Home / Over ons

Over Metalura

Metalura is Nederlands fabrikant van hoogwaardige en innovatieve producten voor het betere buitenleven. Als toonaangevend marktleider in Nederland leveren wij maatwerk tuinkamers, opvouwbare balkon- en terrasbeglazing en windschermen van hoge kwaliteit rechtstreeks aan de klant. Daarbij streven we altijd naar een optimale balans tussen schoonheid, eenvoud en duurzaamheid.

Hardinxveld-Giessendam

De wortels van Metalura liggen in Hardinxveld-Giessendam, waar de oud-technisch directeur Gerit Wemmers in 1999 een staalconstructiebedrijf begon dat bijzonder mooie en speciale ontwerpen voor een vaste klantenkring maakte. In 2005 startte dit bedrijf met de ontwikkeling van een eigen productlijn waar het in 2008 de markt mee op ging, met als voornaamste product balkonbeglazing. Daarnaast voorzag het bedrijf in windschermen, terrasoverkappingen en tuinkamers. Bij de nieuwe productlijn hoorden een nieuwe naam (Metalura), met natuurlijk een nieuw logo, huisstijl en website.

Na 2008 groeide Metalura snel

In 2012, 2013, 2014, 2016 en 2017 ontving het de FD Gazellen Award, wat betekent dat Metalura zich mag scharen onder de 100 snelstgroeiende MKB-bedrijven van Nederland. Deze groei is mede behaald dankzij de reclame die de klanten van het eerste uur voor Metalura maakten (en nog steeds maken). De werkwijze van Metalura: de korte lijnen, het goede contact en de mooie producten, vallen in de smaak bij een breed publiek.

Hollandse ambacht

Metalura is een dynamisch bedrijf in de Alblasserwaard dat met zijn tijd mee gaat, maar vooral ook het Hollands ambacht hoog in het vaandel heeft. We zijn er trots op dat er in deze ‘kenniseconomie’ nog steeds ruimte is voor bedrijven ‘die dingen maken’; voor bedrijven die eigentijdse, degelijke kwaliteit leveren en kunnen groeien tegen het economisch tij in.

Naam en concept

De naam Metalura symboliseert precies wat wij willen uitstralen. Metalura is de Latijnse aanduiding voor diverse kolibriesoorten. Dit kleinste vogeltje ter wereld met zijn razendsnelle vleugelslag en kenmerkende lange snavel, komt dan ook bewust terug in ons beeldmerk.

De kolibrie

De kolibrie staat voor vrijheid, sierlijkheid en een ultiem buitenleven. Dat is precies wat we met onze producten nastreven: het realiseren van een aangename buitenomgeving waarin u zich volledig vrij voelt om te ontspannen en te genieten. Daarnaast verwijst de naam Metalura naar de materialen metaal en aluminium. En naar de allure die u terugziet in onze stijlvolle tuin- en balkonkamers, windschermen en terrasbeglazing.

‘Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen’

wordt weleens gezegd.

Metalura steunt

Wij steunen daarom diverse projecten, waardoor mensen die minder kansen hebben dan wij, door onderwijs en zorg, een betere uitgangspositie krijgen. We willen niet het beeld oproepen dat we dit doen om marketingtechnische redenen. We doen dit omdat we het belangrijk vinden. Daarom concreet wat Metalura doet: We willen mensen kansen bieden die een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Denk aan mensen met een Wajong-indicatie of anderszins. Op dit moment maakt deze groep tien procent uit van ons personeelsbestand. Het mooie is dat deze mensen zich bij Metalura thuisvoelen en zich ontwikkelen.

Verder van huis

We zijn lid van RegioOndernemers van Woord en Daad en steunen als groep bedrijven een scholingsproject in Bangladesh. Ook nemen we deel aan het programma CompanyKids van Woord en Daad. Metalura helpt in samenwerking met Woord en Daad 10 kinderen in Sierra Leone naar school. Dit doen Woord en Daad en Metalura in samenwerking met een lokale partnerorganisatie die sponsorkinderen voorbereidt op een plek in de maatschappij. Kijk voor meer informatie over dit project op de website van Woord en Daad.

We helpen u graag verder

Bel 0184 70 10 08 om een vrijblijvende afspraak bij u thuis te maken. Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en kom gratis lunchen in één van onze tuinkamers.

Heeft u vragen?

Bel 0184 70 10 08 om een vrijblijvende afspraak bij u thuis te maken. Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en kom gratis lunchen in één van onze tuinkamers.

Gratis inspiratieboek?

Ook ú kunt nu het hele jaar door genieten van uw eigen ‘buitenverblijf’. Wilt u graag meer weten? Vraag dan direct onze gratis inspiratiebrochure aan.