wat ik die dag ga doen. Ik bedoel, ik weet wel wat ik eigenlijk moet doen, maar niet wat ik écht ga doen. Dat is altijd een verrassing.” Zijn er zieken in de montageploeg, dan gaat Johan bijvoorbeeld mee monteren.

 

Toen hij bij Metalura intern ging werken, heeft hij zich voorgenomen om de persoon te worden die hij zelf mistte toen hij nog monteur was. Vanuit deze gedachte heeft Johan eigenlijk zijn baan vormgegeven. Hij vindt zijn baan zoals deze nu is, het allerleukste om te doen.

Metalura_Deluxe01
Metalura_Deluxe02
inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings