Didier Raman is Salesmanager België binnen Metalura en ondersteunt bij grote drukte ook voor tuinkamerprojecten in Nederland. Hij is geboren in België en woont én werkt sinds 2000 in Nederland. “In 2017 ben ik bij Metalura begonnen vanwege mijn kennis van de Belgische markt en mijn technische achtergrond. Een ideale combinatie. Ondernemen zit in mijn bloed, doordat ik in het verleden een eigen bedrijf heb gehad in bestratingen en tuinaanleg. Ik zie kansen en mogelijkheden in de markt en heb er plezier in om klussen aan te pakken en collega`s te ondersteunen waar nodig. Ik luister naar onze klanten en denk graag mee om hen een passende oplossing te bieden.”

Specials
Bij Metalura heeft Didier met name te maken met consumenten. “Vanwege mijn technisch inzicht werk ik eigenlijk voor alle productgroepen, behalve monteren en engineering, dat doe ik niet. De leukste opdrachten zijn de specials. Projecten die anders dan anders zijn en waarbij technische creativiteit kan worden toegepast. In België heb ik al eerder een grote tuinkamer gerealiseerd van 15-meter en een Comfort tuinkamer – die om een gebouw heen gebouwd is – geplaatst. In Nederland een zwembadoverkapping van 22 meter breed en 9,5 meter diep was een mooi en bijzondere project om aan te werken en op te kunnen leveren.”

Geen luchtkastelen
Een belangrijk kenmerk van Metalura is het geven van goed advies en het doen van gedegen onderzoek. “Bij Metalura verkopen we geen luchtkastelen. Onze klanten kunnen op advies rekenen, en als iets echt niet mogelijk is of als we het anders zien, dan zeggen we dat ook. Dat wordt erg gewaardeerd. Mensen weten bij Metalura waar het op staat. Duidelijkheid vinden we belangrijk. Wij kijken eerst of iets echt te realiseren is en op welke manier we dat het beste kunnen doen om een oplossing te bieden, die onze kwaliteit waarborgt.”

Afwisseling
De diversiteit in mensen, hun wensen en de verschillende projecten maakt het werk voor Metalura plezierig. “Belgen zijn toch iets gereserveerder dan Nederlanders. In België maken we vaker afspraken bij mensen thuis, dan kunnen we meteen ook even meekijken naar de mogelijkheden die er zijn. Nederlanders komen sneller naar de showroom. Een groot voordeel van mijn achtergrond. Ik versta en begrijp de verschillende Belgische dialecten, van de kust tot Wallonië. Dat maakt de communicatie met onze zuiderburen ook een stuk makkelijker. De regels met betrekking tot vergunningen zijn in België anders dan in Nederland. In België geldt ook de renovatieregeling om voor een woning die ouder dan 10 jaar is, aankopen te doen met de 6% btw-regeling, wat financieel aantrekkelijk is.”

Prettig samenwerken
Inmiddels werkt Metalura in België niet alleen voor particulieren. “We zijn voor de zakelijke markt ook een interessante partner geworden. We hebben een aantal bedrijven waarmee we prettig samenwerken, vanwege de service die we kunnen bieden en het maken van de juiste afspraken. Hierin willen we graag verder groeien en blijven zoeken naar langdurige samenwerkingen.”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek