Sprankelend schone ramen
Mooie, schone ramen geven het beste uitzicht en het meeste plezier. Maar hoe krijgt u uw beglazing goed schoon, zonder viezigheid, krassen of strepen? Metalura zet een aantal handige tips voor u op een rijtje.

Gebruik veel water
Zand op glas maakt krassen. Flinke krassen. Spoel voordat u de ramen gaat wassen eerst met ruim water het zand van het glas en de omlijsting. Zo voorkomt u krassen op uw beglazing. Ook komt er geen zand in het waswater met sop. Krassen in het glas zorgen er helaas voor dat het vuil zich beter hecht en de glazen wanden daardoor eerder vuil zijn.

Een lekker sopje
Kies voor het wassen van het glas voor een handwarm sopje met een middel dat speciaal voor het schoonmaken van glas is. Of kies voor grootmoedersoplossingen, zoals schoonmaakazijn om strepen te voorkomen en het vet op te lossen, soda of een ui in stukken gesneden. Probeer het uit en ontdek wat uw voorkeur heeft.

Techniek, techniek, techniek
Streepvrij ramenwassen is een handigheidje en een kwestie van veel doen. Begin van links naar rechts. Zorg bij het wassen dat de sporen elkaar overlappen, zo vergeet u niets. Het water dat te veel is veegt u weg met een zachte doek. Met een trekker om de ramen te drogen doet u daarna hetzelfde. Elke baan overlapt de baan die erboven ligt. Zo verwijdert u de streep die bij de vorige baan is achtergebleven. Tussentijds de trekker even droogmaken maakt het werk een stuk makkelijker.

Water zonder kalk
Regenwater bevat minder kalk dan gewoon water en kan handig zijn voor het schoonmaken van uw ruiten.

Goed droog
Gebruik om de ramen extra na te drogen een microvezel doek of een pagina van een krant. Een krant? Ja, een krant. De inkt van de krant laat uw ruiten ook nog eens extra glanzen.

Veel succes en geniet van uw sprankelend schone beglazing!

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek