De kleurentrends in de interieurwereld veranderen ieder jaar weer, soms wel meerdere keren per jaar, zeker gezien de verschillende seizoenen. Zo zijn de kleurentrends van voorjaar/zomer 2021:

  • Bruin
  • Blauw
  • Grijs
  • Pastelkleuren

Maar hoe verwerk je deze kleuren het beste in je buitenruimte? Door middel van accessoires? Of misschien door voor uitgesproken tuinmeubelen te kiezen? Ook een vloerkleed is een optie om uw buitenruimte wat kleur te geven.

Hoe dan ook, Metalura inspireert u graag in de vele opties en mogelijkheden om de kleurtrends van 2021 mee te nemen in de inrichting van uw overkapping, tuinkamer of balkon.

 

Natuurlijk bruin.

Waar eerst nog zwart de boventoon voerde in vele interieurs, maakt bruin nu een heuse comeback. De kleur wordt gezien als minder zwaar en veel warmer. Daarnaast doet bruin al snel denken aan de natuur en natuurlijke materialen, zoals linnen, hout, wol, leer en katoen. Door deze natuurlijke materialen te combineren en terug te laten komen in uw buitenruimte creëert u rust en ruimte die iedereen zo nu en dan echt even nodig heeft.

 

Veilig en diepblauw.

Blauw geeft ons vaak het gevoel van veiligheid, rust en vrijheid. Denk hierbij aan een strakblauwe lucht, de zee, fris water en zelfs de zomer. In 2021 ziet u vooral diepblauwe kleuren; van inktblauw tot zachtblauw. De ideale kleur om u op uw gemak te voelen en af te koelen tijdens de hete zomerdagen.

 

Kies wijs met grijs.

Basis, stoer, rustig en populair. De kleur grijs is al een tijdje erg populair in de interieurwereld. In verschillende vormen, denk aan betonlook of stoere industriële stoelen, komt deze kleur ieder jaar weer terug. Je kunt er alle kanten mee op en geeft een rustige basis in toch wel roerige tijden de afgelopen jaren. Grijs komt terug in de materialen zoals beton, travertin en marmer en wordt toegepast in tafels, wanden en accessoires.

Vindt u grijs wat afstandelijk? Combineer met de kleuren zeegroen, oker of verschillende pastelkleuren.

 

Pastel, dat wil iedereen wel.

Bij pastelkleuren denken we al snel aan een zoetsappige en romantische uitstraling, wat natuurlijk ook zeker een optie is om uw buitenruimte wat kleur te geven. Maar in 2021 worden de zachte pastellen toch wat stoerder ingezet, door ze te combineren met donkerpaars, diepblauw en okergeel. Lila is in 2021 de meest gewaardeerde pastel. Dit komt vooral door de koele ondertoon die als een frisse wind door u huis heen gaan.

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek