Zodra de eerste zonnestralen uw tuin of balkon bereiken, beginnen de kriebels om uw buitenruimte op te ruimen en klaar te maken voor het voorjaar en de zomer. Ook als de zomer al is begonnen, blijft het leuk om uw favoriete plek iedere keer weer te vernieuwen of iets toe te voegen.

 

Dit begint meestal met de grootste blikvangers: tuinmeubelen.

Zodra u tuinmeubelen intikt bij zoekmachine Google, beginnen de eindeloze zoekresultaten, bijna iedere winkel en webshop heeft wel een groot assortiment aan tuinmeubelen, maar wat is nu echt het belangrijkste bij deze aankoop? Waar kunt u het beste op letten?

Metalura tipt u graag!

 

  • Oriënteren, kijken, zoeken en proberen

Bijna vanzelfsprekend maar wel ontzettend belangrijk, omdat er zoveel keuze is, is het essentieel om eerst goed te bedenken wat u eigenlijk graag wilt en waar u naar op zoek bent.

 

Tip! Maak een moodboard (een verzameling van plaatjes van wat u mooi vindt) en ga dan op zoek naar de meubelen die bij deze stijl passen.

 

  • Gaat het passen?

Durf groots te dromen, maar soms is de ruimte niet zo groot als in onze dromen. Denk daarom van tevoren goed na wat de beschikbare ruimte is. Wanneer de ruimte wat kleiner is, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om inklapbaar meubilair aan te schaffen.

 

Tip! Meten is weten, als u de beschikbare ruimte van tevoren goed opmeet weet u ook precies wat wel en niet gaat passen.

 

  • Voor altijd of maar voor even?

Dit is natuurlijk altijd belangrijk! Bent u iemand die graag ieder jaar het interieur verwisselt of heeft u liever kwalitatieve producten die lang meegaan? Door dit van tevoren te bepalen kunt u al een groot deel van het aanbod filteren.

 

Tip! Meubelen van teakhout zijn een aanrader als de meubelen wat langer mee moeten gaan. Dit hout is bestand tegen alle weersomstandigheden.

 

  • Het doel dient het middel

Wat is het doel van de meubelen? Hebben we een grote tafel nodig waar zoveel mogelijk vrienden en familie aan kunnen zitten? Of heeft u liever 2 grote stoelen waar u lekker rustig een boek kunt lezen met een kopje koffie of een glas wijn?

 

Tip! Door een plattegrondschets te maken van wat u waar wilt, kunt u precies indelen waar allemaal ruimte voor is. Misschien kunt u wel én relaxstoelen én een tafel kwijt.

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek