Steel-ART
In gesprek met Rene van Someren R&D Manager en Albert van de Breevaart algemeen directeur over innovatie en noviteiten bij Metalura.

Hoe Steel-ART tot stand kwam.
Rene van Someren: “Steel-ART is eind 2018 ontwikkeld. Albert van de Breevaart raakte in gesprek met een van onze leveranciers over de groeiende vraag naar stalen binnendeuren geïnspireerd op de jaren 20 en 30. Zo ontstond het idee ook stalen buitendeuren te ontwikkelen op basis van profielen. Albert vroeg mij na te denken over de mogelijkheden om onze glazen panelen te ontwikkelen in een steellook design. Binnendeuren in deze stijl zijn er volop, maar voor buitenoplossingen waren deze deuren niet geschikt. Hier zagen wij mogelijkheden. In december startte ik met de eerste tekeningen, drie maanden later konden we Steel-ART in gaan zetten. Het proces ging heel snel en iedereen was vanaf de start eigenlijk heel enthousiast en zag volop kansen in het product. Inmiddels is Steel-ART echt een succesverhaal.

Uniek systeem
Albert van de Breevaart: “De reacties op Steel-ART zijn hartverwarmend. Steel-ART is echt uniek. We krijgen regelmatig te horen dat mensen jarenlang gezocht hebben naar dit type glazen schuifwanden, maar er eerder een vergelijkbaar product op de markt was. De glazen Steel-ART wanden zijn opgebouwd uit profielen en daardoor interessanter in prijs dan ambachtelijke systemen die ook in steellook design worden aangeboden. Dankzij het vouw-/draaisysteem zijn de wanden volledig weg te klappen en maken ze uiterst efficiënt gebruik van de ruimte. Het vouw-/draaisysteem is zowel staand als hangend leverbaar. Rene heeft Steel-ART in eerste instantie ontworpen met een hangend vouw-/draaisysteem.

Vanuit de verkoopadviseurs kwam de vraag om ook voor bestaande situaties een staand systeem te ontwikkelen. Niet elke bestaande overkapping is namelijk geschikt voor het hangende systeem. Dan komt er te veel gewicht aan de overkapping. Zodoende is er nu ook een staand systeem leverbaar. We blijven innoveren met onze producten.”

Stijlvolle trendsetter voor binnen en buiten
Albert van de Breevaart: “Metalura is de specialist in het creëren van beschermde buitenruimtes. Een tuinkamer bouwen we tegen de woning aan, zo wordt de tuin dichter naar de woning gebracht. Steel-ART beschikt niet over geïsoleerde profielen, maar de deuren zijn wel geluidsisolerend. Daarom is Steel-ART ook een zeer geschikte kantooroplossing. De deuren vormen in een ruimte, zoals een vergaderruimte, een stijlvolle afscheiding, maar kunnen volledig worden weggeklapt, zodat de ruimte ook volledig kan worden benut. We krijgen regelmatig vraag naar speciale toepassingen. Steel-ART is veelzijdig inzetbaar. Bij buitenoplossingen zien we nu ook steeds meer combinaties, zoals volglas panelen aan de zijkanten van een overkapping en Steel-ART aan de voorzijde voor een smaakvol aanzicht.”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek