Tuinkamer met glazen schuifwanden
glazen wandsystemen - Metalura
glazen wand tuin
schuifwand voor buiten - Metalura
terrasbeglazing

glazen schuifwand overkapping

Vraag gratis inspiratieboek aan

Daarom kiest u voor een glazen schuifwand voor uw overkapping

Voordelen

Metalura is de specialist in het realiseren van een glazen schuifwand voor uw overkapping. U bent bij ons verzekerd van de hoogste kwaliteit en de meest zorgvuldige afwerking tot in het kleinste detail. Een glazen schuifwanden is ideaal om uw overkapping te veranderen in een tuinkamer, waardoor u 365 dagen per jaar van het buitenleven kunt genieten. Extra veilig, door het 10 mm dik, gehard veiligheidsglas en geschikt voor elk type overkapping, zowel hout als aluminium.

Afspraak maken

Serre light glas

Wilt u een duurzame oplossing in glas? Serre light glas van Metalura bestaat uit glazen panelen van geïsoleerd HR++ glas. Serre light glas is beschikbaar als glazen wandsysteem onder uw overkapping of in uw tuinkamer. Geïsoleerd glas is een waardevolle investering, omdat het bijdraagt aan uw comfort, de energie-efficiëntie, esthetiek en het gebruik van uw tuinkamer.

Extra breed railspoor

Met het extra brede railspoor is het mogelijk om tot wel 7 glaspanelen van 1 meter aan één kant gesloten te parkeren. Dit zorgt voor een maximale buitenbeleving en doorloopruimte.

Extra grote glaspanelen

Tot wel 280 cm hoog en 100 cm breed. Dit resulteert in minder overlap van de panelen, waardoor Metalura glazen schuifwanden minder gevoelig zijn voor vuil en viezigheid.

Altijd 100% maatwerk

Doordat Metalura altijd maatwerk levert, sluiten de glasprofielen perfect aan, zonder overlap. Dit geeft een extra fraai effect en voorkomt dat het glas vies wordt.

Meenemers standaard

Metalura glazen schuifwanden zijn standaard voorzien van meenemers, waardoor alle glaspanelen in één beweging soepel sluiten of openen.

Speciale onderrail

Net zoals bij de draai-/vouwsystemen is de onderrail voorzien van een innoverend afwateringssysteem. Eventuele condens aan de binnenzijde en regen aan de buitenzijde wordt zo op een slimme wijze afgevoerd, zonder dat u er op de vloer last van hebt.

glazen wandsysytemen

Glazen schuifwand voor overkapping

glazen-schuifwand-usp-vrij-uitzicht-metalura

Verzonken onderrail

Optioneel kan de onderrail in de ondervloer verzonken worden, zodat iedereen makkelijk in en uit kan stappen, zonder kans op struikelen. Ook ideaal voor rolstoelen en mindervaliden.

glazen-schuifwand-duurzaam-metalura-02

Handgrepen

Worden niet verlijmd, maar door het glas heen geboord. Voorkomt loslaten zoals met gelijmde oplossingen.

glazen-schuifwand-usp-constructie-metalura

Onderrail in kleur

Naar wens kan de onderrail in elke RAL-kleur geleverd worden. Bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de vloer, zodat er een fraai geheel ontstaat.

glazen schuifwand aluminium overkapping

Glazen schuifwand voor overkapping van Metalura

Met name bij een bestaande overkapping is een glazen schuifwand van Metalura een ideale oplossing. De glazen schuifwand is eenvoudig verplaatsbaar over een enkele, verzonken rail. Zo behoudt u de doorgang en het uitzicht op uw tuin of de omgeving altijd vrij. Dankzij een overkapping aan huis met glazen schuifwand kunt u nog langer van het buitenleven genieten en bent u beschut tegen de verschillende weersinvloeden.

Meer informatie

Glazen schuifwand voor overkapping

Kies uw glazen schuifwand

Kies uit een van onze glazen schuifwanden hierboven
glazen-wandsysteem-glazen-schuifwand-metalura

Glazen schuifwand

Een luxe ruimte met veel glas en licht. Een klasse apart.

Bekijk dit systeem
Glazen-draaivouwwanden-Metalura-tabs

Glazen draai-/
vouwsysteem

Een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten.

Bekijk dit systeem
00-no_image

Gesegmenteerd glas

Niet meer gebonden aan rechte wanden.

Bekijk dit systeem
00-no_image

Isolatieglas

Met HR++ isolatieglas extra lang genieten van het buitenleven.

Bekijk dit systeem
Steel-art-draaivouwwanden-Metalura-tabs

Steel-ART draai-/
vouwsysteem

Een compact en robuust design voor een open effect.

Bekijk dit systeem
glazen-wandsysteem-steel-art-schuifwand-metalura

Steel-ART schuifwand

Een revolutionair en ruimtelijk design.

Bekijk dit systeem

Glazen draai-/vouwsysteem

De glazen wanden met het draai-/vouwsysteem bieden u flexibiliteit in de indeling van uw panelen. Deze glazen schuifwand in overkapping bestaat uit perfect sluitende glazen panelen die volledig wegklapbaar in één hoek te plaatsen zijn. Dankzij de enkele, verzonken rail heeft u altijd onbeperkte doorgang.

Meer informatie

glazen schuifdeur overkapping
werkwijze glazen terrasscherm

Werkwijze

In 7 stappen naar uw
ideale glazen schuifwand overkapping

Om uw wensen te kunnen realiseren hebben we onze werkwijze opgedeeld in 7 verschillende stappen. Ontdek hoe wij voor u en met uw glazen schuifwand overkapping aan de slag gaan.

Steel-ART

Een glazen schuifwand steellook is een stijlvol alternatief voor een stalen deur. Steellook verwijst naar de industriële designperiode tijdens de jaren 20 en 30. De glazen schuifwanden van Metalura in een steellook design kennen daardoor een groot bedieningsgemak waardoor het glazen schuifwandsysteem gemakkelijk en snel is te openen. Met de Steel-ART slimme beglazing van Metalura geniet u 365 dagen per jaar van uw stijlvolle overkapping. Steel-ART slimme beglazing wordt als maatwerk geleverd, een garantie op een naadloze integratie in uw huidige overkapping. Steel-ART slimme beglazing is leverbaar als schuif- of draai-/vouwwand.

Meer informatie

Houten terrasoverkapping met glazen schuifwand

Veelgestelde vragen

Onze adviseurs
Helpen u graag

Wilt u meer weten over glazen wandsystemen en staat uw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Contact opnemen

Wat is een glazen schuifwand overkapping van Metalura?

Een glazen schuifwand overkapping (of een glaswand overkapping) van Metalura maakt uw overkapping compleet. De perfect sluitende glazen panelen zijn volledig wegklapbaar en in één hoek te plaatsen en dankzij één enkele, verzonken rail heeft u altijd onbeperkte doorgang als u voor het draai-/vouwsysteem kiest. Metalura biedt u ook glazen schuifwanden. De schuifwanden zijn zowel als glazen schuifwand transparant als in glazen schuifwand steellook beschikbaar. Glazen wandsystemen met het draai-/vouwsysteem kunt u staand of hangend laten plaatsen in uw overkapping, dit is afhankelijk van de constructie.

Wat zijn de voordelen van een glazen schuifwand overkapping?

Een glazen schuifwand voor uw overkapping is de ideale oplossing om elk seizoen van uw overkapping te genieten. Bij Metalura zijn de rails voor de glazen schuifwanden beschikbaar in een vijfspoor of zelfs een zevenspoor voor de grotere overkappingen of buitenverblijven. Hiermee behoudt u een vrij gevoel met een volledig uitzicht op de omgeving. Het glas is 100% transparant en 10 mm dik, met een solide schuifsysteem voor een soepele geleiding. De glazen schuifwanden zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie, want bij Metalura heeft u altijd een glazen schuifwand op maat.

Waarom kies ik voor een glazen schuifwand overkapping van Metalura?

Een glazen schuifwand overkapping van Metalura wordt altijd op maat gemaakt en is daardoor toepasbaar in iedere situatie. Het glas bestaat uit gehard veiligheidsglas, is 100% transparant en beschikbaar in 8, 10 of 12 mm. Daarnaast zijn de wanden beschikbaar in onderstaande breedtematen;

- Glazen schuifwand 4 meter

- Glazen schuifwand 5 meter

- Glazen schuifwand 6 meter

- Glazen schuifwand 7 meter

- Glazen schuifwand 8 meter

Dankzij het slimme systeem kunt u het glazen wandsysteem openvouwen in één minuut en dankzij de verzonken onderrail heeft u bij het openschuiven geen hinder van een opstaande rail. Metalura heeft ook een glazen schuifwand die ook beschikbaar is in een vijf- of zevenspoor voor een grote overspanning.

Hoe onderhoud ik de glazen schuifwand in mijn overkapping?

Een glazen schuifwand van Metalura is een duurzaam product en behoeft weinig onderhoud. De glaspanelen kunt u zelf wassen met een zachte borstel, die niet krast en een daarvoor geschikt wasmiddel of door een glazenwasser laten wassen. Metalura biedt u ook de keuze voor een serviceabonnement, dan komt er op afspraak periodiek een servicespecialist bij u langs om uw glazen schuifwanden te controleren.

Komt Metalura langs om de maten op te meten en voor advies?

Metalura komt altijd bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en in te meten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Daarna maken we een 3D ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig en heeft u een goed beeld van hoe de glazen schuifwanden in uw overkapping eruit komen te zien. Ook voor vrijblijvend advies komen we, als u dat wenst bij u thuis, om de mogelijkheden te bespreken.

Heb ik een vergunning nodig om glazen schuifwanden te plaatsen?

Om glazen schuifwanden in uw overkapping te plaatsen heeft u in bijna alle gevallen geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze projectadviseurs helpen u graag en kijken met u mee of u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Wat kost een glazen schuifwand in mijn overkapping van Metalura?

Om een glazen schuifwand volledig naar wens te realiseren, worden alle schuifwanden op maat geproduceerd. Voor een duidelijke prijsindicatie vragen wij u ons offerteformulier in te vullen of contact op te nemen met onze projectadviseur.

Kan ik de glazen schuifwanden zelf in mijn overkapping monteren?

De glazen schuifwand montage wordt door onze ervaren montagemeesters voor u uitgevoerd. Zo weet u zeker dat uw beglazing goed is geplaatst en tot windkracht 12 bescherming biedt. Onze projectadviseur vertelt u hier graag meer over.

afspraak maken glazen schuifwand

Samen uw wensen bespreken?
Maak afspraak in ons
Experience Center

Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden passend bij uw situatie.

Maak een afspraak

Glazen schuifwand overkapping op maat

Met de glazen schuifwanden van Metalura geniet u 365 dagen van een windvrij terras en behoudt u volledig doorzicht op uw tuin. Met glazen schuifdeuren voor ovrekapping creëert u een heerlijke buitenruimte die makkelijk bij te verwarmen is. Metalura levert uitsluitend maatwerk. Hierdoor vindt u bij ons alleen glazen schuifwanden op maat.

Meer informatie

glazen schuifwand overkapping
7 zekerheden tuin

GOED OM TE WETEN

De 7 zekerheden
van Metalura

 • 100% maatwerk
 • 10 jaar garantie
 • Montage door eigen vaklieden
 • Persoonlijke aandacht
 • Ontwerp en engineering in eigen huis
 • 100% Nederlands product
 • Duurzaam design

Klantverhaal

Restaurant de Wachter

Toprestaurant De Wachter in Alblasserdam heeft in het najaar van 2017 hun overdekte terras compleet gemaakt met de opvouwbare terrasbeglazing van Metalura. Zo kunnen hun klanten het hele jaar door genieten van het buitengevoel en natuurlijk de heerlijke gerechten die De Wachter serveert. Ervaar de toegevoegde waarde van Metalura terrasbeglazing.

Tips & nieuws

Leuke artikelen en volop inspiratie

Tuintrends-april-1
 • Inspiratie

Tuintrends

Leestijd: 2 min.
04 april 2022
Balkonbeglazing-interview-familie-Borsje-01
 • Balkonbeglazing
 • Inspiratie

Interview met familie Borsje in Capelle aan den IJssel

Leestijd: 2 min.
13 mei 2021
Oud-Beijerland-Metalura2
 • Glazen wandsystemen
 • Inspiratie

Genieten van een heerlijk buitengevoel

Leestijd: 4 min.
10 maart 2022
Privacy Settings